Skip to content
Meer dan 70.000 artikelen in jouw voordeel!
Webshop keurmerk

Testpanel Cetaphil Milde Huidreiniger

Cetaphil Milde Huidreiniger laat zien dat het kan:

veilig wassen zonder gemene zeep

Het etiket van Cetaphil milde huidreiniger is duidelijk: geen zeep, parfumvrij en dus goed verdraagbaar, ook voor de gevoelige, droge of beschadigde huid. Je wast er je gezicht mee en de rest van je body. Afspoelen is niet eens nodig. Dat scheelt ook weer irritatie van opdrogend water. Je maakt de verzorging van je huid helemaal compleet en weldadig met Cetaphil hydraterende crème. Cetaphil heeft nog een goed geheim: het is niet-comedogeen.

Een gewone consument schrikt zich dan een hoedje en denkt: "Niet-comedogeen dus, maar wat dan wél?" Dermatologen onder elkaar en beauty experts die naar de beauty academy zijn geweest weten nu precies hoe laat het is: veroorzaakt geen comedonen. Comedonen (altijd meervoud, want ze komen nooit alleen) is alle ellende die je poriën verstopt, zodat de talg uit je talgklieren nergens meer heen kan. In gewone-mensen-taal: puistjes, pukkels, mee-eters, bulten. Genoeg laboratoriumpraat, op naar de test met kritische gebruikers!

Het Testpanel gebruikte een paar weken Cetaphil - even kijken hoe dat beviel.

Even voorstellen: 100% vrouwen (mannen zweren blijkbaar nog bij agressieve zeep!), een flinke groep veertigers en vijftigers, vrouwen die goed weten wat jarenlang intensief inzepen doet met je gevoelige, vanzelf ook al ouder wordende huid! Best opvallend: helemaal niemand kende het merk Cetaphil al. Misschien ligt het aan de sobere, functionele witte verpakking, met een accentje groen-blauw rond het Cetaphil-logo? Valt niet op in het winkelschap; je komt Cetaphil pas tegen als je bewust online shopt en zoekt op 'mild, verantwoord, schoon zonder zeep of parfum'.

Klachten genoeg: droge huid, heel droge huid, pijnlijke en trekkerige huid na het wassen. Na 14 dagen met Cetaphil Milde Huidreiniger op de wastafel gaat het al een heel stuk beter: van een enkele "Nog geen verschil te merken" tot een hele reeks "Veel minder droog" - "Voelt zacht aan" - "Zachte en elastische huid en geen vervelende jeuk meer!" - "Mijn huid is niet meer pijnlijk en een stuk minder droog. Je voelt het en je ziet het!"

Wel een paar kritische kanttekeningen over de Cetaphil producten: "De tube Cetaphil Hydraterende Crème met draaidop vind ik niet handig" en "Volgens mij moet je Cetaphil wel blijven gebruiken, anders helpt het niet". Gratis advies van Koopjesdrogisterij: "Doen! Gooi weg die lelijke, glibberige bonk zure zeep waar je je gezichtshuid elke dag weer mee pest!"

De prijs, vinden we die in orde? Daar verschillen de meningen over. De een vindt Cetaphil 'goedkoop', de ander vindt vooral de Cetaphil Hydraterende Crème uit de tube 'best prijzig'. Een heel grote middenmoot vindt de verhouding prijs-kwaliteit bij Cetaphil lichaamsverzorging helemaal in orde. Bovendien: "Ik merkte dat je er lekker lang mee doet!"

Wat de een best een voordeel vindt ("Neutrale geur") belandt bij de ander in het rijtje verbeterpunten: "Cetaphil zou wel wat lekkerder mogen ruiken van mij".

Op de vraag 'Ga je na de test zelf Cetaphil bestellen?' wint de flacon Cetaphil Milde Huidreiniger het duidelijk van de tube Cetaphil Hydraterende Crème.

En dan zijn er nog de onomstreden pluspunten: "Niet vet, de huid neemt Cetaphil heel makkelijk op." - "Makkelijk smeerbaar, geen allergische reactie - die heb ik bij zeep dus altijd wel!" - "Reinigt echt goed, na gebruik voelt je huid lekker zacht aan". Iemand was in zijn reactie net zo nuchter en bescheiden als de Cetaphil verpakkingen: "Gewoon een goed product."

Je ziet het ook terug in de rapportcijfers: dit keer voor Cetaphil geen 9 of 10, maar wel heel veel mooie beoordelingen met 7 of 8. Uitschieters zijn er ook, allebei de kanten op: "Ik ben niet enthousiast. Onvoldoende!" en "Cetaphil is een zeer mooi product voor de gevoelige en overgevoelige huid."

Cetaphil Milde Huidreiniger en Cetaphil Hydraterende Crème: lang leve je huid!

Dankzij de uitgekiende, zeepvrije samenstelling kalmeert en verzacht Cetaphil je huid al bij het reinigen. Resultaat: geen droge huid, geen trekkerig gevoel. Alleen maar heerlijk schoon en zacht. Zou dat nou écht zo goed werken?

Er is maar één manier om daar achter te komen: zelf thuis de test doen. Wassen met Cetaphil Milde Huidreiniger, af en toe extra verzorgen met Cetaphil Hydraterende Crème. Allebei soms met lekker zijdezachte, totaal zeepvrije kortingen te koop bij je eigen Koopjesdrogisterij.

Kijk maar op de pagina met Zeepvrije Cetaphil producten >