Skip to content
Meer dan 70.000 artikelen in jouw voordeel!
Webshop keurmerk

Pluspunten:

  • + Trekt snel in, laat geen vettige smaak achter op je lippen
  • + Mijn lippen zijn veel minder droog nu
  • + De geur is prettig, niet overheersend

Minpunten:

  • - De lippenbalsem is wat duur
  • - Ik zou zelf een ander geurtje kiezen

8.0

Kneipp Lipcare Watermint Aloe Vera - toffe lippenbalsem made in Germany

Eerst even een hardnekkig misverstandje wegwerken: in tegenstelling tot wintertenen (jeuk!) en winterhanden (kloven!) verdienen je lippen het hele jaar door liefdevolle aandacht. Zeker in de felle zomerzon moet je het aantrekkelijkste deel van je spijsverteringskanaal zorgvuldig beschermen tegen weer en wind. Bij Kneipp weten ze dat ganz genau. Precies 200 jaar na de geboorte van de toch wel legendarische Duitse natuurarts Sebastian Kneipp, onder andere uitvinder van de kruidengeneeskunde en de therapeutische Kneippkuur met verkwikkend voetenbad, vroege voorvechter van gezonde voeding en lekker veel bewegen, lang voordat er Kneipp shampoo en Kneipp handcrème te koop was bij Koopjesdrogisterij. Ze waren ze er in het Kneipp laboratorium-met-eigen-kruidentuin snel uit: wat zullen we eens in een echt goede, beschermende en verzachtende lippenbalsem stoppen? Een lippenbalsem die de naam Kneipp werkelijk verdient? Het werd Kneipp lippenbalsem met Watermunt en Aloë Vera. Iedereen die ook maar een klein beetje kaas heeft gegeten van milde lichaamsverzorging, cosmetica en tere huid, kent aloë vera. Het langzame sap van deze taaie, cactusachtige vetplant werd 2000 jaar geleden al door de Indianen ingezet om bloed te stelpen, oppervlakkige schaafwondjes te behandelen, in de zon verbrande of jeukende huid te kalmeren. Ze noemden aloë vera de 'Wonderplant'. Inkoppertje voor de familie Kneipp dus. Leuk om te weten: die andere krachtpatser in Kneipp lippenbalsem, watermunt, is officieel een plant uit de - toeval of niet - lipbloemfamilie. Mentha Aquatica, verwant aan de frisse munt die je in het eten doet. In Friesland heet het weldadige plantje - toeval of niet - Wylde Balsem. Eén plus één is ook bij Kneipp twee. Wat zou ons testpanel vinden van de lippenbalsem Kneipp Lipcare met 'depot-effect'?

Het testpanel over Kneipp Lipcare Watermint Aloe Vera lippenbalsem

We hangen aan hun lippen. De meest genoemde reden om Kneipp lippenbalsem te testen: “Ik heb heel droge lippen. Altijd.” - “Ik ken de kwaliteit van andere producten van Kneipp; dus ik wilde de Kneipp Lipcare best eens proberen!” - “Interessant dat deze lippenbalsem vegan is.” - “Ik fiets veel naar mijn werk; door de gure wind heb ik altijd last van droge lippen en losse velletjes.” - “In deze Kneipp lippenbalsem zit 100% natuurlijk watermuntextract. Dat vind ik heel belangrijk!” Wie eenmaal goede lippenbalsem in huis heeft, wil daar ook wat mee bereiken. Zachte lippen, goed gehydrateerd, het is een feest. Daarvoor gebruikten de testpanelleden de Kneipp lippenbalsem minstens zo'n twee keer per dag, sommigen zelfs vier tot zes keer. De eerste indrukken: “Lekker fris, plakt niet.” - “Mijn lippen zijn een stuk zachter, minder droge velletjes.” - “Leuke verpakking van Kneipp, doet heel erg eco en duurzaam aan, handig om mee te nemen.” - “Erg mooi design, subtiel.” - “De geur is prettig, niet overheersend. O, heet dat aquatic? Ik vind het een lekkere, fruitige geur.” - “Hydraterend? Mwah, dat weet ik niet hoor.” - “Als het eenmaal ingewerkt is voel je een beschermend laagje. Fijn.” Over de prijs van Kneipp Lipcare Watermunt Aloë Vera zijn de meningen netjes verdeeld tussen “Voor mij te duur!” en “Prima prijs voor zo'n goed product.” en “De prijs meer dan waard!” De rapportcijfers voor Kneipp lippenbalsem zijn over het algemeen hoog. Best vaak een 10, 9 of 8. Een enkele zuinige 5 met de opmerking: “Heel goed product, echt goede lippenbalsem, mijn lippen zijn veel minder droog nu. Maar de geur is voor mij een deal breaker.” Nog wat tips voor de firma Kneipp? “Ik zou zelf een ander geurtje kiezen, maar verder doet de lippenbalsem alles goed. Fijn in gebruik. Zakt niet in elkaar als het heel warm is. Trekt snel in, laat geen vettige smaak achter op je lippen. Het belangrijkste: je lippen worden er heel zacht van.” Samenvatting: duidelijk een lippenbalsem om te zoenen!

Zon, zee, fietsen op je snelle e-bike. Je lippen snakken naar zachte Kneipp lippenbalsem.

Lippenbalsem op je tere lippen smeren? Dan denk je aan ijspret en gure winterdagen, toch? Fout! Kneipp Lipcare is je beste vriend in de zomer. Geen ingewikkelde chemische poespas, de 100% natuurlijke beschermers en verzachters watermunt en aloë vera. Vergeet droge lippen, losse velletjes, trekkerig gevoel. Blijf hydrateren. Je hebt voortaan altijd de handige Kneipp lippenbalsem op zak. Niet tegensputteren, nu meteen Kneipp Lipcare bestellen >

"Erg lekkere verfrissende en hydraterende lippenbalsem die ook nog eens Vegan is."

"Super fijne lippenbalsem die lang blijft zitten en een fijne geur heeft."

"Waar voor je geld. Misschien iets duurder, maar je doet er langer mee. Ik vind hem ook lekker fris, dus ook voor de zomer een goede bescherming."

Kneipp Lipcare Watermint Aloë Vera Meteen bestellen >

Wil je ook onderdeel uitmaken van het KoopjesDrogisterij testpanel? Volg dan onze Facebookpagina voor onze toekomstige testpanels!