Skip to content
Meer dan 70.000 artikelen in jouw voordeel!
Webshop keurmerk

null

Biostime: de biologische flesvoeding voor je kind

Bij het kiezen van flesvoeding komt veel kijken. Tegenwoordig zijn er 1001 verschillende merken die baby- of opvolgmelk aanbieden. Van al die merken is er één die bijzonder is vergeleken met de rest, namelijk Biostime. In deze blog vertellen wij jou wat Biostime bijzonder maakt en over de voordelen van palmolievrije flesvoeding. Ben je benieuwd? Lees dan gauw verder!

Wat is biologische flesvoeding

Wanneer je een kindje op de wereld zet, word jij je waarschijnlijk nog bewuster van de keuzes die je maakt. Denk maar eens aan de voeding voor je baby. Je wil natuurlijk de aller-aller beste voeding voor je kindje. Dat is meer dan logisch en begrijpen wij uiteraard. Kun je of wil jij je baby bijvoorbeeld geen borstvoeding geven? Dan kun je gaan voor biologische flesvoeding. Maar wat is dit nou precies?

Bij de productie van biologische voeding wordt rekening gehouden met mens, milieu en dier. Biologische voeding wordt zonder toevoeging van synthetische conserveringsmiddelen geproduceerd. Denk maar eens aan geur-, kleur- en smaakstoffen. Deze stoffen maken een product misschien aantrekkelijker, maar ze zijn niet zo goed voor je lichaam.

Kies Biostime voor de beste flesvoeding

Goed, je weet nu wat biologische flesvoeding is. Nu is de vraag natuurlijk: welke flesvoeding haal je in huis? Wij raden je Biostime aan. Biostime is 100% biologisch. Klinkt goed, hè? Je kan het herkennen aan het Europees biologisch keurmerk. Wat betekent dit? Nou, het keurmerk maakt duidelijk dat de producten voldoen aan de EU-regels voor biologische producten. Het is een echt topkeurmerk. Dit komt onder andere door duurzaamheid. Ook vinden er regelmatig controles van de ingrediënten plaats. Zo weet je precies wat jij je kindje geeft. Biostime is namelijk vrij van bestrijdingsmiddelen. Ook wordt er rekening gehouden met het dierenwelzijn.

De ingrediënten van Biostime flesvoeding komen van biologische Franse boeren. Dit zijn 40 boerderijen die werken met passie en respect voor het milieu en de koeien. Goed om te weten, toch?

Wat zijn de verschillen tussen opvolgmelk één, twee en drie?

Opvolgmelk één is zuigelingenvoeding voor baby's van nul tot zes maanden oud. Wanneer je baby zes maanden oud wordt, is het tijd om over te schakelen naar opvolgmelk twee. Dit is flesvoeding voor baby's van zes tot twaalf maanden. En vanaf welke leeftijd is opvolgmelk drie dan geschikt? Opvolgmelk drie is peutermelk voor kindjes vanaf 10 maanden. Kortom, opvolgmelk één, twee en drie zijn afgestemd op de leeftijd van je kind.

Waar is palmolievrije flesvoeding goed voor?

Terwijl de meeste merken gebruik maken van palmolie, is Biostime baby- en opvolgmelk vrij van palmolie. Wist je dat Biostime in plaats daarvan gebruik maakt van biologisch melkroom? Tropische regenwouden zijn erg belangrijk voor mensen, dieren en de planeet. Om palmolie te produceren worden er wereldwijd regenwouden gekapt om plantages aan te leggen. Helaas worden er elke seconde 169 bomen gekapt. We vertellen je graag waarom je beter kunt kiezen voor palmolievrije flesvoeding:

  • Melkroom is een goede vervanging van palmolie
  • Flesvoeding met melkroom is beter voor de vetzuursamenstelling van moedermelk dan flesvoeding met palmolie
  • Geen palmolie is beter voor het behoud van het regenwoud
  • Het kappen van zo veel bossen is slecht voor het klimaat
  • Planten en dieren worden met uitsterven bedreigd

Je weet nu dat Biostime meerdere voordelen met zich meebrengt. Biostime is meer dan alleen voedingsmelk. Het is onder andere biologisch en vrij van palmolie! Wil je Biostime online bestellen? Bij KoopjesDrogisterij kan dat! Wij hebben Biostime voor je kindje vanaf de leeftijden 0-6 maanden, 6-12 maanden en 10-36 maanden.