Skip to content
Meer dan 70.000 artikelen in jouw voordeel!
Webshop keurmerk

null

Hoe behoud je je nagellak tot wel twee weken?

Wanneer je lekker een middagje of een weekendje vrij bent realiseer je je opeens dat je nagels er niet meer uit zien. Oei! Even knippen en vijlen en dan ziet er het er direct een stuk verzorgder uit. Een kleurtje? Die mag ook niet ontbreken! Maar, jij weet net zo goed als ons dat nagellak heel snel kan afbrokkelen. Soms al wel na één dag! Dan is al je werk voor niks. Hoe zorg je er nou voor dat je nagellak goed blijft zitten? Wij hebben wel een paar tips voor je!

Ga je voor nagellak of gellak?

De grote vraag die je jezelf eerst mag stellen is voor welke soort nagellak je gaat. Ga je voor gewone nagellak of ga je voor gellak? Het grote verschil tussen deze twee soorten is dat nagellak een stukje dunner is. Gellak is iets dikker omdat het echt uit een soort gel met daarbij nagellak aan toegevoegd bestaat. Zo bevat bijvoorbeeld de Miracle Gel-manicure van Sally Hansen de gepatenteerde 'Tube Technology'. Hierdoor komen er meer actieve bestanddelen vrij in de gellaag die de nagels voortdurend verzorgen en er zo voor zorgen dat de manicure tegen een stootje kan.

Het resultaat? Super glanzende nagels die ultralang mooi blijven. De manicure hardt na verloop van tijd steeds verder uit, waardoor de laag steeds sterker wordt. En dat zonder LED-/UV-lamp! Gewoon licht is al voldoende. En als je het tijd vindt voor een andere look, is Miracle Gel heel eenvoudig te verwijderen met een nagellakremover met of zonder aceton. Geen gedoe met weken, inwikkelen, schrapen of vijlen.

Voordelen van gellak zijn:

  • Het slijt en krast minder snel dan nagellak
  • Het gaat langer mee dan nagellak
  • Het is vrijwel direct droog

We hebben het hier dan over gellak die je gewoon bij KoopjesDrogisterij kan krijgen. Hier heb je geen UV-lamp voor nodig. Wanneer je overgaat op professionelere gellak, dan is deze vaak duurder én heb je een UV-lamp nodig om je nagels te laten drogen.

Hoe gebruik je gellak?

Hebben we je al over de streep getrokken om over te gaan op gellak? Of zie je het nog niet echt zitten? Gellak is namelijk heel makkelijk aan te brengen. Neem nou eens de Miracle gel van Sally Hansen. Leverbaar in allemaal te gekke kleurtjes! Ga jij voor Wine Stock, Red Eye of Plush Bush? Sally Hansen is enorm creatief met de leukste namen en kleurtjes! Heb je je kleur gekozen? Mooi! Laat je mooie nagels maar komen!

Stap 1: Breng de miracle gel aan

Het kan zo simpel zijn, maar om te beginnen dien je eerst je nagels helemaal schoon te hebben. Op een schoon oppervlak kan de nagellak nóg beter hechten. Hierna kun je de miracle gel van Sally Hansen aanbrengen. Ho, stop. 'Geen basecoat?', denk jij dan. Nee, er is geen basecoat nodig bij de miracle gel van Sally Hansen. De basecoat zit al verwerkt in de miracle gel zelf. Scheelt je gewoon een hele stap! Breng twee laagjes aan op je nagel en laat het eventjes drogen. Eventjes is ook echt eventjes. De miracle gel is binnen een mum van tijd droog!

Stap 2: Breng de topcoat aan

Nu je twee laagjes miracle gel opgedroogd zijn is het tijd om je nagels nóg langer te laten shinen. Breng de Sally hansen topcoat aan. Geen paniek, dit doet helemaal geen afbreuk aan je gekozen kleurtje. Sterker nog: de topcoat laat je gekozen kleurtje nog harder glanzen dan dat 'ie al deed! Ga je liever voor een matte finish? Gebruik dan de Sally Hansen miracle gel matte topcoat.

Zo, nu je topcoat er tiptop op zit kun jij sowieso 14 dagen lekker genieten van je gekleurde nageltjes! Dit komt door de dubbele werking: je hebt én gellak (wat sowieso al wat langer blijft zitten) én een topcoat gebruikt! You go girl!

Hoe gebruik je nagellak?

Liever geen gellak? Dat kan helemaal! Nagellak blijft altijd een stukje goedkoper dan gellak. Ieder zo zijn voorkeur! Ook voor nagellak zijn er tips om het langer op je nagel te laten shinen. Het probleem bij nagellak is dat het altijd voor eeuwig duurt voordat het droog is. Zonder grappen. Daar wacht niemand op, toch? Dan heb je opeens weer een veeg op je voorhoofd of klieder je je kat er per ongeluk onder.

Herkenbaar? Ga dan voor de Insta-dri nagellak van Sally Hansen. Nee, dit heeft niks met Instagram te maken. Maar wel met direct droog! Deze lijn staat niet voor niets in Noord-Amerika bekend als één van de sneldrogende nagellakjes. Gelukkig heb je ook in deze lijn een behoorlijke keuze in kleurtjes met te gekke namen. Wat dacht je van Peachy Breeze, Cinna-snap, Make it snappy of Pumped Up Pink?

Stap 1: Breng je kekke kleur Insta-Dri aan

Ook hier geldt weer: maak eerst je nagels goed schoon! Op een schoon oppervlak hecht de nagellak veel beter. De Insta-Dri nagellak van Sally Hansen is een echte held. Ook al ben je helemaal niet goed in het aanbrengen van nagellak: met Sally Hansen Insta-Dri kan iedereen het! Trillerige hand? Geen probleem!

Het kwastje is namelijk lekker groot, waardoor je in één beweging je hele nagel kunt lakken. Het kwastje is niet té groot, waardoor je je vinger niet mee zal lakken. Is altijd zo zonde van je vinger. En ook van de lak. Het leuke van de Insta-Dri collectie is, is dat het een 3-in-1 nagellak is. Het bevat een basecoat, nagellak en topcoat… in één potje! Insta-Dri maakt de belofte dat de lak droog is na 60 seconden. En geloof ons, dit klopt helemaal!

Stap 2: Breng de Insta-Dri Topcoat aan

Huh? Toch wel een topcoat aanbrengen? Deze stap is geheel optioneel! In de Insta-Dri zit al een topcoat verwerkt, zodat de nagellak langer blijft zitten. Toch heeft Sally Hansen ervoor gekozen om binnen de Insta-Dri lijn nog een losse topcoat toe te voegen.

Deze topcoat heeft een anti-chip formule. Dit betekent dat slijtage en aanslag nauwelijks meer voorkomt wanneer je gebruik hebt gemaakt van de topcoat. Het is dus een extra zekerheid voor je nagels en voor jezelf. Ook deze nagellak zal ontzettend lang blijven zitten. Zeker wanneer je de topcoat nog als extraatje gebruikt!

Hoe verzorg ik verder mijn nagels?

Naast knippen, vijlen en een leuk kleurtje op je nagels kwakken komt er natuurlijk veel meer bij kijken om je nagels mooi en verzorgd te houden. Heb jij bijvoorbeeld hele broze nagels die snel afbreken? Probeer dan eens de nagelverharder Hard as Nails van Sally Hansen.

Heb je broze nagels, maar dan tot de macht 100? Dan zijn je nagels heel erg beschadigt. Dat kun je geleidelijk aan herstellen met Moisture Rehab. Dit is geen nagellak of gel, maar een echte crème voor je nagels. Bij voorkeur kun je dit het beste 's avonds voor het slapen gaan inmasseren op je nagels. Wanneer je dit elke nacht doet zul je snel verbetering zien!

Splijten je nagels regelmatig, maar zijn ze verder wel sterk? Dan is de Miracle cure misschien wat voor jou! Ook dit is weer een nagelverharder, maar alleen voor nagels die snel scheuren. De Miracle cure belooft je sterkere nagels in drie dagen. In de miracle cure zit natuurlijk eiwit en anti-oxidanten, die de nagels versterken.

Nu je een aantal tips van ons hebt gekregen hoe je het beste je nagels kunt lakken kan je weer helemaal aan de slag. We hopen dat je geen keuzestress krijgt bij de kleurtjes die je kan kiezen. En zo wel… Dan neem je ze toch allemaal?! Je weet nu van elke lijn hoe je het beste te werk kunt gaan. Jij bent nu aan zet! Veel lakplezier!