Skip to content
Meer dan 70.000 artikelen in jouw voordeel!
Webshop keurmerk

null

Vitaminerijke visolie – maar dan lekker: Möller's Omega 3 Tutti Frutti levertraan

Zo'n 100 jaar geleden de schrik van elk kind: levertraan! Ieeeew! Een bitter en goor goedje, dat je in één keer moest doorslikken. Je wist niet precies waar het vandaan kwam, maar het groeide in ieder geval niet lekker fruitig en zoet aan een boom, dat was zeker! Een soort straf, voor eigen bestwil. Vraag dat maar eens aan je overgrootvader, als die nog leeft dankzij al die gezonde levertraan. Maar ja, wel boordevol nuttige vitaminen, dat wisten ze toen al, gewoon op gevoel. Het woord omega 3 voor meervoudig onverzadigde vetzuren was nog niet uitgevonden. Het woord voedingssupplement ook niet; je was al lang blij als je voeding had! Voordat we je meer vertellen over alle kwaliteiten van omega 3 en levertraan (immuunsysteem, hersenen, hart, spierfunctie, gezichtsvermogen, bij kinderen helpt het mee aan de opbouw van botten), eerst even een wijdverbreid en hardnekkig misverstand: levertraan heeft niks te maken met walvissen. Dat is walvistraan, ook wel 'smeer', gewonnen uit de blubber van baleinwalvissen. Geen lekker idee en al helemaal niet duurzaam! De 'vriendelijke' levertraan in de groene flesjes van Peter Möller (Noorwegen, sinds 1845!) komt van duurzaam gevangen Arctische kabeljauw, dus met milieuvriendelijk MSC-keurmerk. Ja vooruit, roepen de kinderen nu, allemaal leuk en aardig die natuurlijke bron van vitamine A, vitamine D en vitamine E in knappe hoeveelheden, maar het blijft toch visolie, dus het zal wel naar vieze vis smaken? Fout! De lekkere fruitsmaak 'tutti frutti' kreeg zelfs van een jury de Superior Taste Award voor een uitzonderlijk fijne smaak. Wij wisten ook niet dat hij bestond, maar hij hangt boven het bureau van Peter Möller in de prijzenkast. Meer goed nieuws? Eén spaarzaam dessertlepeltje per dag moet wonderen doen. Klopt dat een beetje, testpanel?

Het testpanel durfde het wel aan – knettergezond lepeltje Möller's Omega 3 per dag

De redenen om aan de test met Möller's Omega 3 levertraan mee te doen, zijn meteen helder: “De kinderen vinden visolie vies!” – “Mijn kinderen slikken moeilijk pillen, deze vloeibare levertraan is makkelijk in te nemen en bovendien met lekker fruitsmaakje.” – “Omega 3 is heel belangrijk om vitaminen en mineralen binnen te krijgen, maar de kinderen zijn wel kieskeurig hoe het smaakt.” De eerste reacties: “Fijn, gaat heel makkelijk.” – Op een enkeling na: “De smaak van deze Möller's levertraan is lekker.” Deze visolie (want dat blijft het stiekem) accepteren de kinderen dus met gemak. Het ging in de test om ouders met kinderen tussen de 3 en 15, dus ook tieners die de pech hadden om thuis te zijn bij dit levertraanexperiment. Wat blijkt: de meeste ouders kiezen niet zomaar een gemiddeld omega 3 supplement. We letten kritisch op het omega 3 gehalte, op de combinatie met vitamine D en andere extra vitamines. Mooi meegenomen: het feit dat Möller's Omega 3 levertraan geen dikke, dreigende capsule is, maar vloeibaar. Met bovendien een smaak die goed weg te krijgen is! Ook niet onbelangrijk: de prijs. Daarover zijn de meningen in het Möller's testpanel fifty-fifty verdeeld: prima prijs, maar ook wel “niet goedkoop”. “Al moet ik zeggen: een geweldig product!” Voor sommigen is de opluchting groot, na geworstel met andere merken omega 3 supplementen of griezelige visolie. Bijna niemand had al eens een product van de Noorse omega 3 kampioen Peter Möller geprobeerd.

Algemene tips die boven water kwamen: vloeibare omega 3 levertraan innemen mag met de voor de hand liggende lepel, maar mengen met water of een maaltijd kan ook prima. Met het risico dat alles naar tutti frutti gaat smaken, voor de meeste kinderen dus geen straf! De testers zijn van plan de visolie, door Peter Möller listig vermomd als omega 3 levertraan met fruitsmaak, het hele jaar door te blijven gebruiken. Want: “Volgens mij goed voor je hart, immuunsysteem en hersenen!” – “Zo weet ik zeker dat ik genoeg goede vitamines en mineralen binnenkrijg.” – “Vooral om mijn immuunsysteem een boost te geven.” – “Mooie aanvulling op je voeding.” Of gewoon, uit respect voor een stokoude traditie: “Wij kregen als kind ook al levertraan. Lijkt me voor de kinderen een gezonde start!”

Vloeibaar voedingssupplement met hoogwaardige levertraan – je proeft tutti frutti!

Het is van Peter Möller, zo'n beetje de Sebastian Kneipp van het Noorden. Deze Noorse apotheker ontdekte al rond 1850 dat mensen langs de kust bijna nooit ziek waren. Was het de gezonde zeelucht, of het kalmerende geluid van golven? Welnee, het was de levertraan uit verse vis! Nu is het merk Peter Möller het bekendste omega 3-merk in heel Scandinavië. De Noorse Gezondheidsautoriteit adviseert keihard 1 lepeltje per dag. Genoeg vitamine A, D en E, plus waardevolle onverzadigde vetzuren van de zuiverste soort. Pure fitheid in vloeibare vorm! Ik ga bestellen >

"Eindelijk een omega 3 product wat geen akelige smaak heeft. Mijn kinderen nemen dit zonder te klagen"

"Super goede visolie voor jong en oud. Voor kinderen een fijne smaak, waardoor de kans groot is dat ze het lekker vinden"

"Top, erg lekker en gezond!"

Möller's Omega 3 Tutti Frutti levertraan Meteen bestellen >

Wil je ook onderdeel uitmaken van het KoopjesDrogisterij testpanel? Volg dan onze Facebookpagina voor onze toekomstige testpanels!