Skip to content
Meer dan 70.000 artikelen in jouw voordeel!
Webshop keurmerk

Testpanel Himalaya botanische tandpasta's

Nog een keer in de test: Himalaya tandpasta, dit keer botanisch!

Ons kritische testpanel mocht al eens poetsen met de organische varianten van Himalaya Organique tandpasta, met op de verpakking 'Himalaya Herbals' of 'Himalaya Organique' in allerlei smaken. Het oordeel was toen ongeveer: "Wel even wennen aan de smaak, die is heel anders dan bij doorsnee tandpasta van andere merken, maar dan is het ook echt super!"

Nu zijn er dus ook botanische tandpasta's van dezelfde maker: Himalaya Botanique Complete Care tandpasta's. In drie soorten: mint, kaneel en een speciale 'Botanique Whitening' voor wittere tanden. Wat ze gemeen hebben: de unieke natuurlijke ingrediënten die zorgen voor schone, witte tanden, een fris gevoel in je mond en - misschien wel het belangrijkste voor je gebit: gezond tandvlees. De drie belangrijkste 'smaakmakers' in Himalaya Botanique tandpasta zijn: granaatappelextract, het sap van het neemblad en de werkzame stof Terminalia Chebula. Wie Himalaya gebruikt, mag rekenen op: glutenvrij, geen namaak-fluoride maar natuurlijke, dierproefvrij en gegarandeerd geen sacharine of natriumlaurylsulfaat (SLS), een wat agressieve stof.

Hoe komt het dat Himalaya tandpasta fijner is dan gewone tandpasta?

Himalaya Botanique is 100% natuurlijk, zuiver plantaardig, ontwikkeld op basis van medische kennis uit een duizenden jaren oude oosterse gezondheidsleer. Zonder toegevoegde fluoride.

Fijn om te weten, want de goedkopere allround tandpasta's in het schap van de drogist werken niet perfect, ook al zitten ze boordevol geheimzinnige chemische toevoegingen. De wat duurdere soorten tandpasta zoals PARODONTAX (tegen parodontitis) of Sensodyne (voor gevoelige tandhalzen en pijnlijk tandvlees) vindt lang niet iedereen lekker om te gebruiken.

Granaatappelextract is een sterke anti-oxidant, dat helpt dus voor gezonder tandvlees. Neemblad is een grondige schoonmaker: het gaat de vorming van bacteriën tegen; het geeft Himalaya tandpasta zijn kenmerkende schittering. Terminalia Chebula tenslotte is een stof uit het botanische (plantaardige) lab die hard meewerkt om je tandvlees gezond te houden. Het zorgt ook voor een lekker fris gevoel.

Je had al Himalaya Botanique tandpasta in de smaak Pomegranate - nu is de keus veel groter. Tijd voor een eerlijke, kritische consumententest door een Koopjesdrogisterij Testpanel!

De meningen van het testpanel over Himalaya Botanique tandpasta

Wie? Dit keer uitsluitend vrouwen in het panel, vooral dertigers en veertigers. De grote meerderheid had nog nooit van Himalaya tandpasta gehoord, laat staan van Himalaya Botanique Complete Care. Vaste klanten van tandpasta's als Elmex, Parodontax, Weleda of Sensodyne, dus wel degelijk op zoek naar kwaliteit die best iets mag kosten. Opvallend: er werd in het verleden vaak gewisseld van tandpasta, al dan niet op advies van de tandarts. Gehoord: "Ik ben op zoek naar fluorvrije tandpasta".

Een enkeling was domweg nieuwsgierig, een heel groot deel van de testers wist precies wat ze wilden: "Tandpasta moet voor mij volledig natuurlijk en biologisch zijn!" Ook weer opvallend: bijna niemand wist dat er ook natuurlijk fluoride bestond - dat zit dus in Himalaya Botanique tandpasta. De ayurvedische gezondheidsleer dan? Ook grotendeel onbekend. "Maar dan zal er dus wel goed over nagedacht zijn, als die gezondheidsleer zo oud is!"

De meningen dan. "De verpakking ziet er mooi en duur uit, nette gebruiksaanwijzing ook." We hadden al een beetje kunnen voorspellen, maar hier is hij dan: "Oei, die smaak! Dat is wel even wennen als je gewone tandpasta gewend bent!" Slechts een enkeling vond het direct helemaal prima. Maar dan na een paar weken gebruik: "Ik ben gewend! Echt super, deze tandpasta." Alleen bij de smaak kaneel of 'Cinnamon' hoorden we ook een paar keer - na vier keer poetsen: "Ik kan er nog niet zo goed aan wennen." De smaak Himalaya Simply Mint scoorde een stuk beter. De lekkerste? Himalaya Whitening Pepermunt.

De resultaten? Een aantal testers vond Himalaya prettiger dan de tandpasta die ze gewend waren. Dat wekte ook de nieuwsgierigheid op naar alle andere producten van Himalaya.

Over de prijs waren de meningen keurig verdeeld. Bijna de helft zei: "Toch wel best prijzig." De andere helft: "Echt een prima prijs-kwaliteitverhouding." Met uitschieters naar: "Eigenlijk heel erg voordelig, zeker als je kijkt naar de topkwaliteit."

Het eindoordeel schoot alle kanten op, voornamelijk positief: "Super lekker fris die Himalaya!" - "Andere tandpasta's zonder chemische rommel doen gewoon hun werk niet zo goed. Deze wel." - "De smaak blijft apart, maar het is goed te doen." - "De substantie is misschien wat stroperig; je moet opletten hoe je hem gebruikt. Het kan zijn dat het voor kinderen niet meteen makkelijk is. - "Werkt heel goed in combinatie met mijn elektrische tandenborstel." - "Ik ben absoluut blij verrast met deze Himalaya tandpasta: mijn tanden voelen na het poetsen gladder aan." - "Ik ervaar meteen een schoon gebit, gladde tanden, frisse tanden. En ik vind de smaak die ik geprobeerd heb ook lekker."

Kende je Himalaya tandpasta al, bijvoorbeeld de Himalaya Herbals lijn?

Probeer dan ook eens de Himalaya Botanique tandpasta's!

Kende je Himalaya tandpasta nog niet?

Dan wordt het bij jou thuis tijd voor schonere, wittere tanden en een frisse adem!

De twee nieuwe smaken: Himalaya Simpy Mint (lekker fris) en Himalaya Complete Care Cinnamon (kaneel, dus ietsje kruidiger). Er is ook nog Himalaya Whitening Pepermunt.
Bij Koopjesdrogisterij alle drie geweldig voordelig.

Bij een voorraadje in huis met het 5-pack wordt het allemaal nóg aantrekkelijk!

Direct naar de aanbieding Himalaya Botanique tandpasta>