Skip to content
Meer dan 70.000 artikelen in jouw voordeel!
Webshop keurmerk

Testpanel NOW L-theanine

Waarom de voedingssupplementen van NOW écht iets gaan toevoegen

[I.v.m. de nieuwe claimwetgeving zijn de oorspronkelijke omschrijving van het product en de volledige uitslagen van het testpanel niet meer te lezen. Excuses voor het ongemak.]

Nederlanders zijn steeds kieskeuriger als het om eten gaat - en terecht. Dus zeker ook bij gezonde, verantwoorde producten die de doorsnee dagelijkse maaltijd aanvullen wanneer we dat nodig vinden.

Die beloven namelijk soms nogal wat.

We willen simpelweg de hoogste kwaliteit tegen betaalbare prijzen. Toevallig is dat precies de filosofie van het vooruitstrevende Amerikaanse NOW, samensteller van een enorm assortiment aan voedingssupplementen, intussen te koop in meer dan 80 landen. De gespecialiseerde Nederlandse distributeur VitOrtho (bijna 25 ervaring met goede voedingssupplementen!) heeft van NOW zelfs het vlaggenschip label van de firma gemaakt. Dat maakt gezondheidsprofessionals en consumenten benieuwd!

De hoogste tijd voor een kritische test door ons eigen Testpanel.

NOW L-theanine met inositol. Wat vinden we er van, Testpanel?. Wat vinden we er van, Testpanel?

Minder [.....] en [.....]. Meer [.....]aan je [.....]. Het was in de samenleving van 2016 niet zo moeilijk om een panel te vinden met die verwachting. Mensen hebben daar veel voor over, het liefst op een natuurlijke manier, zonder meteen naar (zware) medicijnen te hoeven grijpen. En zoals we bij Koopjesdrogisterij altijd standaard heel eerlijk vermelden bij dit soort producten: "Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk. Een voedingssupplement is geen vervanging van een gevarieerde voeding." Geen vervanging dus, maar misschien wel een nuttige aanvulling op momenten dat je daar voor kiest?

Het voornaamste bestanddeel is L-theanine, een aminozuur dat van nature ook in het blad van groene thee voorkomt. Kan zwarte thee of koffie je nog wel eens wakker houden, in groene thee of camellia sinensis zit een te verwaarlozen hoeveelheid cafeïne, hooguit 0,2 %

L-theanine geeft thee zijn karakteristieke smaak. Bovendien heeft het een [.....]en [.....]effect, zónder dat je er suf of sloom van wordt. Je wordt er juist [.....]van, zonder mentale vermoeidheid. Neem je het voor het [.....]in, dan kan het de [.....]flink [.....]. Theanine heeft namelijk een [.....]effect op verschillende [.....]in de [.....]: [.....], [.....], [.....]en zorgt voor een tijdelijke [.....]van [.....]in je [.....].

De meningen lopen nogal uiteen, bij onze testers.

Vrouwen, dertigers en veertigers, een enkele tiener. Meest gehoorde aanleiding: [.....]gevoelens, [.....], [.....]. Al van alles geprobeerd, NOW was nieuw. Slechts een paar vrouwen kenden de naam wel. "Mooie en aantrekkelijke verpakking, zeker de vernieuwde, die wij al mochten zien." Geen kwaad woord over de gebruiksaanwijzing; reacties als "Wat ik verwacht van een gebruiksaanwijzing van een voedingssupplement" of "Uitstekend, heel helder!"

Een enkeling vond het tablet L-theanine wat aan de grote kant, nog niet zo heel makkelijk door te slikken. De meerderheid had er geen moeite mee.

Binnen de beloofde 40 minuten al iets te merken? "Zeker, absoluut" zeiden een paar vrouwen volmondig. Andere wisten het gewoon niet, in een testomgeving kun je er ook te veel op letten. Ook gehoord: "Ik[.....]er goed op." en "Ik voel me[.....], meer zin om dingen te doen." Of: "Ik weet niet of dit het beoogde resultaat is, maar ik voel me wel lekker nu." Iemand vulde in: "Ik merk weinig. Nog steeds[.....]en[.....]geloof ik." Weer iemand anders: "Ik voel me veel minder[.....], veel[.....]en[.....]."

Houdt de werking echt 6-8 uur aan? Ja en nee. Bij een groot deel van de testers wel. Sommigen vonden dat wat overdreven: "Het werkt zeker, maar volgens mij minder lang."

Al na 7 dagen viel de eerste "Ja, ik wil dit voortaan!", toen nog even een uitzondering tussen de vele antwoorden met "wel fijn" en "ik merk nog niet heel veel." Na 14 dagen waren de twijfelaars in de minderheid. Zo lang duurde de test ook precies.

Aanrader voor anderen? Naast één duidelijke "nee" heel veel "misschien" en "zeker weten!". Unaniem was iedereen blij om te horen dat NOW veel meer levert dan alleen L-theanine. Dat zegt ook wel wat.

De prijs dan? Niemand vond het heel voordelig. We noteerden meerdere keren "best prijzig" - maar ook een enthousiast "Het is heel erg voordelig, zeker omdat het zo goed werkt! Probeer dat maar eens op andere manieren te bereiken!"

Is het in jouw keukenkastje ook tijd voor NOW?

Als je het niet probeert, dan weet je het niet. We zijn benieuwd naar je ervaringen!