Skip to content
Meer dan 70.000 artikelen in jouw voordeel!
Webshop keurmerk

Testpanel Now Berry Dophilus Kids

Probiotica van Now speciaal voor kinderen vanaf 2 - Berry Dophilus Kids.

[I.v.m. de nieuwe claimwetgeving zijn de oorspronkelijke omschrijving van het product en de volledige uitslagen van het testpanel niet meer te lezen. Excuses voor het ongemak.]

Wat zijn probiotica? Dat zijn levensvatbare micro-organismen, ook wel 'goede bacteriën' genoemd. Ze doen normaal gesproken al hun heilzame werk in je lichaam, maar dagelijks een beetje aanvullen kan in het algemeen geen kwaad. [.....] Er zijn veel zuivelproducten te koop met goede bacteriën. Now maakt heel handige kauwtabletten met de vrolijke naam 'Berry Dophilus Kids', met maar liefst 2 miljard goede bacteriën van 10 probiotische bacteriestammen.

Met officiële medische laboratoriumnamen als lactobacillus acidophilus en bifidobacterium, maar dan dus tenminste 2 miljard.

Producten van Now Foods staan bekend om hun hoge kwaliteit. Ze zijn vaak biologisch en vegetarisch. Ze maken niet alleen natuurlijke voedingssupplementen en vitaminen, maar ook essentiële oliën en verzorgende beauty producten. Zoals ze het zelf zeggen bij Now: "Alles wat mensen in staat stelt om een gezonder leven te leiden."

Hoe gaat het met de Testpanelkinderen, nu ze Berry Dophilus Kids van Now hebben?

Eerste indruk van het testpanel (ouders én kinderen): mooi potje, grappige tekening op het etiket ook. De kauwtabletten hebben een lekker smaakje - geen suiker, maar natuurlijke aroma's van aardbei, kers en framboos. En ze zien er leuk uit: in de vorm van een diertje. Kinderen vragen er zelf om! Maar even serieus: merk je er iets van, van die 2 miljard kleine probiotica? Voornaamste reden om een voedingssupplement met goede bacteriën te proberen: [.....] ondersteunen en de [.....] van je kind verhogen. Eén ouder had ergens gelezen dat je er ook [.....] en meer [.....] van kunt worden. Het zal met de verbeterde [.....] te maken hebben. Als je [.....] beter werkt, neem je ook de [.....] op in je lichaam. Van dit merk Now had de meerderheid nog niet gehoord; de meesten kenden alleen de kleine flesjes zuivel met goede bacteriën in het koelvak van de supermarkt. Alle testers in koor: heel erg makkelijk die kauwtabletten. Gewoon bewaren op kamertemperatuur en makkelijk in te nemen, ook dankzij de smaak en de geur. Al zegt ook 1 kind "Bah, ik vind het vies". Tsja, zo zijn ze soms.

Fijne gebruiksaanwijzing! Het testpanel experimenteerde zelf wat met het aantal tabletten per dag: Now raadt aan 1-3 per dag voor het beste resultaat. De resultaten? Laten we zeggen: hoopvol. Bij een kind met een moeilijke [.....] ging het [.....] een stuk [.....] en 'normaler'. Iemand merkte op: "Kan toeval zijn, maar mijn dochter [.....] sinds een tijdje tot 9 uur!" We noteerden ook: "Wij hebben nu een [.....] dochter, waarschijnlijk dankzij de extra vitaminen?" Een grote groep kijkt toch ook nog even de kat uit de boom: "Je moet zo'n voedingssupplement waarschijnlijk een lange periode gebruiken, om echt iets te merken?" Maar ook wel positieve vermoedens: "Iedereen in de omgeving was zwaar [.....], bij ons kind heeft het gelukkig niet toegeslagen!" en "Ons zoontje heeft nu meer [.....] en [.....] een stuk minder." Over de prijs waren de meningen fifty-fifty verdeeld: "Best duur, de adviesprijs is € 23,95 voor 60 tabletten, ik weet niet wat het op dit moment kost bij Koopjesdrogisterij?" Maar ook: "Echt een heel redelijke verhouding prijs-kwaliteit - die zuivelflesjes zijn ook niet goedkoop en die koop je per 6 of 8." Kan de firma Now nog iets verbeteren misschien? "Eigenlijk alleen de verpakking. De folie die er in het begin omheen zit gaat er moeilijk af - en soms krijg je zo'n kauwtablet niet meteen per stuk uit het potje." Nog wat losse opmerkingen: "Fijn, functioneel, aantrekkelijk voor kinderen dankzij de vrolijke dierenfiguren."

"De smaak is geen straf. Echt een uitkomst voor kinderen die pillen slikken lastig vinden. Onze dochter dacht dat het snoepjes waren!" - "Werkt volgens ons goed voor kinderen met [.....]; de [.....] krijgt toch een steuntje in de rug, zonder agressieve medicijnen." Eindoordeel: best hoge rapportcijfers, van ruim voldoende tot een paar keer 9 en een enkele 10. Driekwart van de testers gaat Berry Dophilus Kids van Now na de test zelf kopen - dat vertellen ze ook enthousiast aan vrienden met kleine kinderen!

Nieuwsgierig naar probiotica of 'gunstige bacteriën' voor een [.....]?

Kijk of je het eens bent met ons Testpanel en probeer de kauwtabletten van Now, met zo'n 2 miljard levensvatbare micro-organismen die je met het blote oog niet ziet. Echte krachtpatsertjes in handige kauwtabletten, waar je [.....] lekker van opknapt! En daarmee je hele [.....] dus. Minder snel [.....], betere [.....], [.....] en [.....].

Berry Dophilus Kids is speciaal ontwikkeld voor kinderen in de groei, vanaf 2 jaar.