Skip to content
Meer dan 70.000 artikelen in jouw voordeel!
Webshop keurmerk

null

Stappenplan: zo verzorg je een droge of gevoelige huid

Een gevoelige of droge huid hebben kan vooral heel vervelend zijn. Zeker met het verzorgen daarvan. Wanneer je een gevoelige huid hebt dan kan je dit herkennen aan de roodheid en een trekkerige, ruwe huid. Dit kan soms ook nog best pijn doen. Oorzaken van een gevoelige huid verschilt per persoon. De meest voorkomende oorzaak is een verslechterde barrière van de lipidelaag. Je lipidelaag is eigenlijk de buitenste huidlaag die je huid beschermt tegen uitdrogende factoren. Bepaalde factoren kunnen de lipidelaag verstoren, zoals irriterende ingrediënten in je verzorgingsproducten. Niet voor niets dat steeds meer merken op de markt komen met 0% alcohol, 0% parabenen 0% parfum. Deze ingrediënten kunnen je huid dan maar moeilijk verdragen. Is dit herkenbaar voor jou? Lees dan snel verder hoe je hier mee om kunt gaan!

Het stappenplan voor een mooie, gehydrateerde huid

Het is altijd belangrijk om je huid goed gehydrateerd te houden. Of je nou een gevoelige huid hebt of niet: wees lief voor je huid. Je huid moet immers je hele leven nog mee. Hydraterende ingrediënten zorgen ervoor dat vocht minder snel aan de huid ontsnapt. Dat heb je dus zeker nodig als je een droge huid hebt. Maar hoe zorg je er nou structureel voor dat jouw huid goed verzorgd blijft? Wij hebben het al helemaal voor je uitgedokterd met een stappenplan om je huid lang mooi te houden.

Stap 1: Een doucheolie voor je droge huid

Misschien besef je het niet, maar van douchen met de verkeerde producten kun je je huid ook flink beschadigen. Trouwens, ook van te heet douchen. Kortom, kijk niet alleen naar je gezichtsverzorgingsproducten maar neem je hele beautyroutine onder de loep! Wist je dat bijvoorbeeld in foundations ook parfum zit? Tijdens het douchen gebruik jij vast douchegel en shampoo. De grote vraag is: wat vind je huid daarvan? Kom jij onder de douche vandaan met een trekkende huid? Dat betekent dus dat je de verkeerde ingrediënten in je doucheritueel hebt zitten. Een goede oplossing is een doucheolie op basis van soja. Dit houdt je huid lekker zacht en soepel. Sojaolie beschermt en hydrateert namelijk je huid. Kijk eens bij de doucheolie van Dermolin, op basis van soja olie. Ook een goede shampoo is van belang. Dat smeer je immers op je hoofdhuid. En dat kriebelt als een gek, geloof ons maar. Probeer eens een hypoallergeen shampoo zonder zeep, parfum en parabenen. Je kunt je bijna niks zachters voorstellen voor je hoofdhuid!

Stap 2: Een milde huidreiniger

Elke huid moet grondig gereinigd worden. Tegelijkertijd wil je je huid ook niet te veel belasten. Overbelast je huid dan ook niet met vele middeltjes, crèmepjes en maskertjes. Niet doen! Geef maar toe: is je huid daar nu echt beter van geworden? Gun je huid zo af en toe ook wat rust. Een goede, milde huidreiniger is bijvoorbeeld Dermolin Face Wash. Dit is een sulfaat- én zeepvrije gezichtsreiniger die je huid op een milde wijze reinigt zonder het uit te laten drogen. Deze facewash bevat juist geen agressieve middelen zoals sulfaten, parfum, zeep, kleurstoffen, parabenen en alcohol. Precies wat je huid nodig heeft! Oh, en: gebruik je make-up? Herhaal de huidreiniger dan nog eens, zodat je er zeker van bent dat alle make-up resten van je gezicht verwijderd zijn. Want ook dat kan zorgen voor irritatie. Tip van flip: ga niet als een gek je gezicht schrobben. Hierdoor tast je juist je huid aan. Probeer voorzichtig met je vingertoppen je huid in te masseren.

Stap 3: Een goede dag- en nachtcrème zonder alcohol

Nu je huid lekker schoon en gehydrateerd is, is het tijd om je huid te verzorgen met een dag- of nachtcrème. Een droge huid kan zeker niet tegen alcohol, dus probeer dit ingrediënt écht te vermijden. Alcohol onttrekt namelijk vocht uit je huid waardoor het weer droog wordt. En dat is nou juist niet de bedoeling. Probeer dan eens de Dermolin Pure Care Dagcrème, speciaal ontwikkeld voor de droge huid. Zonder alcohol, uiteraard. Gewoon, omdat Dermolin ook wel weet dat jouw huid daar niet tegen kan.

Stap 4: Een deodorant zonder agressieve ingrediënten

Wanneer je een gevoelige huid hebt, dan beperkt dit zich niet alleen tot je gezicht. Dat had je misschien al wel door. Je hoofdhuid, handen, armen, benen, maar ook je oksels zijn gevoelig voor uitdroging. Terwijl je juist via je oksels zweet! Een deodorant spray kan soms erg koud en heftig zijn. Daarom zullen we dat niet zo snel aanraden voor een gevoelige huid. Je moet immers lief en zacht zijn voor je huid. Probeer eens een roller anti-transpirant. Uiteraard weer zonder parfum, alcohol en parabenen. Wat dát zijn de echte boosdoeners! Die wil je helemaal niet in je producten hebben zitten wanneer je een gevoelige huid hebt. De formule is zo mild dat je hem heel fijn, direct na het ontharen kan gebruiken. Hallo! Wie wil dat nou niet?!

Stap 5: weg met die droge handen

Een veelvoorkomend probleem met een droge huid is dat je ook droge handen hebt. Dit wordt in de winter vaak alleen maar erger. Dat komt omdat de kou ervoor zorgt dat je handen droog worden. Nóg droger dan dat ze al waren. Het gevolg kan zijn dat je hele droge, maar ook pijnlijke handen eraan overhoudt. Lekker smeren met een goede handcrème is dan ook zeker een must voor mensen met een droge huid. Natuurlijk, weer met milde ingrediënten erin. Probeer de Dermolin handcrème eens. Deze is vrij van agressieve ingrediënten, zoals je van Dermolin inmiddels gewend bent. Je kan de handcrème meerdere keren per dag opsmeren, naar behoefte van je huid.

Zo, met dit stappenplan weet jij precies wat je kan doen om je droge huid wat te kalmeren. Te veel water droogt je huid trouwens uit. Het voelt misschien heerlijk om wat vaker en wat langer te douchen. Maar: doe het niet. Houd jezelf in. Met een beetje discipline en dit stappenplan ben je al heel erg goed op weg! En daar mag je jezelf best even een schouderklopje voor geven. Heb je vragen over je droge of gevoelige huid? Mail onze gediplomeerde drogisten dan op drogist@koopjesdrogisterij.nl. Zij helpen jou graag verder met een advies op maat.