Skip to content
Meer dan 70.000 artikelen in jouw voordeel!

Waarom visolie belangrijk voor je is

Visolie klinkt je vast niet onbekend in de oren. Maar weet je wel wat het precies inhoud en waarom het goed voor je is? Dat dachten we al! Je zit vast met een aantal vragen die je graag opgelost wil hebben. Want visolie is eigenlijk onmisbaar in je leven. Lees snel verder waarom, want al je vragen over visolie worden in deze blog beantwoord!

Wat is visolie?

First things first, wat is visolie precies? Dat is misschien wel handig om te weten voordat we je verder gaan vertellen over visolie. Visolie bestaat uit de vetzuren EPA en DHA en is afkomstig uit, zoals de naam al zegt… vis! Visolie is te vinden in een voedingssupplement en is er om je Omega-3 op peil te houden. Omega-3 vetzuren kunnen niet door ons zelf gemaakt worden, maar dit hebben we wel nodig. Die EPA en DHA in visolie zijn nou precies Omega-3 vetzuren. Om genoeg Omega-3 binnen te kunnen krijgen zou je zo 2 keer per week vette vis moeten eten. Maar vis staat niet bepaald bekend als het meest geconsumeerde eten en niet iedereen houdt ervan. Door de unieke smaak van vis lusten mensen dit vaak ook totaal niet. Dan is een supplement met de juiste hoeveelheid visolie een uitkomst! Zo krijg je visolie binnen die je helpt genoeg Omega-3 binnen te krijgen.

Visolie wordt vaak uit vette vissen zoals sardines, haring en anjovis gehaald en is een geraffineerde olie. Wist je dat de vissen de vetzuren die wij nodig hebben helemaal niet zelf aanmaken? Zij krijgen dit binnen door middel van het eten van algen. En daarom is algenolie ook een goede vervanger van visolie, wanneer je bijvoorbeeld vegan bent of allergisch voor vis. Je kunt visolie bijvoorbeeld vinden in de vorm van levertraan, dit is een drankje. Ben je niet zo fan van levertraan drank? Dan zijn er gelukkig ook tabletten die je dagelijks in kunt nemen.

Waar is visolie goed voor?

Eigenlijk kan iedereen baat hebben bij visolie. Het ondersteunt op verschillende vlakken van je gezondheid, maar is ook gewoon goed voor je algehele gezondheid. We zetten een aantal voordelen van het innemen van visolie voor je op een rijtje:

  • Goed voor het hart Instandhouding van een normale bloeddruk
  • Goed voor het gezichtsvermogen
  • Goed effect op je hersenfunctie
  • Ondersteunt de conditie van de ogen
  • Gunstig voor de ontwikkeling van de foetus tijdens de zwangerschap (let op: niet alle visolie is geschikt voor zwangere vrouwen)

Je wilt natuurlijk voorkomen dat je een uitgedroogde huid, minder scherp zicht of je concentratie vermogen minder wordt!

Is visolie gezond?

Vette vis is erg gezond voor je, natuurlijk moet je er niet overmatig veel van eten, want dat is nooit goed. Maar één a twee keer vette vis per week op het menu is goed voor je. Het innemen van visolie supplementen passen goed bij je gezonde voedingspatroon als dit niet op je weekmenu hebt staan. Het zit vol vetzuren die je nodig hebt voor je lichaam. Dus visolie inslaan? Ja zeker weten!

Hoe en hoeveel visolie kun je innemen?

Zoals we al eerder zeiden is visolie verkrijgbaar in de vorm van supplementen. Je kunt gaan voor een drankje of capsules. Het is maar net wat jezelf fijner vindt! Gelukkig heeft Möller's aan beide gedacht. De visolie van Möllers is afkomstig van Arctische kabeljauw en bevatten ook de vitamines A, D en E. Zo kom je dagelijks zeker aan je portie vitamines! De vissen zijn ook nog eens duurzaam gevangen en MSC-gecertificeerd.

Möller's Omega-3 levertraancaps

De capsules kun je het beste voor of tijdens een maaltijd innemen met wat water. Zo kan het samen met je voeding tegelijk verwerkt worden en geeft het een zo natuurlijk mogelijke werking. De aanbevolen hoeveelheid is vaak twee tot vier capsules per dag. Maar lees zeker de aanwijzingen op de verpakking!

Möller's levertraan

Liever visolie in de vorm van een drankje? Dan is Möllers Omega-3 levertraan geschikt voor je! Bij Möller's vind je verschillende levertraan. Ze hebben een lekker smaakje eraan toegevoegd, zodat de vissmaak een beetje op de achtergrond blijft. Dat vinden de meesten wel zo fijn. Zo is het eigenlijk net een lekkere siroop. Möller's heeft ook aan kinderen gedacht, daarvoor is speciaal de smaak van tutti frutti. Deze is zelfs bekroond met de Suprior Taste Award! Slecht één dessertlepel per dag is al genoeg.

Möllers visolie bij KoopjesDrogisterij

Kun jij visolie wel gebruiken op aanvulling van je dagelijkse voeding? Bestel het dan snel bij KoopjesDrogisterij! We helpen je natuurlijk graag met je gezondheid. Heb je toch nog wat meer informatie nodig? Lees dan ook eens onze blog over omega-3 vetzuren of over de combinatie van omega-3 en vitamine D.