Skip to content
Meer dan 70.000 artikelen in jouw voordeel!
Webshop keurmerk

Ben je benieuwd naar speciale natuurlijke producten? Weleda Skin Food

Weleda Skin Food is een stevige basiscrème waarmee je niet alleen je huid onderhoudt en verzorgt, maar het werkt ook om allerlei huidbeschadigingen te laten genezen. De crème heeft haar beschermende, verzorgende en genezende werking aan natuurlijke plantextracten, wassen en plantaardige oliën. Wij verkopen dit merk uiteraard ook op onze website, wij vinden het erg goed dat het merk werkt met natuurlijke plantextracten, wassen en plantaardige oliën

Welke extracten bevat de crème?

Weleda Skin Food bevat extracten van kamille, goudsbloem (calendula) en driekleurige viooltje. Dit heeft een genezende en verzachtende werking op de huid. Weleda Skin Food bevat kamille omdat het een ontstekingsremmende en kalmerende werking op de huid. De aanwezige flavonoïden en oliën verzachten en herstellen een rode, schrale huid. Flavonoïden komen vooral voor in kruiden, fruit, groenten, zaden, noten en op planten.

De goudsbloem (calendula) werkt erg verzachtend en zuiverend op een tere of beschadigde huid. Deze plant bevat salicylzuur en dat werkt bij een droge huid. Tripterpeenverbindingen zorgen voor een ontstekingsremmende werking samen met de etherische oliën, saponinen en flavonoïden in de plant. De laatste twee samen met slijmstoffen, oleanolzuur, tocoferolen en caroteen zijn verantwoordelijk voor de verzachtende en jeukstillende eigenschappen van Calendula.

In de lijn van Weleda Skin Food ondersteunen deze stoffen de gevoelige huid en zorgen voor de genezing. Het driekleurige viooltje heeft een verzachtende en genezende werking op de huid. De bloemen bevatten veel flavonoïden, vitamine E, slijmstoffen en anthocyanosiden. Toegevoegd aan Weleda Skin Food werkt het extract ontstekingsremmend, vochtinbrengend en beschermend.

Waar bestaat de basis uit van de crème?

De basis van de crème bestaat uit natuurlijke voedende amandelolie, zuivere wolwas en bijenwas. Deze milde olie is zacht voor de huid en wordt om die reden vaak toegepast in verzorgingsproducten voor een gevoelige huid. Etherische oliën van onder andere rozemarijn en lavendel werken verzachtend en stimuleren de doorbloeding van de huid. Ook geven ze de crème haar zoetkruidige geur.

Amandelolie komt uit zoete amandelen en heeft een fijne en kalmerende invloed op een snel geïrriteerde en gevoelige huid. De olie werkt erg voedend en verzacht de huid en brengt haar tot rust. Wolwas werkt juist zeer licht en wordt uitgescheiden door de talgklieren van schapen. De was bevat stoffen die ervoor zorgen dat de vocht van buiten wordt aangetrokken en dit wordt doorgegeven aan de huidcellen

Tegelijkertijd zorgen ze ervoor dat er niet teveel vocht uit de huid ontsnapt. Net zoals bijenwas bijen bescherming geeft tegen kou, legt bijenwas een natuurlijk beschermend laagje om de huid en beschermt haar tegen invloeden van buitenaf. De was sluit de huid juist niet af, maar laat de zuurstof door.

De was is erg zacht voor de huid hierdoor is ze geschikt voor een gevoelige huid. Waarom Weleda Skin Food rozemarijn olie bevat is om de volgende reden, dit verzacht de huid en werkt bij een droge, schilferende hoofdhuid. De etherische olie heeft een antibacteriële werking en stimuleert juist de doorbloeding van de huid. Lavendelolie uit de bloemen van een lavendelplant werkt genezend en verzachten op de huid en heeft een ontsmettende werking vanwege hoge gehalte aan Jinalol. Jinalool is een soort alcohol en heeft een aangename, naar rozenhout ruikende, geur.

Weleda Skin Food Light (30ml)

Weleda Skin Food Light (30ml) is een product van de lijn Skin Food. Dit kun je aanbrengen op droge en ruwe plekken op het gezicht en het lichaam . Dit is een dorstlesser voor de droge huid. Dit is omdat ze onmiddellijke hydratatie en comfort biedt door haar snel, lichte intrekkende formule. Het geheim van deze crème is de combinatie van de biologische zonnebloemolie met o.a. driekleurig viooltje kamille en calendula. Dit hydrateert de huid langdurig en herstelt de barrièrefunctie. Altijd ideaal om bij de hand te hebben voor ruwe en droge plekken op het gezicht en lichaam

Weleda Skin Food Body Butter (150ml)

Weleda Skin Food Body Butter (150ml), is een verrijking voor je lichaam. Hiermee kun je de kracht van Weleda’s rijke Skin Food-formule ontdekken met deze romige body butter. Zij voedt de droge huid langdurig en herstelt haar barrièrefunctie. Voor een zijdezachte huid van top tot teen. Breng het aan op de huid en laat het smelten.

Overtuigd van Weleda Skin Food?

Nu je meer weet over de Weleda Skin Food lijn en de extracten van de producten. Ben je nou benieuwd naar alle andere producten van de Weleda Skin Food lijn, neem dan een kijkje op de website www.KoopjesDrogisterij.nl. Wij zouden dat in ieder geval heel erg leuk vinden.