Skip to content

null

De nieuwste skincare collecties van Dr. van der Hoog

Ben jij opzoek naar producten die jou helpen een vochtarme, droge of gecombineerde, onzuivere huid te temmen? Dan hebben wij een leuk nieuwtje voor je, zeg maar doei tegen je moeilijke huid. Dr. van der Hoog heeft namelijk twee nieuwe collecties uitgebracht die je daarmee gaan helpen: de Hydra Balance collection en de Clear Beauty collection. Dus weg met die puistjes en mee-eters of met de droge velletjes op je wangen! Lees gauw verder en ontdek welke collectie bij jou past!

Wie of wat is Dr. van der Hoog?

Dr. van der Hoog is een cosmeticamerk die alles voor de verzorging en onderhoud van je huid aanbiedt. Van verzorging zoals crèmes en serums tot alles voor reiniging zoals maskers en reinigingswaters. Het merk is ontstaan door Dr. Pieter van der Hoog. Hij werkte als dermatoloog op de meest exotische plekken. Zijn vrouw had huidproblemen, hierom besloot Dr. van der Hoog in 1913 op wereldreis te gaan om een oplossing te zoeken, als dat geen liefde is! Hierdoor heeft hij veel onderzoek kunnen doen naar verzorgingsproducten. Dit maakt dat alle producten van Dr. van der Hoog gemaakt zijn op basis van natuurlijke stoffen.

Hydra Balance Collection voor de vochtarme huid en droge huid

De Hydra Balance lijn is geschikt voor de vochtarme en droge huid. Deze lijn is gebaseerd op natuurlijk en vegetarisch Green Caviar. Green Caviar wordt mens- en milieuvriendelijk gewonnen op de Filipijnen. Het is een alg, algen staan erom bekend dat ze heel erg goed vocht vast kunnen houden. Klinkt als de oplossing voor een vochtarme huid, toch? Green Caviar wordt al langer gebruikt in de luxe huidverzorging en in Japan. Door de Hydra Balance kan iedereen nu genieten van de kracht van dit ingrediënt. Naast Green Caviar bevat deze lijn ook NMF. NMF staat voor Natural Moisturizing Factor, dit is essentieel voor hydratatie van de bovenste laag van de huid. NMF bevat vetzuren, eiwitten en andere huideigen stoffen.

Hoe herken je een droge huid en wat kun je er tegen doen?

Veel mensen hebben last van een droge huid. Een droge huid is een huidtype en is genetisch bepaald. Een droge huid is te herkennen aan:

 • Een te kort aan talg (vet)
 • Voelt overal droog, ook op de handen en de hoofdhuid
 • Is gevoelig voor voortijdige veroudering
 • Heeft constant voeding nodig
 • Heeft behoefte aan zeer olierijke producten

Wil je een droge huid voeden en in goede conditie houden? Dan kun je tweemaal per week een voedend en herstellend masker aanbrengen. Van Dr van der Hoog is dat het hydraterende kracht masker. Ook helpt het om niet te lang te douchen en lauw water te gebruiken. Na het douchen kun je de droge huid het beste droogdeppen en niet wrijven. Om je huid helemaal een plezier te doen kun je na het douchen je gezicht en lichaam meteen in smeren.

Hoe herken je een vochtarme huid en wat kun je er tegen doen?

Nu gaan we kijken naar een vochtarme huid. Een vochtarme huid is een huidconditie. Dit betekent dat het bij iedereen kan voorkomen. Gelukkig pakt een vochtarme huid weer snel zijn koffers als je het de goede verzorging geeft. Factoren zoals omgeving en voeding kunnen invloed hebben op de huidconditie. Je herkent een vochtarme huid aan het volgende:

 • Heeft een gebrek aan vocht (duhh)
 • Kan vet en droog tegelijk aanvoelen
 • Heeft behoefte aan hydraterende producten
 • Last van schilfers, jeuk, gevoeligheid, een trekkerige- of doffe huid

Het is belangrijk dat je je huid de kans geeft om te herstellen als deze vocht te kort komt. Voorkomen dat de huid nog meer vocht verdampt is erg belangrijk. Dus niet te veel en te warm water gebruiken. Dit zorgt namelijk voor verdamping in de huid. Dat willen we juist niet!

De Hydra Balance Foaming Facewash

Nu is het tijd voor de producten die jouw huid gaan ondersteunen en helpen! De Hydra Balance lijn bestaat uit drie complementaire producten. We beginnen met de Foaming Facewash. Dit is een foamer voor het reinigen van de huid. Het product komt als schuim uit de flacon. Hierdoor hoeft er geen SLS of SLES aan het product worden toegevoegd en is het product zachter voor de huid. Dit product bevat een laag percentage melkzuur voor lichte exfoliatie en een minder doffe huid. Gebruik van dit product is simpel. Je brengt het product 's ochtends en 's avonds aan op een vochtige huid. Goed inmasseren en vervolgens het product grondig afspoelen.

De Hydra Balance Green Caviar Boost

Na de foamer kunt u een serum aanbrengen. Uit deze lijn is dat de Green Caviar Boost. Dit serum zorgt voor extra diepe en lange hydratatie, zowel direct en snel als op de lange termijn. Ook bevat het serum een extra ingrediënt en dat is kalmerend bisabolol, voor de kalmering van de huid. Dit product moet je aanbrengen op een schone huid, na de foamer en onder de moisturizer.

De Hydra Balance 24H Moisture Gelcream

Het laatste product uit de Hydra Balance lijn is de 24H Moisture Gelcream. Deze moisturizer zorgt voor hydratatie van de huid op molecuulniveau, zo wordt de huid beschermd tegen uitdroging. Deze moisturizer kan ook dienen als lichte dagcrème. Deze gelcream kun je opbrengen na het serum.

Geïnteresseerd geworden in deze productlijn? Bekijk de producten dan op onze website. Wil je naast deze productlijn weten wat je nog meer aan een droge of gevoelige huid kan doen? Lees dan ons blog met een stappenplan voor de verzorging van een droge of gevoelige huid.

Clear Beauty Collection

De Clear Beauty lijn is geschikt voor de gecombineerde en onzuivere huid. In deze productlijn zitten verschillende extracten namelijk:

 • Grapefruit extract
 • Limoenextract
 • Cactusvijgenextract

Het grapefruit extract helpt bij het voorkomen van acne. Daarnaast zuivert het de huid en brengt het de huid in balans, zonder deze uit te drogen. Exfoliërende eigenschappen dragen bij aan de celvernieuwing. Limoenextract bevat veel vitamine C. Door deze vitamine verstevigt de huid en krijgt het een natuurlijke glans. Daarnaast bevat limoenextract antioxidanten die helpen om beschadigingen aan huidweefsel te voorkomen. Als laatste helpt het cactusvijgenextract aan het verminderen van diepe rimpels. Ook ondersteunt het bij het herstellend vermogen van de huid en verhoogt het extract de elasticiteit van je huid.

Hoe herken je een gecombineerde en wat kun je er tegen doen?

Een gecombineerde huid betekent dat de huid uit twee types bestaat, namelijk de vette en de droge huid. Hoe herken je een gecombineerde huid?

 • De voorhoofd, kin en neus zijn vetter dan andere zones van het gezicht
 • Op deze gebieden glimt je gezicht en zitten meer onzuiverheden en mee-eters
 • De wangen zijn normaal tot droog

Een gemengde huid verzorgen kan een uitdaging zijn, je moet namelijk rekening houden met de vettige delen en de droge delen van de huid. De vette huid mag niet vet worden en de droge zones hebben juist meer hydratatie nodig. Producten voor de gemengde huid zijn hier speciaal voor ontwikkeld. Met deze producten kun je jouw gecombineerde huid prima onder controle houden.

Hoe herken je een onzuivere huid en wat kun je er tegen doen?

Een onzuivere huid zie je vooral in de pubertijd, maar er zijn mensen die hebben hun hele leven er last van. Tijdens de zwangerschap zie je een onzuivere huid ook wat vaker. De kenmerken van een onzuivere huid zijn:

 • Puistjes, mee-eters en/of witte bolletjes op je gezicht
 • Verwijde poriën en een glimmende huid
 • De puistjes hoeven niet persé op het gezicht te zitten, maar kunnen ook in de nek, op de schouders, borstkas en/of rug zitten.

Een onzuivere huid kan aan veel verschillende factoren liggen en het hoeft lang niet altijd je huidtype te zijn. Het kan ook gewoon een andere oorzaak hebben. Een onzuivere huid kan bijvoorbeeld ook ontstaan door stress, hormonen, gebruik van make-up of verkeerde/onvoldoende reiniging van de huid.

Een onzuivere huid kun je goed behandelen met milde en natuurlijke producten. Als je onzuivere huid van andere factoren afkomstig is, is het belangrijk je af te vragen waar het vandaan kan komen. Aan de hand daarvan is het belangrijk om te bepalen of het misschien slim is om wat meer rust en ontspanning te nemen. Of juist gezonder te eten en zo je huid van binnenuit te verzorgen. Minder make-up gebruiken wil ook nog wel eens helpen om van die stomme puistjes af te komen.

Hoe gebruik ik de Clear Beauty lijn

De Clear Beauty lijn bestaat uit drie complementaire producten. Deze producten gaan jou helpen bij een onzuivere of gecombineerde huid. De volgende producten doen mee in deze lijn:

 • De Clear Beauty Citrus Face wash
 • De Clear Beauty Deep Cleanser
 • De Clear Beauty Soothing Cream

De Clear Beauty Citrus Face wash

De Clear Beauty lijn bestaat ook uit drie complementaire producten. Deze producten gaan jou helpen als jij je huid herkend hebt in een van de bovenstaande omschrijvingen van de huid. Als eerst hebben we de Citrus Face wash. Deze Face wash bevat grapefruit- en limoenextract en reinigt de huid op milde wijze. Deze face wash is 100% zeepvrij, verwijdert make-up en onzuiverheden en reinigt tot diep in de poriën. Je brengt deze Face wash 's ochtends en 's avonds aan op een vochtig gezicht. Het product moet je licht inmasseren en afspoelen.

De Clear Beauty Deep Cleanser

Na de Fase wash is het tijd voor de Deep Cleanser. Dit is een toner met fruitzuur, grapefruit- en cactusvijgenextract. Het reinigt en zuivert de huid. De fruitzuren in de toner verfijnen de poriën en verminderen mee-eters voor een gelijkmatige huid. De toner kun je aanbrengen na de Face wash op een schone huid.

De Clear Beauty Soothing Cream

Als laatste hebben we de Soothing Cream. Dit is een luchtige en egaliserende crème die vitamine B3 en rijstzetmeel bevat. Rijstzetmeel neemt talg op, hierdoor wordt de huid gematteerd. De crème is verzachtend en hydraterend en zorgt ervoor dat de huid er direct gekalmeerd en gelijkmatig uitziet. Breng de Soothing Cream aan op een schone huid, na de toner.

Ben je helemaal enthousiast geworden over deze productlijn? Bekijk dan ook deze producten op onze website.

Wat heeft Dr. van der Hoog nog meer?

Naast de nieuwe collecties die we hier boven uitgebreid hebben bekeken heeft Dr. van der Hoog nog veel meer gezichtsverzorgingsproducten. Denk hierbij aan:

 • Nachtcrèmes
 • Reinigingslotions
 • Dagcrèmes
 • Reinigingsmelk
 • Crème maskers en andere maskers
 • Face washes
 • Scrubs
 • Oog crèmes

Dr. van der Hoog heeft voor elk type huid producten in hun assortiment. Nieuwsgierig naar de gehele collectie? Neem een kijkje op onze pagina met alle producten van Dr. van der Hoog.