Skip to content
Meer dan 70.000 artikelen in jouw voordeel!

null

Zonnen mag, beschermen moet!

Oh heerlijk is het hè, dat het zonnetje er steeds vaker en langer is. Met een drankje en een boekje in de zon, genieten maar. Je moet je alleen niet vergeten in te smeren. Waar je dat het beste mee kunt doen? Lees maar mee!

De voordelen van de zon voor jou

Herman in de zon op het terras… dat willen we allemaal wel hè. Optimaal genieten als het zonnestralen regent? Maar, waarom vinden we dat nou zo fijn? Nou… zonlicht zorgt namelijk voor warmte, een goed humeur en de aanmaak van vitamine D in ons lichaam. Vitamine D zorgt weer voor ondersteuning van het immuunsysteem, waardoor je je dus lekkerder in je vel zult voelen. Dus ga jij bij Herman zitten in de zon op het terras? Smeren maar! Shop je favoriete zonnebrand!

Welk huidtype heb jij?

Niet iedereen kan even goed tegen de zon. Dit hangt erg af van het huidtype waarmee je bent geboren. Onze huidtypes onderscheiden we in 4 groepen, waarmee je kunt bepalen welke bescherming bij jou past.

Huidtype 1 of 2, gebruik SPF 30 of hoger

Heb je rood of lichtblond haar, lichte ogen en een hele lichte huid met misschien ook wat van die mooie sproeten? Dan ben je waarschijnlijk niet hele goede vrienden met de zon, vooral niet in de zomer. Je verbrandt snel en moet veel smeren. Het is erg belangrijk dat je dit ook daadwerkelijk doet. En dan wel het liefste met SPF 30 of meer. Want voor jou gaat 'Vandaag een tomaatje, morgen een chocolaatje' helaas niet op. Je kunt veilig de zon in met Extra Sun Protection 50 van Louis Widmer.

Huidtype 3 of 4: snel bruin, toch even insmeren!

Je hebt donkerblond of bruin haar en meestal heb je donkere ogen. Huidtype 4 heeft van nature een getinte of donkere huid. Je verbrandt bijna nooit en wordt megasnel bruin of nog bruiner. Dat is natuurlijk heerlijk, maar het blijft nog steeds zó belangrijk om je in te smeren. Dat je niet verbrandt, betekent niet dat de zon geen schade aan je huid kan veroorzaken. Gebruik de All Day 30 zonnebrandcrème van Louis Widmer, om de hele dag onbezorgd de zon in te kunnen.

Gebruik altijd een goede dagcrème met bescherming tegen de zon

Start en eindig jij je dag ook altijd met een heerlijke dag- of nachtcrème? Het is het beste om je dag te beginnen met een crème die je gezicht beschermd tegen de Uv-stralen in de zon. Kies voor de Emulsion Hydro-Active UV 30 anti-aging dagcrème van Louis Widmer om er zeker van te zijn dat je gezicht goed beschermd is op de zonnige dagen. UV 30 staat gelijk aan SPF 30 en het getal staat weer voor de lengte in tijd van bescherming. Wil je weten waarom het zo belangrijk is om je gezicht goed in te smeren? Dat lees je hier.

Feiten en fabels over zonbescherming

We gaan je nog een aantal leuke feiten en fabels vertellen die jij misschien nog niet wist over zonbescherming, ben je er klaar voor?

Fabel: Met factor 50 word je niet bruin

Dit is een misverstand. De factor zegt iets over de tijd die je kunt doorbrengen in de zon zonder te verbranden. Je huid wordt dus wel bruin, alleen verbrand je minder snel.

Fabel: één keer smeren per dag is voldoende

Dit is een van de meest gehoorde misverstanden. Hoe vaak je moet smeren hangt namelijk af van je huidtype en de factor die je gebruikt. Smeer dus vooral meerdere keren op en dag en sowieso nadat je het water uitkomt.

Fabel: Waterproof zonnebrandcrèmes hoeven minder vaak te worden aangebracht

Dit is natuurlijk een fabel, omdat een crème waterproof is betekent dat natuurlijk niet dat de crème een langere werking heeft dan niet-waterproof crèmes. Het wordt een ander verhaal als je in deze zelfde verstreken tijd een duik neemt, dan moet de niet-waterproof crème een keer extra worden opgesmeerd.

Meer feiten en fabels over zonnebrandcrème? Die lees je hier!

Zonnebrandcrème kopen bij KoopjesDrogisterij

Zit jij binnenkort ergens in Frankrijk in de zon? Met de zonbescherming van Louis Widmer kan je rustig ademhalen en zonder zorgen de zon in. Neem gauw een kijkje op KoopjesDrogisterij.nl. Shoppen maar!

Terug naar het overzicht