Skip to content
Meer dan 70.000 artikelen in jouw voordeel!
Webshop keurmerk

Testpanel Lavera Handcreme

Lavera Basis Sensitiv Hand Cream - kleine tube, veel zachtere handen

Het Duitse cosmeticamerk Lavera heeft al een halve eeuw geleden bewust gekozen voor 'Naturkosmetik" - en daar gaan ze ver in. Voor alle verzorgende producten op plantaardige basis geldt: 100% biologisch, 100% vrij van rare toevoegingen als siliconen, parafine, parabenen, nooit chemische geurstoffen of kleurstoffen, 100% dierproefvrij. Mooie missie, maar werkt het ook een beetje, tegen droge handen, kloofjes en hardwerkende, gestreste huid die verwend wil worden? De lijst met puur natuur ingrediënten is indrukwekkend lang in ieder geval. Hoofdbestanddelen zijn zachte amandelolie, diep doordringende shea boter en verder om de klachten te verzachten extract van kamille.

Daarna volgt een imponerende lijst met hulpstoffen uit de biologische landbouw (sojaolie, calendula-olie, extract uit bloemblaadjes) en een reeks essentiële oliën als limanool en geraniol. Alles ademt zorgvuldigheid en kennis van de natuur, ook de verpakking. Wat merkt het testpanel daarvan, bij het gebruik van de handzame tube met de lange naam Lavera Naturkosmetik Basis Intensiv Care Hand Cream?

Wat vindt ons Testpanel van Lavera verzachtende handcrème?

We kregen de antwoorden van 16 kritische testers, het merendeel tussen de 30 en 50, maar ook ouder. Voornaamste reden om iets goed op de handen te smeren: ruwe en droge handen. Iemand in het Testpanel heeft werk in de horeca, een dagelijks aanslag op de huis van je handen dus. Weer iemand anders wilde van deze klacht af: "Ik bijt altijd op mijn te droge nagelriemen. Ik zou iets goeds op mijn handen moeten smeren om ze zacht te houden." Nog niet veel leden van het Testpanel kenden het Duitse merk Lavera. Eerste indrukken: "Mooie verpakking, dat maakt nieuwsgierig!" Wat was het effect na 14 dagen met Lavera Basis Sensitiv Hand Creme in huis? Iedereen mocht zelf weten hoe vaak ze het gebruikten: sommigen 2 keer per dag, anderen zo'n 8 keer in twee weken. Eerste indrukken: "Lekkere geur, makkelijk in gebruik, trekt goed in, je handen voelen niet vettig aan."We beginnen met de uitzondering, een heel eerlijk antwoord: "Ik merk nog niet veel verschil, ik had meer verwacht. Het is een gewone, goede handcrème, niks bijzonders". Dan de overige 15 reacties, eigenlijk één en al lof voor Lavera: "Minder droge handen, lekker zacht en soepel." - "Mijn handen voelen beter en ze zien er beter uit!" - "Lavera Hand Creme heeft echt een verzachtend effect." - "Veel zachtere en gladdere handen, mijn nagelriemen zijn minder vaak kapot." - "Nu ik Lavera in huis heb, bijt ik geen nagelriemen meer!"

Meer pluspunten? "Belangrijk dat het 100% natuurlijk is! De almond oil en shea butter zorgen voor hydratatie en maken de handen zacht." - "Heel zuinig in gebruik, je doet heel lang met zo'n tube Lavera." Dat zegt ook iets over de prijs toch? "Klopt! Lavera is niet spotgoedkoop, maar de prijs-kwaliteitverhouding is perfect!" "Als ze nog iets willen verbeteren, ik zou niet weten wat, dan misschien een handig meeneempotje of blikje voor in je handtas?" - "Ik ruik geen amandelgeur, terwijl dat er wel in zit." Op de vraag 'Ga je dit product voortaan zelf kopen' antwoordde de meerderheid iets als "Zeker weten!" of "Misschien wel, ik heb het ook aan vrienden en vriendinnen aangeraden. Die vinden het wel interessant. Ik ga meteen kijken wat het op de website van Koopjesdrogisterij precies kost."

Een greep uit de eindconclusies: "Super fijn, echt veel beter dan de handcrème die ik altijd gebruikte." - "Prima product, die Lavera Hand Creme van amandelolie. Voor mij een 10 waard." - "Erg prettig en effectief voor een schappelijke prijs, vind ik." Andere rapportcijfers: heel vaak een 8 of 9, een enkele voorzichtige 7 of 6. Er zit echt maar één ding op: zelf een keer Lavera proberen. Zeker in de winter goed, wanneer je handen het zwaar te verduren hebben in de wind en vrieskou.

Droge handen, door werk, weer & wind? Probeer Lavera Hand Cream!

Weldadige handcrème, die je vermoeide, uitgedroogde handen verzacht en dan langdurig soepel en vochtig houdt. Lavera Basis Sensitiv handcrème is gemaakt op basis van vooral organische, goede ingrediënten, zoals amandelolie en shea boter. Made in Germany, 100% natuurlijk en 100% vrij van chemische geurstoffen.

Bestel ze nu om zelf te proberen