Skip to content
Meer dan 70.000 artikelen in jouw voordeel!
Webshop keurmerk

null

SoreFix Rescue - maakt het leven met een koortslip meteen een stuk draaglijker!

Sorry, maar leuker kunnen we het niet maken. Ook met SoreFix Rescue koortslipcrème gaat je koortslip niet voorgoed over. Als pechvogel met een kriebelende of bijtende koortslip wist je het al: een koortslip is voor altijd. Levenslang.
Meestal merk je er niks van, maar zo nu en dan steekt het vervelende, ontsierende monster Koortslip zijn kop op, duidelijk zichtbaar op je anders zo aantrekkelijke onderlip of bovenlip. We hebben ook goed nieuws, toch een beetje troost in koortslipland: met SoreFix Rescue koortslipcrème kun je de periode van pijn en ongemak wel een flink stuk verkorten. Daarover straks veel meer.

Dit is een tamelijk wetenschappelijk verantwoorde blog over koortslip ellende!

We willen je niks wijsmaken, we willen je wijzer maken, wat de koortslip betreft. En over wat SoreFix Rescue voor je kan betekenen als koortslip patiënt. En wat niet.
Kijk daarom eerst even in onze eerdere blog over de koortslip als fenomeen. Daar kun je wat huiswerk doen over oorzaken van de koortslip. De koortslip is een soort herpes, niet te verwarren met de SOA herpes genitalis. Herpes is alleen een verzamelnaam voor de ziekten die veroorzaakt worden door een herpes virus, als het om je gezicht en je lippen gaat hebben we het over herpes Type 1, bij Herpes Type 2 zitten de blaasjes op plekken waar de zon nooit schijnt en zijn ze seksueel overdraagbaar.
In dat blog over de koortslip vind je de symptomen, wat je wel en niet moet doen als thuisdokter, plus ook wel superbelangrijk: wat de gelukkigen onder ons die nog geen levenslang koortslip vonnis hebben gekregen allemaal kunnen doen om in het café, op het werk of bij een one night stand de koortslip kunnen voorkomen! Zeg maar de mensen die helemaal geen tube SoreFix Rescue koortslipcrème nodig hebben. Voorlopig

Weerstand, altijd weer die weerstand!

Nu je toch door onze blogs aan het bladeren bent: lees ook de blog over weerstand! Want wat is nou zo toevallig: een dreigende koortslip is een prima graadmeter voor een verzwakte weerstand. Andersom is het ook zo: verbeter je je weerstand en is je weerstand prima op peil, dan houdt de 'ondergrondse' koortslip zich netjes koest! Werken aan je weerstand is altijd goed, dat is zo'n beetje de conclusie.

We zouden het toch over SoreFix hebben?

Juist. Je hebt dus een koortslip en je wilt er nu razendsnel vanaf, van de zichtbare en voelbare verschijnselen. Dan is SoreFix toch echt de fijnste oplossing. Een koortslip heet in het Engels een 'cold sore' - niet te verwarren met een zweer, want daar hebben ze weer een ander woord voor, namelijk 'ulcer'.
SoreFix doet niks anders dan de duur van die onvermijdelijke koortslip aanzienlijk verkorten. SoreFix werkt in alle vier de fasen in het korte, hevige bestaan van de zichtbare koortslip. SoreFix verkort de tinteling vooraf (op het moment dat je zegt: “O jee, ik voel hem aankomen, het is weer zo ver, waar ligt de SoreFix?”), vermindert blaasjes die bij het hoogtepunt van de koortslip horen, maakt de herstelperiode wat korter en tenslotte als je in het stadium van het korstje bent aanbeland (we zijn er nu bijna!) helpt SoreFix te voorkomen dat dat harde koortslip korstje vroegtijdig afbreekt. Je lip geneest dus eerder en mooier.

Maak ik het niet erger mee, met dat SoreFix spul op mijn koortslip?

Nee. SoreFix is een vette, doorzichtige crème. Bijna niet te zien, dus je hoeft niet bang te zijn dat je ineens alle aandacht vestigt op die lelijke koortslip situatie, want dan zou je nog verder van huis zijn. Anderen zien hooguit dat je de koortslip kordaat behandelt met een goed werkend middeltje. Alleen maar verstandig.

De kracht van zink

De werking van SoreFix Rescue koortslipcrème is helemaal gebaseerd op het mineraal zink. Bestel je wel eens voedingssupplementen of verzorgingsproducten, dan wist je misschien al dat zink wonderen kan doen. Zink zit niet voor niets in veel potjes vitaminen en mineralen om je weerstand te verhogen of je huid te verzorgen. Vaak in combinatie met magnesium, die andere krachtpatser die bijdraagt aan herstel van spieren, opbouw van sterke botten en herstel van de energiehuishouding.
Dat komt zo: je lichaam heeft zink nodig bij de productie van collageen - dat helpt weer bij de genezing van ziek of beschadigd huidweefsel en het werkt als ontstekingsremmer. Bovendien is zink onderdeel van het hormoon insuline, onmisbaar voor een goed werkend afweersysteem. Nog eentje dan: zink helpt zo'n 100 verschillende enzymen in je lijf, die de aanjagers zijn van allerlei belangrijke processen, bijvoorbeeld de spijsvertering. Nieuwsgierig, allemaal dankzij die toch wel nare koortslip? Kijk ook eens bij Voedingssupplementen en Vitamines!

Klein tubetje SoreFix, lekker lang houdbaar

Heb je een tube SoreFix Rescue voor koortslippen in huis? Veilig gevoel. Als je de tube SoreFix open hebt gemaakt, is hij nog een heel jaar te gebruiken. Genoeg dus voor de behandeling van meerdere koortslippen. Je hebt er maar heel weinig van nodig, per koortslip. Ook al hopen we dat je na de eerste behandeling met SoreFix kunt rekenen op een koortslipvrij jaar, met lippen in topconditie, een mond om te zoenen.
Ga je SoreFix zelf nog een keer gebruiken, of deel je de tube SoreFix Rescue koortslipcrème met een huisgenoot? Dan geldt net als met tandenborstels en andere onhygiënische contactmomenten: kijk uit. Handen wassen en nooit met je handen aan de koortslip én aan de opening van de SoreFix tube zitten. Een koortslip is heel erg besmettelijk!