Skip to content

Equazen

Filteren
Prijs 1
Inhoud
2 artikelen

Equazen de vetzurenspecialist

Equazen is een Australisch merk dat vooral bekend staat om de bijzondere vetzurenformule Eye Q, een naam die verwijst naar het feit dat omega-3 vetzuren zoals DHA een belangrijke rol spelen in zowel de ogen als de hersenen. De Eye Q formules zijn vooral samengesteld voor kinderen maar kunnen ook prima worden gebruikt door volwassenen.

Baby's, kleuters en scholieren

Er is een passend Equazen supplement voor iedereen. Voor de allerkleinsten zijn er de Eye Q Baby drinkampullen, waarvan je de inhoud eenvoudig door een hapje kunt mengen. Elke ampul levert 100 mg DHA en dat is 100% van de Referentie-inname voor kinderen tot 2 jaar, na de borstvoedingsperiode, in overeenstemming met de aanbeveling van de Gezondheidsraad. De ampul levert bovendien 14 mg van het omega-3 vetzuur EPA en 5 mg van het omega-6 vetzuur GLA. Eye Q Baby is geschikt voor kinderen van 6 maanden tot 3 jaar.

Voor kinderen vanaf 3 jaar zijn er de Eye Q Chew (kauwcapsules) en Eye Q Liquid (vloeibare olie met citrussmaak).

De capsules (verkrijgbaar in een pot van 60 en 210 softgels) zijn geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf 5 jaar.

Vetzuren tijdens de zwangerschap en borstvoedingsperiode

Voor zwangere vrouwen en voor moeders die borstvoeding geven is er de Mumomega. Deze levert per capsule maar liefst 300 mg DHA.

Met betrekking tot dit vetzuur DHA (docosahexaeenzuur) heeft de Europese Commissie deze gezondheidsclaim toegestaan:

"DHA is een belangrijke bouwsteen van de hersenen en draagt bij tot de instandhouding van de normale hersenfunctie."

Voor voedingssupplementen geldt voor deze claim als voorwaarde dat de dagdosis tenminste 250 mg DHA moet leveren.

Over de beide vetzuren, dus DHA én EPA, stelt de Europese Commissie:

"De inname van omega-3 vetzuur DHA door de moeder draagt bij tot de normale ontwikkeling van de hersenen bij de foetus en bij zuigelingen die borstvoeding krijgen."

Voorwaarde voor deze claim is een dagelijkse inname van 200 mg DHA naast de aanbevolen algemene dagelijkse inname voor volwassenen van 250 mg DHA en EPA.

Met betrekking tot de ogen is deze gezondheidsclaim goedgekeurd:

"DHA draagt bij tot de instandhouding van een normaal gezichtsvermogen. Het gunstige effect wordt verkregen bij een dagelijkse inname van 250 mg DHA."

Zuiver en duurzaam

Zoals we van de betere merken mogen verwachten staan zuiverheid en duurzaamheid hoog in het vaandel van Equazen. De omega-3 vetzuren worden gewonnen uit makreel, ansjovis en sardines die zijn gevangen in o.a. de zuivere wateren van de Stille Zuidzee waar relatief weinig wordt gevist voor menselijke consumptie. De olie wordt vervolgens verder gezuiverd en uitgebreid gecontroleerd op verontreinigingen, waarbij Equazen voldoet aan alle strenge eisen van de World Health Organization en de Europese Unie. Het omega-6 vetzuur GLA wordt gewonnen uit teunisbloemzaadjes. De formuleringen, waaronder de onderlinge verhouding van EPA, DHA en GLA, zijn klinisch getest.

Equazen online kopen bij KoopjesDrogisterij

Wanneer je vragen hebt over het gebruik van de producten van Equazen of van andere producten kun je goed terecht bij onze klantenservice! Onze klantenservice is bereikbaar via chat, e-mail, telefoon en sociale media. Een bestelling plaats je makkelijk en snel bij KoopjesDrogisterij! Je kunt goed terecht voor een ruim assortiment Equazen producten. Na het bestellen van de benodigde producten ontvang je de bestelling al gauw in huis. En, vanaf 75 euro al gratis bij je thuisbezorgd.