Skip to content
Meer dan 70.000 artikelen in jouw voordeel!
Webshop keurmerk

null

Tips voor verzorging tegen huidveroudering!

We krijgen er vroeg of laat allemaal mee te maken, huidveroudering. Het hoort nou eenmaal bij ouder worden. Zoals je minder lening wordt dan dat je vroeger was, wordt je huid eigenlijk ook minder lenig. We vragen het ons allemaal wel eens af, houdt je partner nog wel van je zodra alles gaat hangen en zakken. Maar als jullie liefde onvoorwaardelijk is overleef je dat zeker. Krijg je er toch wat rillingen van en kun je wel tips gebruiken tegen huidveroudering? Dan is deze blog precies wat voor jou!

Wat is huidveroudering?

We denken allemaal natuurlijk meteen aan rimpels en een uitgezakte huid. Maar wat is huidveroudering nou precies? Het huidverouderingsproces zorgt ervoor dat de hoeveelheid van collageen- en elastinevezels vermindert. Er wordt meer afgebroken dan aangemaakt. Het proces begint eigenlijk in je twintigste jaren, maar wordt pas later echt zichtbaar. Het is voor iedereen verschillend wanneer dit precies zal zijn. Dit zal ongeveer tussen de 35 en 40 jaar zijn. Je manier van leven heeft bijvoorbeeld ook erg veel invloed op het proces van huidveroudering. Zowel biologische als inwendige factoren spelen een rol bij het ontstaan van huidveroudering.

Wat gebeurt er nou bij huidveroudering? De opperhuid wordt steeds dunner en is daardoor steeds kwetsbaarder voor beschadigingen. Collageen neemt af en dit is onderdeel van je bindweefsel. Het zorgt eigenlijk voor de stevigheid van je huid. Daarbij neemt de elastine ook af en dit maakt dat de huid minder soepel wordt. Door een combinatie van de afname van beide stoffen wordt de huid slapper en stugger, hierdoor ontstaan rimpels en plooien.

Huidveroudering voorkomen

Huidveroudering kan eigenlijk niet voorkomen worden, maar je kan het natuurlijk wel beïnvloeden. Zowel met crèmes als je dagelijkse bezigheden kun je je huidconditie zeker verbeteren. Daarom geven we je een aantal tips die je kunnen helpen bij het beïnvloeden van het proces.

  • Slaap voldoende, zo komt je huid goed tot rust
  • Drink genoeg water voor hydratatie van je huid
  • Zorg voor voldoende vitamines, bijvoorbeeld vitamine C
  • Goede huidverzorging is heel belangrijk om je huid mee te voeden

Louis Widmer huidverzorging tegen huidveroudering

En laat Louis Widmer dat laatste nou precies hebben. Hier vind je verschillende anti-ageing verzorgingsproducten die je helpen om je huid in goede conditie te houden. Anti-ageing producten helpen je om het huidverouderingsproces te vertragen. Een goede en juiste huidverzorging kan dus veel helpen.

De producten van Louis Widmer zijn er om je huid elke dag gezond en gelukkig te maken. Bij Louis Widmer komt je huid in ieder geval niks tekort, want ze zijn er in verschillende varianten. We lichten hieronder een paar voor je uit!

De anti-ageing dagcrème

De heerlijke anti-ageing dagcrème is hydraterend voor je huid. Een rijke en voedende verzorging die rimpels verzacht en je huid meteen beschermt tijgen vroegtijdige huidveroudering. Onze huidcellen hebben bepaalde voedingsstoffen nodig om de huid jong en stralend te houden. De Rijke Dagcrème UV 30 zit daarom vol met actieve bestanddelen die de huid niet alleen beschermen, maar ook herstellen. Eén van de belangrijkste anti-ageing bestanddelen is Matrixyl® 3000. Dit bestanddeel vult rimpels eigenlijk van binnenuit op, remt nieuwe rimpeltjes af en maakt je huid weer helemaal glad en soepel. Zo wordt je huid dus super zacht. En samen met de factor 30 ben je elke dag beschermt tegen de zon. Ideaal!

Louis Widmer Oogcrème

De oogcrème bestaat uit een intensieve antirimpelverzorging. Het herstelt huidweefsel en hydrateert, verzorgt en beschermt je huid. Heb je rimpels rond je ogen? Dan vervaagt de oogcrème deze. Je brengt de oogcrème 's ochtends en 's avonds aan op een gereinigde huid.

Louis widmer Nachtcrème

De nachtcrème voedt en hydrateert de huid intens. Je rimpels worden verzacht en het maakt de huid steviger en gladder. De combinatie van gefragmenteerd hyaluronzuur met hyaluronzuur dat een beschermlaag op de huid legt, zorgt ervoor dat de huid heerlijk aangenaam en zacht aanvoelt. De rimpels worden van binnenuit opgevuld.

Vele producten van Louis Widmer hebben ook een UV factor erin verwerkt zodat je meteen beschermt bent tegen de UV-stralen van de zon. En dat is dus heel handig! Zo ben je ervan verzekerd dat je huid niet op die manier beschadigd wordt.

Louis Widmer bij KoopjesDrogisterij

Louis Widmer kan dus niet ontbreken in je skin care routine. Gelukkig ben je hier aan het goede adres. Bij KoopjesDrogisterij bestel je het gemakkelijk online en wordt het binnen 3-5 werkdagen bij je thuis bezorgd. Makkelijker kan niet! Dus ontdek snel het hele assortiment van Louis Widmer.