Skip to content
Meer dan 70.000 artikelen in jouw voordeel!
Webshop keurmerk

Testpanel HG Stinkende Wasmachine Reiniger

Ons testpanel probeerde HG Stinkende Wasmachine Reiniger

Als je het voor het eerst ruikt, is het nog niet te laat: een bedompte, vieze lucht in je wasmachine. Niet lekker, je wasgoed gaat er ook minder fris van ruiken. Erger nog: soms wordt je was niet meer helemaal schoon, blijven er vlekken achter. Het is ook al niet bevorderlijk voor de levensduur van de dure wasmachine! Die doet het langer als de onderdelen schoon zijn. Hoe komt het, die stank? Meestal omdat er aanslag achterblijft van vuil, pluisjes, en resten van wasmiddel. Natte was, die te lang in de dichte machine blijft zitten, te veel waspoeder of vloeibaar wasmiddel gebruiken, dat maakt het alleen maar erger. Het perfecte leefklimaat voor bacteriën en schimmels.

Je ziet het niet meteen in de trommel, de aanslag en de schimmel blijven vooral achter in de diepere delen van de wasmachine: leidingen, filters en rubbers. Dat geldt vooral voor kalk en 'vetluis' - een hardnekkige zeepbacterie, herkenbaar aan een vieze, donkere aanslag in het deurtje van de wasmachine. Een keer per maand grondig en effectief reinigen met HG Stinkende Wasmachine Reiniger gaat helpen! Het merk HG heeft als slogan: HG doet wat het belooft! Wat vindt het Testpanel?

Doet HG echt wat het belooft? Het testpanel reinigde de wasmachine thuis.

De klacht was heel duidelijk: "Mijn wasmachine stinkt! Daar wil ik iets aan doen." Bijna iedereen kende de naam HG wel, bekend van tientallen probate huishoudmiddeltjes, meestal in een spierwit flesje, variërend van spray tegen badkamerschimmel en voegenreiniger, speciale wasmiddelen voor tere weefsels tot vlekverwijderaar en ruitenontdooier. Plus een speciale lijn producten voor het onderhoud van huishoudelijke apparaten. De vraag was: "Heb je tegen die stinkende wasmachine al eerder eens iets geprobeerd? "Ja, schoonmaakazijn en baking soda, ook wel Calgon maar dat helpt alleen tegen kalkaanslag." De conclusies na 1 of 2 wasbeurten met HG Stinkende Wasmachine - en zonder was - zijn opmerkelijk positief: "Mijn wasmachine stinkt niet meer!" - "Wat fijn, de was ruikt nu weer lekker!" - "Je ziet al na 1 wasbeurt met een scheut HG Stinkende Wasmachine resultaat!" - "De machine is al na 1 keer helemaal schoon. De was gaat pas veel lekkerder ruiken na een paar keer reinigen.

Over het gebruik? "Heel makkelijk. Gewoon de machine aanzetten op 60 graden en dan maar wachten." Vooral de gebruiksaanwijzing kreeg complimenten: "Makkelijk, simpel, duidelijk." - "Beetje saaie fles, maar het voornaamste is dat het makkelijk in gebruik is." Over de prijs: "Niet heel duur, ook niet goedkoop." - "Een juiste verhouding tussen prijs en geleverde kwaliteit, vind ik." Wat kan er beter? "Geen idee." - "Niks. Het is gewoon allemaal goed." Na even nadenken toch een paar tips van ons testpanel: "Misschien in de gebruiksaanwijzing zetten dat je na de reiniging het beste nog een keer met een lege machine kunt naspoelen om de allerlaatste restjes vuil en bacteriën op te ruimen?" - "Een maatbekertje of maatdop erbij leveren; je kunt met één verpakking dan wel 5 keer je wasmachine helemaal schoon en fris krijgen, genoeg voor een half jaar dus!" De meerderheid weet zeker dat ze HG Stinkende Wasmachine voortaan blijven gebruiken - en het ook aanraden bij anderen die met het probleem van niet-frisse was kampen.

De rapportcijfers liegen niet: van de 16 frisse wasmachine-eigenaren geven er 13 een mooie 8, 9 of zelfs een keiharde 10. De belangrijkste conclusies: "Het werkt. Dit product doet dus echt wat het zegt."

Ook wel eens last van vieze luchtjes in de wasmachine

Een hekel aan was die niet meer schoon wordt en nooit meer lekker fris ruikt? Stel je voor: het komt door onzichtbare bacteriën met enge namen als 'vetluis'. Hoogste tijd om de hele wasmachine een keer grondig te reinigen met een effectief product. HG Stinkende Wasmachine Reiniger komt ook op de plekken die je niet ziet.

Bestel ze nu om zelf te proberen