Skip to content
Meer dan 70.000 artikelen in jouw voordeel!
Webshop keurmerk

Testpanel: Orthica Dino Omega 3 Kauwgel

Gezond idee van Orthica: kids blij, ouders blij! "Vieze", vette vis in gezellig kauwsnoepje.

Iedereen die wel eens wat leest over gezonde voeding en verantwoorde voedingssupplementen weet het: visolie is gezond, dankzij de omega-3 vetzuren EPA en DHA. Wanneer je er voldoende van inneemt, dragen ze bij aan de normale werking van het hart. Nog meer?

Dit soort vetzuren, in o.a. vis en eigeel, zijn onmisbaar voor de hersenfunctie én het gezichtsvermogen. Een flink deel van je oogzenuwen, oogweefsel en de ‘glasvezel’ verbinding met je hersenen bestaat namelijk uit (lichaamseigen) DHA uit de omega-3 familie. Dat is dan weer handig om de kleine lettertjes op het witte potje Orthica Omega 3 kauwgels voor kids te kunnen lezen, na gebruik.

Advies van het Voedingscentrum: één keer per week vis eten, liefst vette vis, die stijf staat van de waardevolle Omega 3 vetzuren. Maar ja. Wie gaat het de kinderen vertellen?

Je weet toch: een ranzige, gestoomde makreel of een dampende moot zalm, een glibberige haring, ze hebben allemaal iets om een kinderfeestje grondig mee te verpesten. Hoe positief je het ook brengt: als iets lijkt op een dooie vis en ruikt als een dooie vis, is het waarschijnlijk een dooie vis. De jarige die zelf mag kiezen wil patat, pizza, iets uit een doosje van MacDonald’s of in het gunstigste geval een knapperige portie goudbruin gefrituurde kibbeling. Dat weten ze bij Orthica.

Ze verzonnen de Orthica Omega 3 kauwgels, geurloos, suikervrij, geen graten, geen bedorven zeelucht, wel een vriendelijke, verleidelijke Dino op het potje. Niet verder vertellen: tjokvol visolie, beetje vitamine D. Wel oppassen met kinderen die écht allergisch zijn voor vis: zelfs die anonieme, laagdrempelige, als kauwgum vermomde ‘stiekem-toch-visolie’ van Orthica wordt gemaakt van échte vis. Misschien een veilig alternatief: A-merk Orthica maakt ook Omega 3 Vegan, met plantaardige omega-3 bronnen, speciaal voor vegetariërs die geen vis willen.

Gaat het een beetje, jongens, met die Orthica kauwgels?

De kinderen van ons Testpanel vinden van wel. Ze waarderen de frisse citroen-limoensmaak. “Best lekker!” “Net een snoepje of kauwgum, ook al is het een raar blubberding.” Mooi, want bijna alle ouders denken dat ze normaal te weinig visolie vol omega 3 vetzuren binnen krijgen. Ook al was er één bijdehand zoontje dat de truc met de Orthica Dino doorhad: “Ruikt in de verte naar vis!”

Geen bijwerkingen zoals vissige oprispingen, wel een sneu gevalletje van diarree - “Maar dat kwam mogelijk omdat hij er later zelf stiekem nog een paar uit de Orthica Dino verpakking heeft genomen!” [Eigenlijk onwaarschijnlijk omdat zuivere visolie geen diarree kan veroorzaken.] Best belangrijk voor verantwoorde ouders: de vissers bij wie Orthica de grondstof afneemt jagen op wilde, niet-bedreigde vissoorten. Dosering? “Precies goed, eentje per dag lijkt me genoeg.” Kwaliteit? “Prima, dat weet je eigenlijk al als je iets van Orthica koopt.” - “Mijn kind vindt het lekker, zeurt niet, dus dat is al winst!” Een enkel (verwend?) kind vindt het nog steeds “echt vies qua beleving”.

De prijs dan? Aardig wat reacties als “Best duur!” - ongeveer de andere helft zei “Prima prijs, een ander soort visolie krijg ik echt niet bij ze naar binnen.” - “Er mogen van mij ook wel wat andere smaakjes komen, als ze nog wat willen verbeteren bij Orthica.” - “Soms wat lastig uit de verpakking te peuteren.” - “Waarom veranderen ze de vorm van de Orthica kauwgel niet in échte dinootjes?, dat zou leuk zijn!” - “Mijn opa en oma moesten als kind heel gore levertraan slikken, bah!” Voordelen? “Makkelijk, smaakt goed, ideaal, gezond idee dat je ze iets goeds geeft!” - “Mijn vrienden en familie zijn heel benieuwd naar dit Orthica product met gezonde visolie!”

Opvallendste rapportcijfer: een 1 met als uitleg: “De kids willen niet.” Verder veel mooie cijfers, zoals we dat gewend zijn bij voedingssupplementen van Orthica, lekker veel 10 en 9. “Fijne aanvulling voor kinderen die geen vis eten.”

Nooit meer “Sorry schat, het is voor je eigen bestwil!”

Orthica maakt opvoeden met het oog op later weer net iets makkelijker - omega-3 vetzuren, gezonde visolie maar dan zonder hinderlijke gedachten aan het opeten van stinkende vis!

Alles in je opgroeiende kinderlijfje profiteert dagelijks mee. Dus meteen door naar Nu Orthica Bestellen > .

"Net een snoepje of kauwgum, ook al is het een raar blubberding."

"Ruikt in de verte naar vis!"

"Mijn kind vindt het lekker, zeurt niet, dus dat is al winst."

"Er mogen van mij ook wel wat andere smaakjes komen, als ze nog wat willen verbeteren bij Orthica."

Orthica Dino Omega 3 Kauwgels Meteen bestellen >

Wil je ook onderdeel uitmaken van het KoopjesDrogisterij testpanel? Volg dan onze Facebookpagina voor onze toekomstige testpanels!