Skip to content
Meer dan 70.000 artikelen in jouw voordeel!
Webshop keurmerk

Pluspunten:

  • Mijn tanden doen minder pijn met koud drinken
  • Verpakking ziet er mooi en natuurlijk uit.
  • Zachte tandpasta en smaak is mild.
  • Fluoride vrij (gebruik ik voor het eerst
  • , bevalt goed)

Minpunten:

  • Ik vind de tandpasta
  • niet fris genoeg
  • De tandpasta schuimt minder dan
  • een ‘normale’ tandpasta

7.6

Sterk Spul, die hennepolie in je tandpasta van Ecodenta

Meteen maar even een fikse spoiler: het heeft geen enkele zin om deze Ecodenta biologische tandpasta stiekem thuis over je longen te roken. Het zou legaal zijn, verrassend goedkoop ook, maar dus niet zo erg gezond. Mocht er iemand in het Witte Huis in Washington meelezen met dit Nederlandse productpanel voor thuisblijvende mondhygiënisten: nee, nee, nee, Ecodenta helpt ook niet tegen Covid-19.

Het is nog niet getest, maar we weten het zeker. Wat we ook zeker weten: je wordt dus niet high van Ecodenta, zelfs niet een klein beetje. Maar die hennepolie dan? Dat doet je toch een beetje denken aan de geestverruimende hoek van wiet en cannabis? Niks van waar. In hennepplanten zit CBD, je mag ook cannabidiol zeggen. Het brave, zorgzame zusje van bad boy THC, de werkzame stof in hasj en wiet waar je vreemde dingen van gaat zien.

De CBD-helft van de familie hennep schijnt te helpen tegen pijn, is heel erg zuiver, komt voor in gezonde voedingssupplementen en je krijgt er - als het op een tandenborstel zit - een waanzinnig frisse en schone mond van! Voorkomt bacterievorming en tandplak, maakt je tanden en tandvlees sterk en happy, vermindert irritatie van gevoelige tanden. Nul procent fluoride. Zoals ze bij Ecodenta zelf zeggen: Awesome Nature - Smart Science. Healthy Mouth - Healthy Planet.

Bang dat biologische tandpasta op basis van planten en kruiden, net als bijvoorbeeld bij andere A-merk tandpasta Parodontax, Himalaya Herbals of Weleda Planten Tandpasta je mooie gebit niet altijd stralend wit krijgt? Dan is er goed nieuws. Bij Ecodenta maken ze ook een puik poetsmiddel voor wittere tanden. Ideaal voor de onzekere dagen waarop je gaat zitten Tinderen of videobellen met open mond! Schrik niet, het heet Ecodenta Black Whitening en het zit in een griezelig zwarte tube. Werkzame stof op weg naar witte tanden? Charcoal. Houtskool dus. Je verwacht het niet, maar het werkt!

Maar nu eerst even netjes onze tanden poetsen, lief Testpanel!

Opvallende reacties over smaak: “Ik had me voorbereid op het ergste, maar Ecodenta smaakt best neutraal!” Anderen gaan nog een stapje verder: “Lekker frisse smaak, zacht en aangenaam.” Uitzonderingen heb je altijd: “Te weinig smaak! Als ze er nog iets aan willen veranderen, dan graag meer smaak en langer een frisse smaak.”

Helpt Ecodenta een beetje tegen gevoelige tanden, want daar heeft bijna het hele Testpanel wel last van. “Weet ik nog niet, ik poets altijd met een speciale tandpasta voor gevoelige tanden. Dat merk je pas na een paar weken poetsen.” Iemand had meteen resultaat met Ecodenta: “Gaat heel goed, ik heb nu minder gevoelige tanden!” - “Het belangrijkste is toch dat je schone en gladde tanden krijgt dankzij Ecodenta!”

Lekker fris gevoel, poetsen met Ecodenta met hennepolie? “Ja, maar niet anders dan met een normale tandpasta.” Ook wel voorzichtig negatieve geluiden: “Nee, ik vond Ecodenta helemaal niet fris.” Wist je al dat Ecodenta uitsluitend tandpasta en mondverzorging maakt met natuurlijke ingrediënten? “Nee, maar ik ben blij dat ik dat nu weet.” - “Ja, ik gebruikte al Ecodenta Black Whitening en gewone whitening. Ik wil wittere tanden, snap je?”

Maakt het je uit dat Ecodenta biologisch is? “Ja, hoe biologischer hoe beter. Lijkt me logisch.” - “Dat vind ik heel belangrijk, ik zoek altijd naar biologische producten.” - “Ik wil geen fluoride in mijn tandpasta.”

Denk je dat er voordelen aan de hennepolie zitten? “Niks van gemerkt.” - “Ik zou het niet weten, dan zou ik eerst ook Ecodenta zonder hennepolie moeten proberen!” - “Misschien de fijne structuur?” Wat is de eindconclusie over Ecodenta tandpasta? Je mag zeggen wat je wilt! “Mooie verpakking!” - “Prima prijs in de webshop vind ik!” - “Poetst fijn, niet overdreven veel schuim, maakt goed schoon.” - “Dat Ecodenta goed voor mijn gebit is. Ik had eerst een andere tandpasta maar deze is echt beter. Ik ga hem voortaan zelf kopen!” - “Lekker fris gevoel en bijna geen last meer van mijn tandvlees.” - “Ik merk dat mijn tanden minder pijn doen als ik iets kouds drink.”

Wat doet die hennepolie in Ecodenta tandpasta?!?

Nou dit: schonere, sterkere tanden. Gezond tandvlees. Minder last van irritaties en gevoelige tanden. Betere mondhygiëne - het blijkt je te wapenen tegen allerlei aandoeningen en kwalen, nog afgezien van onfrisse adem. Zoek dat maar eens op, als je veel tijd hebt! Maar nu eerst je tanden lekker fris poetsen met ecologische tandpasta, uit de tube met het vrolijke, een klein beetje stoute hennepblad. Bob Marley zou het zó besteld hebben, als hij nog geleefd had! Ga jij Ecodenta Thuis proberen? dat zou dapper zijn.

"Ik had me voorbereid op het ergste, maar Ecodenta smaakt best neutraal!"

"Te weinig smaak! Als ze er nog iets aan willen veranderen, dan graag meer smaak en langer een frisse smaak."

"Ja, hoe biologischer hoe beter. Lijkt me logisch."

"Poetst fijn, niet overdreven veel schuim, maakt goed schoon."

Ga meteen naar Meteen bestellen >

Wil je ook onderdeel uitmaken van het KoopjesDrogisterij testpanel? Volg dan onze Facebookpagina voor onze toekomstige testpanels!