Skip to content
Meer dan 70.000 artikelen in jouw voordeel!

Testpanel Cottons

De vrouwen van ons Testpanel probeerden Cottons producten

Cottons maakt tampons, maandverband en inlegkruisjes. De overeenkomst: een katoenen, dus natuurlijke toplaag. Cottons komt uit Australië, dus het beste van en voor 'Down Under'. Betekent ook dat je op de verpakking van de comfortabel dunne inlegkruisjes de naam ziet: thin pantyliners. Maandverband heet 'pads' met 'wings', tampons blijven tampons. Maar dan de belangrijkste vraag natuurlijk: are they any good? Of: hoe zit het met de beloften: natuurlijk, zacht, 100% chemicaliënvrij, geen chloor ook.

Kunstmatige, synthetische zijde of polymeren horen niet op de gevoeligste plekken van je lichaam, vinden ze bij Cottons. Het katoen is biologisch afbreekbaar, bij gebruik hypoallergeen, ademend en ook niet onbelangrijk: goed vocht absorberend en bewarend.

Hoe beviel het, lief Testpanel?

Vooral dertigers, die het snel over één ding eens waren: het milieu vinden ze belangrijk bij een aankoop, liever geen chemicaliën aan je lijf, maar natuurlijke materialen. Bijna allemaal gebruiken ze tijdens de menstruatie zowel tampons als maandverband en inlegkruisjes. Cottons zien ze voor het eerst, de meesten zijn Libresse en Always gewend, bij de tampons is dat vooral OB. Een enkeling gebruikt ook huismerken van supermarkten of "net wat er in de aanbieding komt".

Over Cottons: "Mooie, aantrekkelijke verpakkingen!" Over het maandverband van Cottons: "Plakt goed en blijft goed zitten, is ook weer makkelijk te verwijderen." - "Geeft een fris en schoon en ook droog gevoel" - Belangrijkste voordeel van deze kennismaking: "Geen zweterig gevoel" - "Geurloos en vrij van chemicaliën". Is er ook een nadeel: “Het maandverband is wat klein, vind ik."

De tampons scoren ook goed: "Makkelijk uit de verpakking te halen". Al vind een enkeling ook: "Helemaal niet, best lastig open te maken, dat vond ik wel wat irritant! Ik vind mijn normale merk OB ook beter absorberen, geloof ik. Een 6,5 als ik een cijfer moest geven."
De overtuigde voorstanders - en dat zijn de meeste testers - gaan nog even door: "Lekker, pluist niet na openmaken, makkelijk in te brengen, draagt prettig, vangt de menstruatie ook goed op." Gevraagd naar het belangrijkste voordeel, vliegen de antwoorden alle kanten op: “niet pluizen, geen jeuk, fris gevoel, absorbeert heel goed." Kleine bedenking van een van de deelneemsters: "De variant Normaal is voor mij alleen te gebruiken aan het einde van mijn menstruatieperiode, in het begin moet ik ze veel te vaak vervangen."

Iemand vindt ze aan de kleine kant "Maar dat is zeker omdat het een testproduct is?" Dat is dus niet zo! In ons kritische Testpanel worden alleen de producten getest, die je als klant online bestelt; anders zou het ook een scheef beeld geven, toch? Bovendien zijn er grotere varianten verkrijgbaar voor de zwaardere dagen.

Nog even de inlegkruisjes. Ook hier weer: "Blijven goed zitten, schoon en fris gevoel, lekker dun, je voelt ze haast niet." Géén nadelen ten opzichte van 'oudere' merken. Hier en daar valt wel de bedenking: "Ik vind ze niet heel goedkoop, maar misschien ben ik de enige?"
Samengevat: het testpanel gaat Cottons aanraden bij anderen. Eindcijfers voor Cottons?
Een paar keer 8 en 9 en zelfs twee keer 10, maar ook een voorzichtigere 7.
Eindoordeel: goed, handig om mee te nemen, prima kwaliteit voor die prijs, prettig gevoel dat katoen.

Ga jij de natuurlijke producten van Cottons zelf eens proberen?

Genoeg van vervelende irritaties door chemicaliën en niet-natuurlijke materialen als toplaag?
Benieuwd hoe zacht het prijsje van deze topproducten bij Koopjesdrogisterij is?
Meteen naar de pagina damesverband, inlegkruisjes en tampons

BESTELLEN > >