Skip to content
Meer dan 70.000 artikelen in jouw voordeel!
Webshop keurmerk

null

Levertraan kan bijdragen aan het herstel van spierweefsel

Als je bij alleen het lezen van het woord 'levertraan' al een nare rilling door je lijf voelt, dan heb je waarschijnlijk niet de fijnste herinneringen aan dit olieachtige goedje. Best logisch, want levertraan stond vroeger bekend om de smerige visachtige geur en smaak. Deze geur en smaak ontstonden doordat levertraan in het verleden niet zuiver was. Hierdoor had levertraan een donkere kleur. Als je nu een kijkje neemt in ons Möller's levertraan assortiment, dan zie je dat levertraan een heldere kleur heeft en verkrijgbaar is in meerdere smaken. Hierdoor zijn er steeds meer liefhebbers van levertraan. Dat is natuurlijk mooi nieuws, want levertraan heeft ontzettend veel voordelen. Wij willen het graag met je hebben over deze voordelen. Lees je mee?

Wat is levertraan?

Voordat wij ingaan op de voordelen van levertraan is het natuurlijk wel zo handig om eerst even stil te staan bij wat levertraan precies is. Door de visachtige geur en smaak van levertraan verwarren veel mensen het product namelijk met visolie. Dit is deels juist. Ondanks dat alle levertraan namelijk visolie is, kan je niet zeggen dat alle visolie levertraan is. Snap je het nog? Visolie is namelijk pas levertraan als het voor 100% uit de lever van de vis wordt gewonnen. Vandaar dus de naam 'levertraan'. De levertraan van Möller's is afkomstig van de lever van de kabeljauw, omdat deze lever de hoogste waardes omega-3 en vitamine A en D bevat. Maar welke voordelen brengen omega-3 en vitamine A en D met zich mee?

De voordelen van levertraan

Zoals gezegd bevatten de meeste levertraan producten naast omega-3 ook vitamine A en D. De vitamines hebben ontzettend veel uiteenlopende voordelen. Zo is vitamine A belangrijk voor de huid en heeft het een positieve invloed op het immuunsysteem. Vitamine D is goed voor de spieren en ondersteunt de botten. Als we het hebben over de voordelen van omega-3, dan moeten we kijken naar de groep vetzuren waaruit omega-3 bestaat. De vetzuren DHA en EPA brengen namelijk een aantal voordelen met zich mee. Een van de belangrijkste voordelen van de combinatie van DHA en EPA is de bijdrage die beide vetzuren leveren aan de instandhouding van de normale bloeddruk. Wil je meer weten over omega-3 vetzuren? Check dan onze blog over de krachtige combinatie van omega-3 en vitamine D.

Levertraan voor het herstel van spierweefsel

Goed, dan gaan we het nu hebben over een voordeel van levertraan waarover nog best weinig bekend is. Levertraan zou volgens een recent wetenschappelijk onderzoek namelijk een bijdrage kunnen leveren aan het herstel van je spierweefsel na fysieke activiteiten. Als jij je flink inspant tijdens bijvoorbeeld het sporten ontstaan er kleine ontstekingsreacties in je spieren. Het viel de onderzoekers op dat regelmatig gebruik van levertraan deze ontstekingsreacties verminderde. In het onderzoek werd de werking van levertraan bovendien vergeleken met andere omega-3 supplementen. Opvallend was dat regelmatig gebruik van levertraan voor lagere ontstekingswaarden voor en na fysieke inspanning zorgde dan andere omega-3 supplementen, zoals algenolie. Om dit voordeel van levertraan te verklaren gaan we even een stapje terug naar de omega-3 vetzuren. De verhouding tussen DHA en EPA is in levertraan namelijk erg voordelig voor je spierweefsel. Levertraan bevat in verhouding een stuk meer DHA dan andere omega-3 supplementen. Volgens het onderzoek is DHA effectiever in het tegengaan van ontstekingen dan EPA.

Het onderzoek is dus veelbelovend, alleen moeten wij wel benadrukken dat het hier slechts om 1 onderzoek gaat en de zojuist benoemde conclusies dus ook gebaseerd zijn op de bevindingen uit dit ene wetenschappelijke onderzoek.

Levertraan van Möller's

Goed, hopelijk weet je inmiddels een stuk meer over levertraan. Als je benieuwd bent of levertraan ook iets voor jou is, dan is er maar 1 manier om daar achter te komen: gewoon proberen! Onze tip: Möller's. De kenmerkende groene flesjes van Möller's bevatten namelijk natuurlijke omega-3. De olie is puur natuur, alleen vitamine E (antioxidant) en een natuurlijk aroma zijn toegevoegd. Bovendien bevat Möller's geen suikers of zoetstoffen, is het MSC-gecertificeerd voor duurzame visvangst en zijn alle vier smaken bekroond met een Superior Taste Award.