Skip to content
Meer dan 70.000 artikelen in jouw voordeel!
Webshop keurmerk

null

Antioxidanten zijn onmisbaar in ons lichaam: alles wat je erover moet weten

Antioxidanten zijn een veel besproken onderwerp, maar toch weet lang niet iedereen wat antioxidanten zijn en wat ze doen. Als jij voldoende groente eet, geniet van pure chocolade en wellicht gek bent op het gebruik van kruiden en specerijen in je gerechten krijg je aardig wat antioxidanten binnen. En dat is alleen maar goed want je kunt deze maar al te goed gebruiken. Maar wat zijn antioxidanten eigenlijk – en waarom zijn ze zo gezond? Kom erachter in deze blog!

Wat zijn antioxidanten?

Antioxidanten zijn een verzamelnaam voor o.a. verschillende vitamines, mineralen en kruiden, waaronder vitamine C, vitamine E, melatonine, Q10 en meer. Wil je meer weten over vitamine E en Q10? Lees dan ook onze blogs over deze onderwerpen!

Sommige antioxidanten worden door het lichaam zelf gemaakt en andere worden via het voedsel dat we eten opgenomen. Antioxidanten beschermen onze cellen tegen een teveel aan vrije radicalen. Voedselbronnen rijk aan antioxidanten beschermen het lichaam tegen schade veroorzaakt door bijvoorbeeld: een structureel slecht dieet, UV-straling, milieuvervuiling, roken en stress.

Antioxidanten werken als een verdedigingssysteem in het lichaam tegen schade door vrije radicalen. Vrije radicalen zijn reactieve moleculen die worden gevormd als bijproduct van normale chemische reacties in het lichaam. Alles, van vervuiling tot bepaalde voedingsmiddelen, en zelfs ademhaling, zorgen voor de productie van vrije radicalen. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht zijn sommige vrije radicalen oké en zelfs gunstig. Vrije radicalen ondersteunen het hart in tijden van stress en kunnen het immuunsysteem helpen bacteriën te bestrijden.

De werking van vrije radicalen en antioxidanten

Zoals je las hoeven vrije radicalen dus niet erg te zijn, maar als er te veel vrije radicalen zijn wordt het een probleem. Vrije radicalen kunnen cellen beschadigen. Na verloop van tijd kan deze schade cellen afbreken en ze vatbaar maken voor hart- en vaatziekten en neurodegeneratieve aandoeningen.

Maar geen paniek! Dit is wanneer antioxidanten in actie komen. Ze vormen het natuurlijke afweersysteem van het lichaam tegen vrije radicalen. Door onze cellen te beschermen, houden antioxidanten chronische ziekten op afstand en kunnen ze onze gezondheid ondersteunen.

Waar zitten antioxidanten in?

De beste manier om je antioxidanten-inname een boost te geven, is door een gezond dieet vol fruit, groenten en volle granen te eten. Hoewel dierlijke producten een kleine hoeveelheid antioxidanten bevatten worden ze voornamelijk in planten aangetroffen. Rijke bronnen aan antioxidanten zijn: groene thee, bosbessen en zelfs kruiden zoals kruidnagel en kaneel, en natuurlijk superfoods zoals acai, gojibessen en hennepzaden. Er zijn honderden verschillende soorten antioxidanten, en ze hebben allemaal unieke eigenschappen. Verschillende antioxidanten werken op verschillende manieren en in verschillende delen van het lichaam. Sommige werken zelfs beter samen dan alleen, echte teamplayers! Vitamine C verhoogt bijvoorbeeld het vermogen van vitamine E om vrije radicalen te ontwapenen en uit te schakelen, game over voor die vrije radicalen. Het doel is om een gevarieerd dieet vol plantaardig voedsel te eten om elke dag een goede variëteit aan antioxidanten binnen te krijgen.

Wat als je niet genoeg antioxidanten binnen kan krijgen?

Het kan natuurlijk dat je via je voeding niet genoeg antioxidanten binnen krijgt omdat je bijvoorbeeld niet veel groente en fruit lust. Of geen behoefte hebt aan al die superfoods, of misschien heb je er simpel weg gewoon geen tijd voor om je mee bezig te houden. Gelukkig zijn er supplementen met antioxidanten! Zo biedt Fittergy een ruim assortiment aan allerlei antioxidanten supplementen zodat je alsnog goed zit, ook als je niet voldoende antioxidanten binnenkrijgt uit voeding. In totaal heeft Fittergy 3 verschillende producten met antioxidanten, dit zijn ze voor je op een rijtje:

1. Fittergy Cell Shield antioxidantencomplex

De Fittergy Cell Shield antioxidantencomplex is een multivitamine en antioxidantencomplex in een. De antioxidanten in dit complex zijn de vitamines C en E en het mineraal zink. Ze helpen bij de bescherming van gezonde lichaamscellen en beschermen tegen invloeden van vervuiling en zonlicht. Dit product is te verkrijgen pot met 90 capsules in een pouch met 90 capsules en in een pouch met 30 capsules.

2. Fittergy antioxidantencomplex zonder vitamine B6

De Fittergy antioxidantencomplex is hetzelfde als het product hierboven. Het enige verschil is dat in dit product geen vitamine B6 zit. Dit is gedaan omdat je snel te veel binnenkrijgt van vitamine B6, terwijl je van de andere antioxidanten nog niet genoeg binnen hebt gekregen. Dit product is verkrijgbaar in een pot van 90 capsules en in een pouch van 90 capsules.

3. Fittergy Cell Shield menopauze

De Fittergy Cell Shield menopauze is een vitaminen, mineralen en kruiden preparaat. De extra toevoeging aan dit product is zwarte zilverkaars. Dit maakt het product ideaal voor vrouwen die in hun menopauze zitten want zwarte zilverkaars helpt bij overgangsverschijnselen. Verder is het product hetzelfde als de Fittergy Cell Shield antioxidantencomplex. Dit product is verkrijgbaar in een pot van 90 capsules en een pouch van 90 capsules.

Zoals je ziet heeft Fittergy alles in het assortiment als je graag antioxidant supplementen wil gaan gebruiken. Als je graag nog wat extra advies wil of je hebt nog vragen na het lezen van deze blog kun je contact opnemen met een van onze online-drogisten. En zo niet, dan is Fittergy makkelijk aan te schaffen bij KoopjesDrogisterij!

Terug naar het overzicht