Skip to content
Meer dan 70.000 artikelen in jouw voordeel!
Webshop keurmerk

Testpanel Aromedica Kalknagelolie

Aromedica kalknagelolie - kalknagels en schimmel te lijf zonder chemie!

Last van een lelijk verkleurde, harde schimmelnagel? Je bent niet alleen. Je wilt er zo snel mogelijk vanaf! Wat we in de volksmond een kalknagel noemen, is eigenlijk een schimmelnagel. De oorzaak is een nare schimmel, dezelfde schimmel die voor voetschimmel kan zorgen. Een kalknagel ziet er niet alleen vies uit, het is ook niet gezond. Je nagel wordt er brokkelig en breekbaar van. Er zijn allerlei heftige chemische middeltjes voor te krijgen, maar daar worden de klachten soms alleen maar erger van: irritaties, allergie. Bij Aromedica pakken ze het graag anders aan: zacht, maar doeltreffend. Met alleen maar natuurlijke ingrediënten in Aromedica kalknagelolie: ontsmettende kamfer en eucalyptus, weldadige teatree olie -

beroemd om zijn herstellende kwaliteiten - en nog wat kruiden en planten uit het medicijnkastje van Moeder Natuur: kaneelolie, pepermunt, tarwekiemolie, wintergreenolie. Schimmeldodend, anti-septisch, ontstekingswerend, maar zeker ook huidvriendelijk. Want je wilt van je beschimmelde kalknagel af, niet van de rest van je voet!

Weg met die lelijke kalknagels op je tenen - het Testpanel probeerde Aromedica

De zomer komt er aan. Tijd voor mooie blote voeten, zonder lelijke en ongemakkelijke kalknagels. De samenstelling van het testpanel laat het zien: donkere, brokkelige kalknagels krijgt je niet zo snel voor je 30ste. Veel 40-plussers en 50-plussers dus. Op zoek naar iets dat helpt tegen schimmelnagels, op een huidvriendelijke manier. Bij de meesten al een tijdje een hardnekkig probleem. Meer dan de helft vrouwen, maar lang niet iedereen heeft zin om kalknagels te verstoppen onder nagellak. Als dat al zou helpen; je nagels blijven pijnlijk, dik, hard en broos.

De meesten kennen het merk Aromedica niet. Eerste indruk: goede verpakking, duidelijke uitleg. Makkelijk aan te brengen, dankzij het kleine en handige kwastje voor de kalknagelolie. "Je voelt dat het werkt, zonder een prikkend of bijtend gevoel." - "Ruikt ook wel aangenaam - maar ook als het smerig zou ruiken: ik wil snel van mijn dikke schimmelnagels af!"

Na 14 dagen behandelen met kalknagelolie van Aromedica is er al heel wat verbetering te zien, bij de meesten: nagels die er gezonder uitzien, beter te knippen zijn, prima effect, maar nog niet helemaal kalkvrij na twee weken. Eén wel heel erg enthousiaste opmerking: "Ik merkte het al op dag 1, stukken zachter en schoner!" Anderen: "Nu nog niet zo veel verschil, maar ik weet dat het tijd nodig heeft - die kalknagel zit er al een paar maanden!"

Wat vinden we van de prijs, bij Koopjesdrogisterij vaak tijdelijk een heel stuk beneden de adviesprijs van Aromedica? De overgrote meerderheid roept in koor: "Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding". Een stuk of vier tevreden testers zeggen zelfs: "Goedkoop, voor zo'n hardnekkig probleem als schimmelnagels!" Aardig wat testpanelleden overwegen serieus om Aromedica kalknagelolie zelf na de test online te gaan bestellen. De andere verzorgende producten van Aromedica ook? "Weten we nog niet, voorlopig zijn we even helemaal in de ban van kalknagelolie - misschien eindelijk iets dat goed helpt!"

Valt er nog wat te verbeteren, op de afdeling productinnovatie bij Aromedica? De reacties zijn nogal verschillend. Van "Ik geloof niet dat er een werkzaam bestanddeel in zit. Ik wantrouw alle producten met etherische oliën. Zo zacht en natuurlijk, dat gaat toch niet helpen" - tot een tevreden: "Ik zou niet weten wat je moet verbeteren! Het werkt gewoon perfect en dat is het voornaamste! Wel even geduld hebben, de schimmel die een kalknagel veroorzaakt, is natuurlijk niet zo 1-2-3 vertrokken. Dat zou ook raar zijn. Ik ga het anderen zeker aanraden. Als ze het tenminste over hun kalknagels willen hebben, daar schamen sommigen zich ook wel eens voor. Niet nodig!"

De rapportcijfers, die zeggen misschien wel het meest: een uitzonderlijk groot aantal keer een 10! Plus nog acht keer een 8 of een 9. Geen middenmoot, je houdt van Aromedica kalknagelolie of je hebt er niks mee: twee testpanelleden vulden een dikke onvoldoende in. Tip: vraag even aan een pedicure of huisarts of je 'kalknagel' wel écht een schimmelnagel is. Officieel is een 'kalknagel' namelijk vaak het gevolg van een ziekte of trauma. Een schimmelnagel - de meest voorkomende aandoening aan teennagels - kun je prima zelf behandelen. Met Aromedica bijvoorbeeld. En je mag hem best kalknagel blijven noemen, zoals bijna iedereen ten onrechte doet. Dat maakt niet uit.

Problemen met ontsierende kalknagels of schimmelnagels?

Met Aromedica kalknagelolie kun je het prima behandelen. Zonder de pijnlijke optie om je nagel helemaal te verwijderen of weg te laten frezen (!) door de pedicure en compleet zonder agressieve chemie. Aromedica kalknagelolie werkt met kruiden en zuivere etherische oliën die netjes ontsmetten, bacteriën en hardnekkige schimmels te lijf gaan en nieuwe ontstekingen helpen voorkomen! Zacht voor je huid, keihard voor kalknagels.

Zelf snel een keertje proberen?