Skip to content
Meer dan 70.000 artikelen in jouw voordeel!
Webshop keurmerk

Omega 3

Filteren
Merk
Prijs 1
Inhoud
Soort
Kleur
Type
Opties
Serie
156 artikelen

Ontdek de veelzijdigheid van Omega 3

Omega 3 is een populair voedingssupplement dat bekend staat om zijn mogelijke gezondheidsvoordelen . Het is een essentieel vetzuur dat niet door het lichaam kan worden aangemaakt, waardoor het belangrijk is om het via de voeding of supplementen binnen te krijgen. Ontdek de verschillende aspecten van omega 3, zoals de rol van proteïne, vetzuren, visolie en aminozuren!

De kracht van proteïne en vetzuren in omega 3

Proteïne is een belangrijk onderdeel van ons dieet en speelt een cruciale rol in het behoud van onze gezondheid. Proteïne, ook bekend als eiwitten, draagt bij aan de normale groei en ontwikkeling van het beendergestel van kinderen, het behoud van de spiermassa en ondersteunt snel herstel van de spieren na training/sport(prestatie). Omega 3 bevat essentiële vetzuren, zoals EPA en DHA, die bijdragen tot de instandhouding van normale cholesterolgehalten in het bloed, en zijn nodig voor een normale groei en ontwikkeling van kinderen. Deze vetzuren kunnen worden gevonden in visolie en andere voedingsbronnen.

Visolie: Een belangrijke bron van omega 3

Visolie is een uitstekende bron van omega 3-vetzuren en staat bekend om zijn vele mogelijke gezondheidsvoordelen. Visolie helpt bij de normale werking van het hart, de instandhouding van de normale bloeddruk, en draagt bij tot de instandhouding van normale triglyceridengehalten in het bloed. Daarnaast is visolie een waardevolle bron van aminozuren, die bijdragen tot de instandhouding van normale botten, ondersteunen snel herstel van de spieren na training/sport(prestatie), en dragen bij tot de instandhouding van de spiermassa. Visolie supplementen zijn een gemakkelijke manier om voldoende omega 3 binnen te krijgen, vooral voor mensen die niet regelmatig vis eten.

Kurkuma: Een interessante combinatie met omega 3

Naast visolie zijn er ook andere voedingssupplementen die goed kunnen worden gecombineerd met omega 3. Een voorbeeld hiervan is kurkuma, een specerij die bekend staat om zijn antioxidante en ontstekingsremmende eigenschappen. Kurkuma kan bijdragen aan de instandhouding van de normale leverfunctie, ondersteunt het immuunsysteem, en draagt bij tot de normale werking van het zenuwstelsel.* Het combineren van kurkuma met omega 3 kan een interessante aanvulling zijn op je dagelijkse supplementenroutine.

Omega 3, een waardevol supplement voor een optimale gezondheid

Omega 3 is een veelzijdig en interessant voedingssupplement dat kan bijdragen aan een goede gezondheid. Het bevat essentiële vetzuren, eiwitten en aminozuren, die kunnen helpen bij diverse lichaamsprocessen. Visolie is een belangrijke bron van omega 3, maar ook het combineren van andere supplementen, zoals kurkuma, kan een interessante toevoeging zijn. Vergeet echter niet dat supplementen een gezonde levensstijl en een evenwichtig voedingspatroon niet kunnen vervangen, maar wel een waardevolle aanvulling kunnen zijn.

*Gezondheidsclaims in afwachting van Europese toelating