Test alert message!

Teken kunnen de Ziekte van Lyme overbrengen op de mens, door middel van een tekenbeet. Een teken van een besmetting is een rode kring op de huid, rond de plek waar de teek gebeten heeft. Echter, een infectie is ook mogelijk zonder dit kenmerk! 

De Ziekte van Lyme is de afgelopen jaren enorm toegenomen. Volgens het RIVM ontwikkelen jaarlijks circa 25.000 mensen de Ziekte van Lyme. 

 

Wat moet je doen bij een tekenbeet? 

Het is heel belangrijk om de teek op de juiste manier te verwijderen. Gebruik hiervoor een goede tekentang! 

 

1. Verwijder de teek zo snel mogelijk nadat je hem ontdekt hebt! 

Van belang is dat de teek zo snel mogelijk verwijderd wordt. Dit verkleint de kans dat een geïnfecteerde teek bacteriën kan overdragen. 

 

2. Trek de teek er langzaam, recht omhoog uit. 

De teek moet verwijderd worden zonder te draaien en zonder de teek te beschadigen. Knijp dus niet in de teek, want dat kan ervoor zorgen dat de teek zijn vloeistof in de tekenbeet achterlaat. Gebruik daarom de tekentang van Malteser om de teek te verwijderen, zonder deze te beschadigen. 

 

3. Gebruik geen olie, alcohol of vuur om de teek te verwijderen. 

Dit kan de kans op besmetting juist vergroten. 

 

4. Desinfecteer het wondje na het verwijderen van de teek. 

Gebruik hiervoor alcohol 70% of jodium. De gebruikte tekentang kan in kokend water gedesinfecteerd worden. 

 

5. Noteer de datum en plaats van de tekenbeet. 

Mocht later blijken dat je toch besmet bent, dan kan je makkelijk terugvinden wanneer en waar de tekenbeet was. 

 

6. Houd de plaats van de tekenbeet minimaal 8 weken goed in de gaten. 

Verschijnt er een rode vlek op het lichaam (dit kan ook op een andere plek dan de beet zijn), ga dan direct naar de huisarts en vraag om een antibioticakuur. 

 

7. Ook als je griepachtige verschijnselen krijgt zonder de kenmerkende rode vlek, wees alert en meld de huisarts dat je een tekenbeet hebt gehad.


Gebruik

Verwijder een teek zo snel mogelijk na ontdekking. Dit verkleint de kans dat geïnfecteerde teken bacteriën kunnen overdragen. Trek de teek er langzaam en recht omhoog uit en desinfecteer het wondje na het verwijderen van de teek met alcohol (70%) of jodium.


Fabrikant

Malteser Staalwaren

Bosberg 41

7271 LE Borculo

Op de volgende pagina staan afbeeldingen van erotische producten.

Deze afbeeldingen zijn niet geschikt voor bezoekers onder de 18 jaar. U zult hier geconfronteerd kunnen worden met erotisch getinte beelden en omschrijvingen.

Om te voorkomen dat u ongewild met dit materiaal wordt geconfronteerd verzoeken wij u hieronder aan te klikken dat u akkoord gaat.

Ik heb de bovenstaande teksten gelezen en ik ga akkoord met de voorwaarden, daarbij ben ik 18 jaar of ouder