Skip to content
Meer dan 70.000 artikelen in jouw voordeel!
Webshop keurmerk

null

Gevoelige huid? Dit moet je weten en kun je eraan doen!

Het trekt, kriebelt en schilfert. Ra ra, wat is dat? Een gevoelige huid is lastig. Toch kun je je gevoelige huid rustiger maken dan dat 'ie nu hoogstwaarschijnlijk is. Mogelijk heb je al vele dingen geprobeerd. Ze zeggen altijd dat de aanhouder wint, toch? Wij hebben nog wel een paar tips in petto voor je. Lees je mee?

Wat is een gevoelige huid precies?

Een gevoelige huid is eigenlijk een huid die iets uit balans is. De volgende symptomen kan je hierbij hebben:

  • Rode vlekken
  • Een trekkerige huid
  • Een kriebelige huid
  • Schrale plekken

Helaas beperkt dit zich vaak niet alleen tot het gezicht. Je hele lichaam kan eraan geloven als je niet oppast. Een belangrijke functie van onze huid is dat het ons beschermt van buitenaf. Een soort barrièrefunctie dus. Als je huid niet goed meer kan bepalen welke stoffen en prikkels worden toegelaten en welke niet, dan spreken we over een gevoelige huid. Je afweersysteem is dan verstoord. Dit heeft als gevolg dat je huid een lagere weerstand heeft. Toch wil je huid zich beschermen en dat doet 'ie! Je huid kan erg hard worden om zichzelf te beschermen, met een vaak ruwe huid tot gevolg.

Oorzaken van een gevoelige huid

Een gevoelige huid kan vele oorzaken hebben. De symptomen worden vaak wel wat erger wanneer je weerstand wat verzwakt is. Uit onderzoek blijkt overigens ook dat erfelijkheid een grote rol speelt bij een gevoelige huid. Bij vele mensen is het ook een kwestie van de levensstijl of omgevingsfactoren. Mogelijke oorzaken van een gevoelige huid kunnen zijn:

  • Je voeding
  • Hormonale veranderingen (overgang, zwangerschap, pubertijd)
  • Roken
  • Stress
  • Onzuivere lucht
  • Weersomstandigheden

Maak je gevoelige huid rustig

Er is gelukkig heel veel zelf te doen aan een gevoelige huid. Zo kun je genoeg doen aan je eetpatroon en misschien zelfs overwegen om te stoppen met roken, als je rookt. Je kunt ook een heleboel ingrediënten vermijden. Je wilt namelijk zo min mogelijk allergenen in je huidverzorging. Parfum is één van de meest voorkomende allergenen, net als kleurstoffen en parabenen. Herkenbaar voor je? Kijk dan ook eens bij Cetaphil! Zij hebben alleen maar producten zonder deze allergenen erin. Verder kan alcohol uitdrogend werken en dat vindt je huid ook niet zo prettig. Dr. van der Hoog heeft een aantal hypoallergene producten die vrij zijn van dit soort allergenen. Maak je huid weer stralend schoon met de hypoallergene reinigingslotion van Dr. van der Hoog. Deze reinigingslotion reinigt je huid op een milde wijze. Ook een goede dagcrème mag niet ontbreken. Als je een gevoelige huid hebt wil je je huid natuurlijk extra beschermen tegen invloeden van buitenaf. Met een hypoallergene dagcrème zit je helemaal goed. De dagcrème is verrijkt met shea butter en vetzuren die je huid beschermt tegen uitdroging. De dagcrème voedt je huid juist en dat voel je! In de nacht neemt de huid de tijd om zich te herstellen van de dag. Je kan je huid hierbij een klein beetje helpen door een goede nachtcrème aan te schaffen. Je huid zal je dankbaar zijn! Natuurlijk is het belangrijk om je huid blijvend goed te verzorgen. Één keer in de week een kalmerend krachtmasker is dan wel op zijn plaats. Dit helpt je huid te kalmeren en schoon te houden. Natuurlijk zit in het masker geen parfum, kleurstoffen en parabenen. Anders kalmeert het je huid natuurlijk niet.

Je weet nu wat je te doen staat als je een gevoelige of overgevoelige huid hebt. Je kan er veel zelf aan doen! Twijfel je wat nou precies bij jouw huid past? Mail onze gediplomeerde drogisten dan! Zij kunnen jou voorzien van een advies op maat. Ze zijn te bereiken op drogist@koopjesdrogist.nl. Natuurlijk gaan wij altijd discreet om met de vragen die bij ons binnenkomen.