Skip to content
Meer dan 70.000 artikelen in jouw voordeel!
Webshop keurmerk

Pluspunten:

  • + De nagellak blijft lang zitten 
  • + Na het aanbrengen is de nagellak snel droog 
  • + Het kwastje is erg gebruiksvriendelijk 

Minpunt:

  • - De nagellak heeft een sterke geur

7.2

Hoge verwachtingen van Sally Hansen vegan nagellak - 100% plantaardig!

Het is 2021. Dierenleed, om 10 vingers of 10 tenen tijdelijk een vrolijk en elegant aanzien te geven, dat pikken we niet meer. En terecht. Goed om te weten: in 'gewone' (je mag gerust zeggen 'foute') nagellak zitten aardig wat dierproducten. Als oplosmiddel, als bindmiddel, als pigment voor nep kleurstof. Dierlijk collageen, keratine of het stiekeme kleuringrediënt guarine voor het parelmoereffect. Klinkt onschuldig, omdat er meestal een verhullende term als 'Pearl Essence' op het etiket staat, maar het zijn doodgewoon de schubben van vissen die het niet meer na kunnen vertellen. Bij nagellakexpert Sally Hansen gingen ze driftig op zoek naar een waardig alternatief, net zo fraai, net zo glanzend en met een net zo lange levensduur. Maar dan zonder gifstoffen en diervriendelijk. Zoiets kun je gerust aan Sally Hansen overlaten, want vergis je niet in het schattige vintage handgeschreven Hollywood lettertype in de merknaam Sally Hansen. Al 100 jaar is het een topinstituut in de pure, wetenschappelijke nagellakkunde. Korte bio: danseres en jetsetfiguur Sally Hansen ergerde zich in de 'roaring twenties' van de vorige eeuw aan nagellak die afbladderde of niet bleef zitten op een wild feest. Ze hield niet van treuzelen en opende een winkel in cosmetica en beautyproducten 'House of Hollywood', met als bestseller de nagellak waar filmsterren mee gezien wilden worden. Een eeuw later zijn er 300 tinten Sally Hansen nagellak, verkocht in 55 landen, gedragen door kritische vrouwen en een enkele eigenzinnige man. De Sally Hansen Company is zo'n beetje de NASA van de nagellak. De uitvinders van Insta-Dri Nailpolish slijtvaste nagellak, van Miracle Gel voor droge en beschadigde nagels en van Sally Hansen Complete Salon Manicure. Het lijkt ordinaire nagellak zoals alle andere nagellak, het effect is te vergelijken met een 3 uur durende totaalbehandeling in de dure nagelsalon. Het kwastje laat een indrukwekkende 7 werkzame lagen achter op je nagels: base coat, nagelversterker, groeibehandeling, kleur, top coat, chipresistent laag, gel shine. De gemiddelde high tech autospuiterij kan er alleen maar jaloers op zijn. Dus als de firma Sally Hansen trots de vegan lijn Good. Kind. Pure. introduceert, met op de dop nog eens extra Plant Based, in 16 op de natuur geïnspireerde, stijlvolle en slijtvaste tinten nagellak, dan verwacht je iets goeds.

Testen, testen, testen, alleen zo weet je alles over je nieuwe vegan nagellak!

Ons testpanel probeerde Sally Hansen kleur nummer 190 Rose Petal, rozenblaadje dus. Subtiel roze dat “goed past bij een zomerse, gebruinde huid!” - “Mij te wit, ik draag liever een kleur die knalt!” - “Prima nagellak, alleen zou ik zelf een andere kleur gekozen hebben.” Een greep uit de eindconclusies over de kwaliteit: “Een topproduct” - “Sally Hansen vegan nagellak is makkelijk aan te brengen, blijft goed zitten, de kleur blijft lang mooi!” - “Goede, fijne nagellak voor iedereen.” - “Fantastisch dat deze nagellak vegan is!” - “Een verantwoord product van Sally Hansen, dat goed voldoet als je het vergelijkt met een sterk chemisch en dus niet gezond beautyproduct.” - “Erg fijn dat het 100% plantaardig is, geen gekke ingrediënten” - “Goed dat Sally Hansen vegan nagellak maakt, ik durf het zelfs mijn kinderen te laten gebruiken.” Ook wel wat minpuntjes, tussen de hoge rapportcijfers dit keer geen enkele klinkende 10 voor Sally Hansen nagellak. “Droogt mooi op, maar is wel een beetje dun en snel streperig” - “Ik moest drie keer lakken voordat het dekkend was.”- “Plakt niet goed op mijn nagels.” Dat laatste spreken anderen ook weer net zo hard tegen in de test met Sally Hansen Vegan Nagellak: “Smeert erg fijn en blijft goed zitten.” - “De lak is wat stroperig, dus het vergt wat oefening, maar dan is het ook erg mooi” - “Even oefenen met opbrengen, blijft dan heel goed zitten. Natuurlijk vooral helemaal top dat het vegan is!” - “Mooie glans zodra hij droog is!”- “Deze Sally Hansen nagellak is makkelijk in gebruik en goed voor mens en dier.” Opmerkelijk: slechts twee van de deelnemers aan de test met Sally Hansen nagellak hadden al eerder iets van A-merk Sally Hansen gebruikt. Blijkbaar wel een eye-opener, want bijna iedereen zegt in koor: “Ik heb vriendinnen en kennissen nu ook verteld over Sally Hansen vegan nagellak, bijna iedereen is heel benieuwd.” De prijs van Sally Hansen nagellak in de webshop? Eerlijk is eerlijk, iemand zuchtte “Ik heb wel betere nagellak gehad voor minder geld”. Toch zei de meerderheid heel tevreden “Een prima prijs voor zo'n topproduct. Ik ben heel tevreden over Sally Hansen nagellak.”

Good. Kind. Pure. De kleurrijke vegan lijn van nagellakkampioen Sally Hansen

Geen dierproeven, geen bestanddelen afkomstig van dode of gepeste dieren, gewoon erg fijne, 100% plantaardige nagellak om onbezorgd mee te shinen. Helemaal vegan: nagellak, kwastje, verpakking. Tip: gebruik de hele Sally Hansen vegan verzorgingslijn om je Sally Hansen vegan nagellak een paar dagen lang in topvorm te houden, de Hardner die kwetsbare nagels beschermt tegen breken of scheuren, de Top Coat voor wat extra glans. Laat je handen wapperen! Meteen Sally Hansen nagellak bestellen >

"Mooie kleur, blijft (met 2 laagjes) lang zitten!"

"Een topproduct, wat aan mijn verwachtingen voldoet"

"Bijzondere kleur! Fijn dat dit een plantaardig product is!"

Sally Hansen Vegan Nagellak - 190 Rose Petal Meteen bestellen >

Wil je ook onderdeel uitmaken van het KoopjesDrogisterij testpanel? Volg dan onze Facebookpagina voor onze toekomstige testpanels!