Skip to content
Meer dan 70.000 artikelen in jouw voordeel!
Webshop keurmerk

Testpanel Himalaya Neem Foam Facewash

Testpanel: Himalaya Herbals, nu in de strijd tegen huidproblemen

Ons testpanel mocht al eens tanden poetsen met twee fijne en schone soorten tandpasta van Himalaya Herbals en Himalaya Organic. Nu dus uit de Himalaya lijn met producten voor de huid de Neem Foam Facewash. Zeepvrij, dus geen droge huid na het reinigen. Wél verrijkt met pure neem, turmeric en vetiver, heilzame kruiden uit het hooggebergte. Er is bijvoorbeeld ook een scrub, in dezelfde lijn.

De uitgangspunten blijven hetzelfde: Himalaya maakt zuiver plantaardige producten, ontwikkeld op basis van alle medische kennis die in duizenden jaren is vergaard in de oosterse gezondheidsleer die we de Ayurvedische leer noemen. Hoofdbestanddeel in Neem Facewash is het kruid 'Neem' of met de botanische naam Azadirachta Indica, uit de wereld waar de bergen het hoogst zijn en de natuur het zuiverst. Neem heeft een bewezen antibacteriële werking (om te voorkomen dus), plus het doodt de al aanwezige, schadelijke bacteriën die huidproblemen kunnen veroorzaken, zoals te vette huid, onrustige huid, irritaties, ontstekingen of pukkels en puistjes, waar heel wat pubers en jong-volwassenen last van hebben.

Alle verzorgingsproducten van Himalaya Herbals zijn wetenschappelijk ontwikkeld (het lab bestaat sinds 1930), klinisch getest en gegarandeerd dierproefvrij. Ook dat laatste vonden sommige testers heel belangrijk. Verder merkten we in onze 'serie' testpanels dat er een grote behoefte is aan natuurlijke producten, zeker voor mensen die klachten hebben over de gezondheid van de huid in hun gezicht. Daar smeer je immers geen gemene, chemische ingrediënten op, met een gerust hart.

Opgelet: de Neem Foam Facewash is wel echt iets voor mensen met een vettige huid. Heb je al een droge huid en tóch puistjes, dan is dit minder geschikt. Kijk dan bij de andere verzorgingsproducten van Himalaya. We merken steeds vaker dat alle andere producten van Himalaya ook erg gewaardeerd worden - vooral ook door de perfecte prijs-kwaliteitverhouding.

Het kritische testpanel over Himalaya Neem Foam Facewash

Deels mensen met een typische puberhuid, maar ook volwassenen met onrustige huid, onzuiver of onaangenaam vettig. Een enkeling was nieuwsgierig "of het ook zo goed werkte als al die andere Himalaya producten die hij al gebruikte". De overgrote meerderheid probeerde al van alles om hun huid rustig en schoon te krijgen, ook andere merken. Lang niet iedereen kende de Ayurvedische gezondheidsleer, maar "vond het toch wel mooi meegenomen dat er zo over is nagedacht!" - "Vooral een prettige bijkomstigheid dat het allemaal puur natuur is!"

Dan aan de slag. Meteen valt op: "Geen trekkerig gevoel, prikt niet. Dat is fijn." Ook wel even wennen voor sommige huidtypen.

Resultaten? Aardig wat testers merkten vanaf Dag 1 een duidelijk verschil. "Het werkt echt heel goed, een duidelijke verbetering." Zelfs de voorzichtig-enthousiasten vulden in: "Er komt in elk geval geen nieuwe onrust bij nu."

Na een week ontdekte 1 lid van het testpanel dat het voor hem toch een te droge huid opleverde, irritaties en scheurtjes. De rest bleef heel positief. Ook de omgeving (huisgenoten, vrienden) ging zich er mee bemoeien; er werd over Koopjesdrogisterij Test gesproken.

Wat vinden we van de prijs? Bijna zonder uitzondering noemde een "goede prijs-kwaliteitverhouding", een enkele uitschieter "duur" maar dus ook "Geweldig goedkoop voor deze topkwaliteit". Dat kun je dus het beste zelf eens testen, om het zeker te weten.

Eindoordeel van het Testpanel? We noteerden: "Fijn spul, maar bij mij geen wondermiddel" - "Heerlijk. Een aangenaam product, mijn gezicht ziet er volgens iedereen zo schoon en fris uit!" - "Werkt erg lekker. Heel fijn in gebruik, zuinig, schuimt goed en ruikt ook nog eens lekker." - "Superblij ben ik er mee; sinds lange tijd heb ik weer een veel rustigere huid, bijna puist-vrij zelfs!"

Himalaya NEEM Foam Facewash toch even zelf proberen?

Dan is dit je kans. Bij Koopjesdrogisterij vriendelijk geprijsd voor een royale 150 ml waar je een hele tijd mee doet. Geschikt voor een vette huid of acne-gevoelige huid.
Grondig en fris reinigen zonder vervelend uitdrogen.