Skip to content
Meer dan 70.000 artikelen in jouw voordeel!

null

Zonnebrand voor het gezicht, waarom je dit moet gebruiken

Je vraagt jezelf vast af: ‘’Zonnebrand voor je gezicht? Waarom zijn er zonnebrandcrèmes voor je gezicht? Zonnebrand is toch zonnebrand? ‘’. Nou, wij van KoopjesDrogisterij kunnen je vertellen dat er een verschil is en waarom het belangrijk is om specifieke zonnebrandcrèmes te gebruiken voor je gezicht! Lees je mee?

Waarom je beter geen “gewone” zonnebrand kunt gebruiken voor je gezicht.

Allereerst is het belangrijk om te weten waarom het gebruik van ‘normale’ zonnebrand voor het gezicht niet praktisch is. We lichten een aantal redenen hieronder toe. Je herkent er ongetwijfeld een paar!

  • Je gezicht is op zoek naar een lichte crème
  • Zonnebrandcrème voor het lichaam is vaak een dikke en/of vettige substantie. Dat is prima voor het lichaam, maar voor het gezicht is dit helaas minder leuk. Door de dikke substantie kunnen namelijk de poriën in je huid verstopt raken. Dit vergroot de kans op mee-eters of acne. Daarnaast verergert de vettige substantie die vervelende rotpuistjes!
  • Zonnebrand in je ogen? Pijnlijk!
  • Verstopte poriën of puistjes zijn erg, maar we hebben het nog niet gehad over wanneer het in je ogen komt. Want wanneer je begint te zweten, dan druppelt de vettige substantie gemakkelijk in je ogen (Auw, dat doet pijn!). Verder laat normale zonnebrand vaak een vervelend wit spoor en plakkerig gevoel achter op je huid.
     

Voordelen Zonnebrand voor je gezicht

Je weet nu van de vorige paragraaf (of uit ervaring) de nadelen van het aanbrengen van normale zonnebrand op je gezicht. Dit zijn ook de redenen waarom zonnebrand voor het gezicht is ontwikkeld. Maar wat maakt zonnebrandcrème voor het gezicht anders? Nou dat gaan we je nu vertellen!

ZONNEBRANDCRÈME MET EXTRA’S

De huid op je gezicht is anders dan de huid op je armen en benen. Het vergt extra zorg omdat van je hele lichaam, je gezicht vrijwel het hele jaar door wordt blootgesteld aan de zon! Daarom bevatten zonnebrandcrèmes voor het gezicht net dat beetje extra verzorging. Neem bijvoorbeeld Biodermal Zonnecrème voor het gezicht. Naast dat deze productlijn je gezicht beschermt tegen UVB en UVA, bevat het ook vitamine C, E en Q10. Deze drie bieden actieve bescherming tegen invloeden van buitenaf en helpen je jeugdige huid te behouden. Drie voordelen in één zonnebrandcrème, ideaal vind je niet?

ZONNEBRAND MET LICHTE FORMULE

Zoals eerder aangegeven veroorzaken zonnebrand voor de huid een plakkerig/vettig gevoel of witte strepen op je gezicht, wat zeer vervelend is. Met zonnebrand voor het gezicht zeg je vaarwel tegen deze problemen. Zonnebrandcrèmes voor het gezicht hebben namelijk een veel lichtere formule. Hierdoor zijn makkelijk in te smeren en trekken ze snel in. Je kan vrijwel direct gerust genieten van de zon! Oh ja, hadden we je al verteld dat de kans op verstopte poriën en crème in je ogen ook niet meer een probleem is?

 

ZONNEBRAND GEBRUIKEN NA DE ZOMER? JA!

Heb je na de zomer wat zonnebrand over? In tegenstelling tot normale zonnebrand kan je zonnebrand voor het gezicht het hele jaar door gebruiken. Dus je hoeft je de volgende zomer niet af te vragen of de zonnebrandcrème over datum is! Zonnebrand voor het gezicht is namelijk multifunctioneel, want naast bescherming tegen de zon beschermt het je gezicht ook tegen andere invloeden van buitenaf (zoals (lucht)vervuiling). Zie je geen zonnestralen? Juist ook dan is het belangrijk om jezelf in te smeren. Want ook al zweven er flink wat wolken voor de zon, je gezicht wordt alsnog blootgesteld aan Uv-straling!

Kortom, de redenen waarom er zonnebrand voor het gezicht zijn:

  • Het strekt sneller in, in tegenstelling tot normale zonnebrand
  • Zorgt ervoor dat je poriën niet verstop raken
  • Een lichtere formule voorkomt die vervelende puistjes
  • Zonnebrand voor het gezicht is het hele jaar te gebruiken en beschermt tegen meer dan alleen de zon

ZONNEBRAND VOOR HET GEZICHT BESTELLEN?

Wil je zonnebrand speciaal voor het gezicht halen? Bij KoopjesDrogisterij vind je een uitgebreid assortiment aan SPF10, SPF15, SPF20, SPF30 en SPF50 zonnebrand voor het gezicht. We hebben namelijk ook koraalvriendelijke zonnebrand, biologische zonnebrand, vegan zonnebrand en noem maar op! Er is voor ieder wat wils! Speciaal voor jou zijn alle zonnebrandcrèmes voor het gezicht gesorteerd.