Skip to content

Aspirine

Filteren
Merk
Prijs 1
Inhoud
Soort
Smaak
Kleur
Geur
Doelgroep
Type
Huidtype
Geschikt vanaf
Opties
Serie
3411 artikelen

Aspirine

Het merk Aspirine bestaat al sinds 1899, toen de Duitse scheikundige Felix Hoffmann de stof acetylsalicylzuur als pijnstiller op de markt bracht, tegenwoordig ook verkrijgbaar als Aspro 500 Bruis. Salicylzuur komt van nature voor in de bast en bladeren van wilgen. Al in de oudheid werden wilgenbladeren gebruikt bij pijn en koorts maar deze hadden vaak maagklachten als vervelende bijwerking. Door salicylzuur te binden aan acetylchloride ontstond een pijnstiller die veel beter door de maag werd verdragen.

Hoffmann werkte voor het farmaceutische bedrijf Bayer en Aspirine wordt tot de dag van vandaag door dit bedrijf geproduceerd. Het was oorspronkelijk alleen in poedervorm verkrijgbaar maar al vele jaren ook in de vorm van tabletten.

Werking

Acetylsalicylzuur remt de werking van cyclo-oxygenase (COX) en daarmee de aanmaak van prostaglandinen. Hierdoor verminderen pijn en ontstekingsreacties, en zakt ook koorts. Daarnaast verminderen zelfs lage doseringen acetylsalicylzuur (vanaf circa 30 mg) het samenklonteren van de bloedplaatjes. Om die reden wordt het tot de trombocytenaggregatieremmers gerekend. Voor dit doeleinde kan, in overleg met de huisarts, de Aspirine 100 mg worden gebruikt.

Bijwerkingen

Alle pijnstillers hebben helaas bijwerkingen, vooral bij hoge doseringen en langdurig gebruik. De bekendste bijwerkingen van Aspirine zijn maagklachten waaronder ook maagbloedingen. Bij langdurig gebruik en bij hoge doseringen kunnen ook oorsuizen en doofheid optreden, evenals maculadegeneratie wat kan leiden tot slechtziendheid.

Gebruik tijdens de zwangerschap en borstvoedingsperiode wordt afgereden, evenals toediening aan baby's en zeer jonge kinderen. Zwangere vrouwen en kinderen jonger dan 16 jaar kunnen beter een andere pijnstiller gebruiken, zoals bijvoorbeeld paracetamol.

Aspirine online kopen bij KoopjesDrogisterij

Wanneer je vragen hebt over het gebruik van de producten van Aspirine of van andere producten kun je goed terecht bij onze klantenservice! Onze klantenservice is bereikbaar via chat, e-mail, telefoon en sociale media. Een bestelling plaats je makkelijk en snel bij KoopjesDrogisterij! Je kunt goed terecht voor een ruim assortiment Aspirine producten. Na het bestellen van de benodigde producten ontvang je de bestelling al gauw in huis. En, vanaf 75 euro al gratis bij je thuisbezorgd.