Skip to content
Meer dan 70.000 artikelen in jouw voordeel!
Webshop keurmerk

null

Doet HG nou écht wat het belooft? Ze zeggen van wel. Kalk weg met Kalkweg?

Bij HG durven ze het wel aan, deze glasheldere belofte: die nare, ontsierende kalk op je kraan, op je strakke badkamertegeltjes of op je glanzend glazen douchedeur is voortaan kansloos. Dat wil zeggen: als het aan Hagan Gip ligt. Hagan Gip?! Klopt. Die Hagan Gip is een Zweed, die zo'n 60 jaar geleden aan het experimenteren ging met schoonmaakmiddelen van hoge kwaliteit, bedoeld voor zwembaden in heel Scandinavië. Hij riep daarbij de vakkundige hulp in van de universiteit van Stockholm. Niet de schoonmakers van de hogeschool (of misschien ook wel), maar de wetenschappelijke productontwikkelaars met verstand van scheikunde en kalkvrije netheid in huis. Daarna was de firma HG nog even Nederlands, nu heeft HG een ambitieuze eigenaar in België, waar schoonmaken gek genoeg 'kuisen' heet. Lekker aan de voorjaarskuis met HG dus. In de loop van al die jaren breidde alleskunner HG het aanbod driftig uit met van alles en nog wat. HG Zweetvlekkenverwijderaar voor in de wasmachine, HG tegen nare geurtjes in sportkleding, HG velgenreiniger, HG insectenverwijderaar, HG gootsteenontstopper, HG zeepreiniger voor mensen met vieze automonteurshanden (nog van vóór de komst van de elektrische auto), de handige HG fruitvliegjesval voor in de keuken, HG mottenballen en HG muizenvallen - en zo kunnen we nog een paar uur doorgaan, als het aan HG ligt. Vaak heeft HG in de supermarkt een eigen schap, vol met verbluffend slimme oplossingen in witte HG flesjes en witte HG potten, al dan niet geconcentreerd. We zeggen het er maar even bij van die winkelschappen, uit nostalgische overwegingen, want jij gaat natuurlijk voor de slimme, moderne en vaak veel voordeligere oplossing kiezen: makkelijk online bestellen bij KoopjesDrogisterij. Kalkweg is de populaire naam van HG voor wat officieel 'professionele kalkverwijderaar' heet. Professioneel betekent hier enorm krachtig - en toch veilig voor wat nou juist niet weg moet! Dat wil zeggen: heeft de kalk een (tijdelijk) nestje gebouwd op wat dan ook, dat blijft dat oppervlak na een behandeling met Kalkweg onbeschadigd en mooi. Gebruik HG Kalkweg dus gerust op een verchroomde kraan, op roestvrij staal, keramiek, glazuur, glas en kunststoffen. En maar poetsen!

En dan nu . . . de badkamer in! Kansloos, die kalk. We hebben het getest, die HG Kalkweg

Het is een populair gespreksonderwerp in ons kritische testpanel: “Veel last van hardnekkige kalkaanslag! Moet weg! O, heet dit spul HG Kalkweg?” Vooral de badkamer kreeg een grondige HG Kalkweg behandeling: kranen, douchedeuren die door de kalk niet meer doorzichtig waren, zelfs een 26 jaar oud toilet sprankelt weer als nieuw! Algemeen: “HG Kalkweg is makkelijk in gebruik, duidelijke gebruiksaanwijzing en . . . om het in de woorden van HG te zeggen: doet wat het belooft. Kalk weg.” De aanschafprijs van HG Kalkweg bij KoopjesDrogisterij, dat is voor de meesten een meevaller: “Prima prijsje, want het werkt efficiënt en snel, prima prijs-kwaliteitverhouding dus.” - “Goed resultaat en betaalbaar.” Nog een meevaller: “Blijft lang na gebruik fris ruiken. Dus niet alleen kalk weg.”

Iemand in het testpanel was zelfs zo enthousiast dat hij of zij (dat doet er bij kalkreiniger niet heel veel toe) de hoofdlettertoets ingedrukt hield: “BEN ER ZEER TEVREDEN OVER, IS HEEL GOED SPUL.” - “Een aanrader, die HG kalkreiniger, ik heb het ook aangeraden bij vrienden en kennissen met kalk of kalkaanslag in huis. Heeft iedereen toch last van, ook al woon je in de nieuwbouw!” Zoveel ontkalking dankzij een handig wit flesje HG Kalkweg, daar schieten de rapportcijfers natuurlijk de hoogte van in. Een eenzame, voorzichtige 6 “HG Kalkweg is een prima schoonmaakmiddel en onderhoudsmiddel, maar voor de écht hardnekkige kalk helpt een behandeling met de aanbevolen inwerktijd nog niet voldoende. Ik vind een spray of schuimspray toch prettiger om het aan te brengen. Maar ik houd vol!” Verder regent het voor HG Kalkweg rapportcijfers 8, 9 en 10 (liefst 7 keer een 10, best bijzonder). Je kunt er ook heel kort over zijn, zoals een paar van de testers: “Kopen! Werkt echt.” - “Top” - “Sterker nog: ik poets er nu alles mee!”

HG Kalkweg is meedogenloos voor kalk, lief voor je sanitair

HG Kalkweg zit slim in elkaar, zoals al die mooi makers en killers uit het be-lach-e-lijk ruime assortiment van HG. Meedogenloos voor kalk, kalkaanslag, verkalkt oppervlak, maar ook voor andere lelijke sfeerbedervers zoals roestvlekken, groene aanslag op koper en zelfs urinesteen in de wc-pot. HG Kalkweg geeft het woord hardnekkig een nieuwe betekenis! Zelf HG graag proberen? Bestel nu zo'n uitgekiend HG product >

"Fijn product, doet wat het moet doen. Ook bij heel oude kalkresten!"

"Goed product, makkelijk in gebruik en niet duur."

"Ik ben enorm blij met mijn fles HG Kalkweg Concentraat. Het witte porcelijn glimt gewoon, dat was al jaren dof."

HG Kalkweg Concentraat Meteen bestellen >

Wil je ook onderdeel uitmaken van het KoopjesDrogisterij testpanel? Volg dan onze Facebookpagina voor onze toekomstige testpanels!