Skip to content
Meer dan 70.000 artikelen in jouw voordeel!
Webshop keurmerk

Testpanel Lucovitaal Charcoal Tandpoede

Lucovitaal Charcoal Tandpoeder - Witte tanden, frisse mond dankzij pikzwart poeder!

Lucovitaal maakt het zwarte schaap in de normaal zo spierwitte en bloemige wereld van de betere tandpasta voor frisse monden. Je koopt een zwart blikje, type schoensmeer. Daar staat het op: Lucovitaal Activated Charcoal Tandpoeder. Charcoal? Dat doet denken aan donkere steenkolenmijnen, vieze grijze vingers van het tekenen met houtskool. Zwarte gezichten, uit de tijd dat er nog geen roetveegpieten bestonden, alleen smerige kachelpijpen, kolengruis en ongewassen mijnwerkers. Het zit dus helemaal anders!

Lucovitaal Charcoal Tandpoeder werkt met houtskool van de kokospalm, geactiveerde houtskool nog wel. Polijst je tanden, zonder ze te beschadigen. Lucovitaal Charcoal Powder gaat de groei van schadelijke bacteriën in de mond tegen, absorbeert enge geurtjes en geeft dus een fris mondgevoel. De kracht van kokosnoten. Die zijn van binnen wit, zou dat het zijn? Fluoridevrij, geschikt voor veganisten (advies van Koopjesdrogisterij: niet doorslikken maar poetsen!) want 100% natuurlijke ingrediënten.

Daar zijn ze goed in bij Lucovitaal, het merk dat je herkent aan het vrolijke, rode figuurtje (M/V) met gespreide armen. Lucovitaal maakt verantwoorde voedingssupplementen, gezondheidsproducten voor spieren, botten, zenuwen, hart en bloedvaten, de overgang, wat niet? Maar ook multivitaminen en mineralen, slimme dingen met hennepolie, allerlei middeltjes in de categorie Lucovitaal afslanken & sporten. Het zijn dus geen sufferds. Maar houtskool om je tanden mee te poetsen? Zelden hadden we bij Koopjesdrogisterij zoveel zin om dat eens heel goed aan de tand te voelen - in een test!

Wat deed Lucovitaal Houtskool Tandpoeder voor jouw gele, onfrisse gebitsgevoel?

Als je in een Koopjesdrogisterij Testpanel zit, moet je niet kleinzerig zijn. Eerste vraag: "Hoe geel zijn die tanden van jou nou eigenlijk?" Antwoord: "Uhm, ik wil dolgraag wittere tanden, op een veilige manier." De meeste testers hadden "een normale kleur tanden" en ze kenden Lucovitaal niet. Wel pogingen met andere witmakers, zoals Oral B Whitening, Aquafresh anti-tandsteen en Stardrops.

Wat merkte je van de reinigingskracht van houtskool in Lucovitaal tandpoeder? De meningen schieten echt alle kanten op. Een paar teleurstellingen: "De eerste dagen was mijn tandvlees ineens pijnlijk!" - "Ik merk geen enkel verschil met normale tandpasta zonder houtskool." - "Ik merk dat twee keer per dag poetsen te veel is, dan worden je tanden gevoelig." - Plus een paar enthousiaste reacties: "Mijn tanden zijn super glad en schoon!"

Misschien even wennen, die omschakeling, want veel deelnemers aan Lucovitaal Charcoal Tandpoeder Test poetsten al tijden met tandpasta voor gevoelig tandvlees of gevoelige tandglazuur: Parodontax, Sensodyne Proglasur, Theramed, noem ze maar op, die tandpasta's voor watjes. De smaak? Proef je houtskool? Weer allerlei smaakverschillen: "Gewoon, Lucovitaal heeft een neutrale smaak." De andere helft: "Niet te pruimen! Bah!" Is het alleen het idee of toch de houtskool? Iemand kwam met: "Smaakt stoffig, een beetje naar zand." - "Er zou een frissere smaak aan mogen zitten, iets met mint."

Na al dat gemopper kijken we samen toch even op van de resultaten, de harde feiten, na een paar weken poetsen met Lucovitaal poeder. Opvallend vaak: "Mijn tanden zijn dankzij Lucovitaal een tintje of twee lichter geworden!" Now we are talking!

Rapportcijfers? Eerlijk is eerlijk: drie keer een stralende 10 maar ook een gelige 4 en een ravenzwarte 3. Over de prijs zijn we het unaniem eens: "Dit is een prima geprijsde tandpasta. Nou ja, tandpoeder." Nog een laatste tip van Koopjesdrogisterij - zo zijn wij: combineer Lucovitaal tandpoeder of Lucovitaal tandpasta met geregeld flossen, vergeet je tong niet te poetsen met zuiverende Lucovitaal. Want wat daar allemaal woont, zonder dat je het ziet . . . .

Laatste nieuws: een goede mondhygiëne helpt bij het voorkomen van dementie, suikerziekte en hart- en vaatziekten. Nóg een reden om te poetsen met Lucovitaal.

Daar kijk ik van op! Pikzwart Lucovitaal Houtskool Poeder voor schone, witte tanden?!

Ja echt. Het helpt bij gele, doffe tanden - en bij vieze geurtjes in je mond. Lekker witte tanden, een glad en schoon gevoel, zonder giftige chemie of andere enge toevoegingen. Ook geen dure, pijnlijke behandelingen met agressieve witmakers bij de tandarts. Je kiest zelf je Lucovitaal momentje - twee keer per dag even goed poetsen en je gebit straalt. Durf jij het thuis te proberen? Bestel je eigen Lucovitaal Activated Charcoal Powder >

"Ik merk dat twee keer per dag poetsen te veel is, dan worden je tanden gevoelig."

"Mijn tanden zijn super glad en schoon!"

"Lucovitaal heeft een neutrale smaak."

"Er zou een frissere smaak aan mogen zitten, iets met mint."

Ga meteen naar Meteen bestellen >

Wil je ook onderdeel uitmaken van het KoopjesDrogisterij testpanel? Volg dan onze Facebookpagina voor onze toekomstige testpanels!