Skip to content
Meer dan 70.000 artikelen in jouw voordeel!
Webshop keurmerk

Testpanel Cetaphil

Lekker schoon zonder zeep! Cetaphil Milde Huidreiniger in de test.

Veel mensen kennen het gevoel: een schrale, trekkerige huid na het wassen met zeep of een product waar parfum in zit. Veroorzaakt door irritatie en uitdroging van je handen of je gezicht. Of erger nog: rode vlekken, zwarte puntjes, vervelende mee-eters. Speciaal voor mensen met een gevoelige huid - en voor iedereen die op een dag heel vaak zijn handen moet wassen - kan een milde, zeepvrije huidreiniger echt een verademing zijn. Op de verpakking van Cetaphil Milde Huidreiniger voor gezicht en lichaam staan de vier belangrijkste beloften: goed verdraagbaar - zeepvrij - parfumvrij en niet-comedogeen. Dat laatste is precies zo eng als het klinkt: comedonen zijn mee-eters. Cosmetica of verzorgingsproducten die de poriën in je huid verstoppen, heten in de spreekkamer bij de dokter dus 'comedogeen' - veroorzaker van mee-eters. Vandaar. En nu komt het: je mág Cetaphil lotion afspoelen met water, maar het hoeft niet! Nog een oorzaak van uitdroging minder dus. Want het klinkt gek, maar te vaak nat maken droogt je huid alleen maar uit.

Ons testpanel kreeg de opdracht: ga je wassen met Cetaphil!

We hadden bij Koopjesdrogisterij een bijzondere, extra kritische groep testers. Allemaal vrouwen, vaak boven de 30, een enkeling onder de 20, maar wat vooral telde: zonder uitzondering met klachten als droge huid, gevoelige huid. Dagelijkse irritaties als: huiduitslag, rode vlekken, jeuk, schilferig, onrustige huid, heel gevoelig, bultjes. Ook wel specifieke klachten als gevoelig voor eczeem, rosacea of acne. Bijna niemand kende het merk Cetaphil milde verzorgingsproducten. Tijd om het te proberen! Over de verpakking: mooi, duidelijk, maar ook wel gewoon 'functioneel' voor zeepvrije lotion. Gebruiksaanwijzing? Heel erg duidelijk. In dit geval belangrijk, want anders dan bij zeep en parfum houdende producten is afspoelen met water helemaal niet nodig. Het mag wel. Aan de slag met Cetaphil. Ons testpanel zei: "Makkelijk in gebruik. Smeert lekker, trekt snel in." - "Gelukkig geen sterke geur, voelt rijk aan, je merkt dat het goed verzorgt. Geen irritatie achteraf!" - "Wat fijn dat je het zonder water kunt gebruiken! En het is geschikt voor je hele lichaam." - "Het is hydraterend. Ik gebruik het nu onder de douche. Makkelijk dat het met een watje of een washandje kan." - "Na gebruik heb ik een lekker fris gezicht!" Na 14 dagen gebruik kwamen de eerste positieve reacties over de invloed op de huid: "Mijn huid is echt gekalmeerd, het voelt rustiger." - "Na het douchen geen branderige benen meer!" - "Het voelt nu minder strak en gespannen." - Maar ook wel: "Ik vind het voor mijn lichaam minder geschikt, ik probeer voorlopig alleen mijn gezicht." - "Het is heel goed verdraagbaar; ik deed het met een wegwerpdoekje, eerst schoonmaken, dan inmasseren en niet meer afspoelen. Heerlijk fris!" Wat kan worden verbeterd? "Heel erg weinig!" - "Nou ja, de structuur zou iets dikker mogen zijn van mij, het is vrij dun. En onder de douche schuimt het niet heel riant. Daardoor ben je snel geneigd meer te gebruiken dan nodig is. Misschien kan Cetaphil daar nog voor zorgen? Dan is het perfect!" De eindconclusies: van de 22 vrouwen die Cetaphil Milde Huidreiniger mochten testen, gaan er 19 het misschien of vrijwel zeker zelf kopen. "Ik heb het ook verteld aan vrienden en vriendinnen en ik heb ze de website van Koopjesdrogisterij laten zien, maar ze willen het eerst zelf proberen voordat ze me geloven. Ik ben al overtuigd: zeer tevreden!" Rapportcijfers dan maar? Een eenzame onvoldoende, precies één zesje, een heel grote groep gaf een 7, 8 of 9. Vooral 8 eigenlijk. Plus vijf enthousiaste uitschieters naar een dikke 9 voor milde huidverzorging!

Cetaphil milde 'zeepvrije' zeep, voor je gezicht en je body. Stukken beter, toch?

Geef je huid een tijdje rust. Dat kan, door je te wassen met een goed product zonder agressieve zeep of sterk geurende parfum. Cetaphil milde reinigingslotion doet alles wat zeep en douchegel doen, behalve irriteren, jeuken, uitdrogen en beschadigen! Ook beter als je snel puistjes of mee-eters krijgt.

Probeer het snel zelf. En je kunt met een fris gezicht de dag beginnen. Zonder trekkerig gevoel.
Ga naar de uitleg over Cetaphil om te BESTELLEN >