Skip to content
Meer dan 70.000 artikelen in jouw voordeel!
Webshop keurmerk

Pluspunten:

  • + Je doet heel lang met de shampoo bar
  • + Je hoeft minder vaak je haar te wassen
  • + Na het wassen is je haar zacht & het glanst

Minpunten:

  • - Het bewaardoosje mag van mij iets steviger
  • - Graag meer verschillende smaken

7.8

Marcel van Marcel's Green Soap heeft het antwoord: de plasticvrije shampoo bar!

Die Marcel, van Marcel's Green Soap, dat is me er eentje. Net nu de halve wereld gewend is aan vloeibare handzeep om je handen te wassen en om virussen te verjagen, komt hij doodleuk aanzetten met - terug van weggeweest - shampoo in vaste vorm. Een stevige eco-friendly bonkert van 90 gram, die je op je tenen kunt laten vallen en waar je je haar milieuvriendelijk mee kunt wassen. Zeepuitvinder Marcel heeft aan alles gedacht: voor onderweg zit de Marcel's Green Soap shampoo bar in een handig doosje. Hoe komt dit zo, deze shampoo doorbraak waar we misschien even aan moeten wennen? Marcel is geen doorsnee zeepgigant. Marcel is een alleenstaande vader met jonge dochters. Die keken in Marcel's gootsteenkastje en waren het ineens helemaal beu: “Papa, weet je dat we met zijn allen iedere week 4 miljoen plastic flessen weggooien? Dat stinkt toch?” Marcel ging aan het dokteren. Met de belofte: alles wat ik maak, van wasmiddel tot toiletreiniger tot deostick (Marcel's Green Soap vaatwastabletten grapefruit en limoen!), moet voldoen aan de drie heilige beloftes van Marcel's Green Soap: ruikt fantastisch, is heerlijk in gebruik en ook nog eens eco-vriendelijk. Het staat ook keihard op wikkel van de shampoobar: Clean Your Hair, Save the Planet. De ingrediënten van Marcel's Green Soap shampoo bars zijn typisch Marcel: sulfaatvrij, minstens voor 97% biologisch afbreekbaar, 100% vegan en natuurlijk plasticvrij. Op twee manieren zelfs: de verpakking en de inhoud van je grappige zeepbar, die is zonder microplastics. Altijd met een scheutje arganolie, ook als je niet kiest voor de variant Argan & Oudh. Je weet toch: arganolie, daar krijg je mooi, glanzend, goed gevoed haar van en een prettige hoofdhuid. Zo is Marcel dan ook wel weer: aan volkswijsheden zoals “Argan is de boom der schoonheid” hoef je niet te twijfelen. Wél een duidelijk stukje shampoo-innovatie: oudh. Klinkt Arabisch en dat is het ook. De hars van de agarboom (ook wel adelaarshout of aloëhout) zorgt op Arabische en Oosterse feesten al eeuwenlang voor een betoverende geur. Het zit ook in kruidengeneesmiddelen. Marcel weet dat soort dingen. Zijn er nog meer smaken shampoo bar van Marcel's Green Soap? Echt wel. We verwenden ons testpanel met drie soorten shampoo uit het vrolijke doosje van Marcel; ze probeerden ook de Marcel's Green Soap Shampoo Bar Vanille & Kersenbloesem en Tonka & Muguet. Subtiel en stukken spannender dan oma's glibberige groene zeep.

Shampoo van Marcel's Green Soap. Even wennen: niet knijpen, maar boenen!

De wil om een shampoo bar van Marcel's Green Soap te proberen heeft drie soorten aanhangers: “Droog haar, stug haar, ik kan niet tegen alle soorten shampoo.” - “Ik houd van cosmetica zonder rommel” plus de andere invalshoek: “Plastic soep, weg met die troep!” Categorie drie over Marcel's Green Soap: “Iets nieuws testen is altijd leuk!” Welke shampoo bar is het lekkerste? Een dikke voldoende voor Marcel's Green Soap Vanilla & Cherry Blossom. Een allemansvriend. “Ruikt heerlijk, alsof je de zomer in je bol hebt! Fris en bloemig!” Argan & Oudh blijft wat achter, ondanks de weldadige, welriekende ingrediënten die Marcel bedacht. De zoete Zuid-Amerikaanse tonkaboon met een vleugje muguet 'snuiftabak' moet ook duidelijk nog landen onder de Nederlandse en Belgische douche. Maar nog steeds blinkende commentaren, zoals: “Heerlijk” en “Bijzonder”. Een 98% “Ja” score voor de vraag “Vind je 100% plasticvrij belangrijk?” Een 99,9% score voor het antwoord: “De prijs van Marcel's Green Soap shampoo bars vind ik een prima prijs!” Ook nog wel wat aanbevelingen voor Marcel's zeepfabriekje: “Het bewaardoosje mag van mij iets steviger, dan kan er ook een natte shampoo bar in.” - “Graag meer verschillende smaken!” Ga er maar even voor zitten Marcel, want hier komen de complimenten: “Je krijgt een heerlijk fris gevoel van Marcel's Green Soap shampoo bars.” - “Na het wassen is je haar zacht, het glanst mooi en de kam gaat er makkelijk doorheen.” - “Mijn haar is nu zachter dan met een 'normale' shampoo”. - “Ik heb heel fijn, dun haar dat makkelijk vet wordt. Met Marcel's Green Soap hoef ik mijn haar minder vaak te wassen.” - “Geweldige geur, een fijn product.” - “Het is natuurlijk en puur, zonder vervelende chemische troep of microplastics!” - “Marcel maakt mooie producten, leuke vormgeving en leuke kleuren!” - “Heel zuinig in gebruik, je doet heel lang met zo'n shampoo bar.”

Marcel houdt niet van plasticsoep in de oceaan. Of andere kopzorgen.

Marcel van Marcel's Green Soap, dat is toch de Tony Chocolonely onder de schoonmaakmiddelen en de persoonlijke hygiëne? Klopt. Die Marcel wil nogal veel bereiken met zijn independent zeepziederij: lekker ruiken en heerlijk te gebruiken, altijd combineren met lief zijn voor de planeet. Kan best. Dat zie je wel aan Marcel's Green Soap shampoo bars. Marcel houdt niet van halve maatregelen en tussenoplossingen: het afbreekbare of te recyclen shampooflesje. Marcel houdt van doorpakken en vasthouden: de milieuvriendelijke shampoo bar zonder wegwerpverpakking. Nu te bestellen >

"Ze wassen echt goed schoon. Mijn haar geurt lekker fris en ik hoef minder vaak mijn haar te wassen. Wat echt heel fijn is met mijn haar dat makkelijk vet wordt."

"Top product! Ik ben erg enthousiast en als mijn haar er niet meer zo droog van wordt zou ik nooit meer anders willen!"

"Heel fijn product, duurzaam, geeft lekker gevoel en schuimt heerlijk."

Marcel's Green Soap Shampoo bar Meteen bestellen >

Wil je ook onderdeel uitmaken van het KoopjesDrogisterij testpanel? Volg dan onze Facebookpagina voor onze toekomstige testpanels!