Skip to content
Meer dan 70.000 artikelen in jouw voordeel!
Webshop keurmerk

null

Testpanel Pileje Formag

Formag bevat een ijzersterk duo ingrediënt!

[I.v.m. de nieuwe claimwetgeving zijn de oorspronkelijke omschrijving van het product en de volledige uitslagen van het testpanel niet meer te lezen. Excuses voor het ongemak.]

Werkt het ook echt? Ons kritische testpanel deed de test.

Bestel direct

Het is misschien wel dé trend van dit moment: veel aandacht voor een fit lichaam en gezonde voeding. Als de juiste voedingssupplementen daar een handje bij kunnen helpen - waarom niet. Absolute koploper is al een tijdje magnesium. Je hebt magnesiumthee, magnesiumtabletten en combipoeders met aardig wat magnesium of magnesiumoxide.

Bij PiLeje, de makers van Formag, bedachten ze na veel research de uitgekiende formule met het mineraal zeemagnesium (marien magnesiumoxide heet dat), taurine en een dagelijkse dosis Vitamine B6.

PiLeJe is de naam van een Frans gezondheidslaboratorium, ooit opgericht door de huisarts Dr. Christian LeClerc, die ontevreden was over wat hij voor zijn patiënten kon doen. Hij zag ze namelijk alleen op het moment dat ze al ziek waren. Terwijl er toch ook mensen met klachten rondliepen in zijn praktijk die niet ziek waren maar ook niet heel erg 'gezond'. Uit frustratie ging hij zich specialiseren in de medische disciplines micronutritie (nieuw en zelf uitgevonden!) en fysiotherapie. Hij ontdekte wat verkeerde voeding met een tekort aan vitaminen en mineralen met je kan doen. Intussen is PeLeJe al 20 jaar een begrip in de drogisterij.

Wat doen magnesium en Vitamine B6 voor je?

Magnesium draagt bij aan de normale werking van het zenuwstelsel. [.....] In Formag zit al 80% van de ADH: de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van een voedingsstof.

Vitamine B6 is een essentiële vitamine. Dat wil zeggen: wordt niet door het lichaam zelf gemaakt. [.....]

Vandaar de samenstelling van ForMag, zorgvuldig uitgedokterd bij PiLeJe.

Ons Testpanel probeerde Formag - wat zijn de meningen?

De groep - allemaal tussen de 30 en 60 jaar oud - gaf van tevoren aan zich futloos en vermoeid te voelen. De meesten hadden al van alles geprobeerd; Formag kenden ze nog niet. Van PiLeJe, de producten in de serieus ogende 'apothekersverpakking' ("Mooi!") hadden ze soms wel gehoord.
De test: twee keer per dag een tablet Formag

Werkt het een beetje?

Na 7 dagen veel reacties als "Wel fijn dit, geeft een goed gevoel!" Na 15 dagen vindt de meerderheid: "Ik weet zeker dat dit gaat werken", met een paar uitschieters naar boven "Ik wil dit voortaan!" en eentje naar beneden: "Nee, niet echt iets voor mij." Het kwartje viel bij iedereen, dat je de werking van magnesium en vitamine B6 niet al na twee dagen gaat voelen. Wat merkten we zoal, na een tijdje volhouden? [....] Hoe persoonlijk dat is, blijkt wel uit deze eenzame uitzondering: "Het is gek, maar ik [.....] en ben overdag wat [.....]." Bijna alle anderen zeiden in koor: "Ik snap direct dat het product Formag een grote schare trouwe gebruikers heeft!" en "Ik ben nu heel benieuwd naar alle andere voedingssupplementen van PiLeJe."

De prijs, daar verschillen de meningen nogal over. Van "Goed, maar best prijzig" tot "Prima prijs-kwaliteitverhouding" en de nuchtere constatering: "Uitstekende prijs; zeker als je kijkt naar wat ik anders allemaal uitgeef om fit te blijven!"

Is de Formag ervaring samen te vatten? Lastig. Het testpanel kwam met: "Nog een tijdje proberen, ik weet het nog niet zo." - "Geprobeerd op een heerlijke vakantie in Turkije, ik ga thuis kijken of ik me dan net zo [....] voel!" - "Makkelijk in te nemen, werkt snel, heel nette prijs." - "Ik ben niet dol op de geur en smaak." - "Het geeft me [.....]." - "Fijn product, omdat ik er beter van [....] en overdag beter functioneer." - "Verrassend, zo goed." - "De verpakking lijkt te veel op een medicament, dat vind ik lelijk."

Is het bij jou thuis tijd voor Formag van PiLeJe?

Zelf proberen, dat blijft toch het allerbeste. Wat doet de combinatie magnesium-vitamine B6 in Formag voor jouw energiehuishouding? Misschien merk je het niet op Dag 1, maar grote kans dat je je al snel [....] gaat voelen! Bij Koopjesdrogisterij betaal je nooit de hoofdprijs.