Skip to content
Meer dan 70.000 artikelen in jouw voordeel!
Webshop keurmerk

Testpanel St. Moriz

Geen schadelijke UV-straling voor ons testpanel, toch prachtig bruin met St Moriz
Nog geen ervaring met zelfbruiners? Beetje spannend? Tijd om St Moriz te proberen. Ons eigen, kritische testpanel deed het al. St Moriz Self Tanning heet het. Niet te verwarren met het Zwitserse skioord en kuuroord Sankt Moritz, waar je ook heel mooi egaal bruin kunt worden. Maar ook de ongenadige zonnestralen - en de negatieve effecten die ze op je huid kunnen hebben - op de koop toe moet nemen.
Alle producten van St Moriz worden met zorg gemaakt in Engeland (waar de zon nu eenmaal wat minder schijnt dan in Málaga); ze staan bekend om hun voortreffelijke prijs-kwaliteitverhouding. Bekroond met diverse onderscheidingen. Om verantwoord en betaalbaar zelf te bruinen is er mousse en lotion. Allebei goed, gewoon een kwestie van testen wat je het beste bevalt en wat het mooiste resultaat oplevert. Lukte het ons testpanel om af te rekenen met de vooroordelen over cosmetica en verzorgingsproducten waar je makkelijk een bruine huid van krijgt? Vooroordelen en misverstanden als: vlekken in je kleren, moeilijk gedoe, onregelmatig bruin worden in je gezicht? Lees de commentaren!

Hoe reageerden de verschillende huidtypen op de Self Tanning van St Moriz?
De redenen om St Moriz te proberen? Opvallend vaak "Ik heb irritant witte benen, het hele jaar door." Maar ook: "Ik hoef niet per se een donkerbruine kop alsof ik net van vakantie kom. Wat ik wél wil: een gezonde, verzorgde uitstraling - zónder gevaarlijk bakken in de hete zon!"
Veel deelnemers in het Testpanel met een van nature lichte huid: "Ik word nu eenmaal super langzaam bruin."
Bijna niemand (jong, wat ouder) kende St Moriz al. Na het bekijken van de verpakking: "Ziet er mooi uit!" en "Wat goed dat het dermatologisch getest is; ik wil geen agressieve rommel op mijn huid!" De gebruiksaanwijzing, daar zouden ze bij St Moriz nog wel wat aan kunnen doen, vinden een paar testers.
Een slimmerik vond tips op YouTube: eerst scrubben vergroot het effect, net als droge knieën vooraf hydrateren. Eenmaal aan de slag, valt dat ook weer reuze mee: "Ideaal, die Mitt of insmeerhandschoen die St Moriz ook levert! Smeert makkelijk uit en mijn handen mogen wel schoon en wit blijven!"
We beginnen met de benen, het pijnpunt bij het gros van het Testpanel. Al na een uur: "Mooi egaal bruin hoor." Na een paar dagen: "Ik had een ietsje sterker effect verwacht, maar het is prachtig bruin." Een enkeling moet nog wennen: "Het is niet mijn natuurlijke kleur bruin. Ik bedoel: de kleur die ik van de zon krijg."
Gaan we het nu ook op gezicht en bovenlijf proberen? "Help! Mijn gezicht! Dat vind ik doodeng! Weet ik nog niet." Maar ook heel vaak: "Zeker weten ga ik dat proberen! Straks heb ik heerlijk bruine benen en een ziekelijk wit gezicht. Ik durf het wel aan nu." "Voor mij geldt: alleen in de zomer." - "Het is heel makkelijk: even een week intensief gebruiken en dan gewoon bijhouden, één keer per week."

Volgende vraag: snap je dat St Moriz Self Tanning prijzen heeft gewonnen, omdat consumenten het zo'n prettig product vinden? "Helemaal! Het is een super fijn product." - "Veel vrienden en vriendinnen vroegen me al hoe de test bevalt; er is gewoon veel behoefte aan, ook omdat het gezonder is dan zonnen."
De vooroordelen gaan er snoeihard aan: "Geen vlekken in je kleren. Vanzelfsprekend wel even 5 minuten wachten met aankleden, dan kan het intrekken."
Over de prijs van St Moriz geen klachten, integendeel: "Prima prijs-kwaliteitverhouding!" - Met uitschieters als: "Heel erg goedkoop voor dit soort topkwaliteit!"
Rapportcijfer voor St Moriz? Meer dan de helft van het testpanel koos voor 8, 9 of 10, een kwart zelfs voor een dikke 10. "Het eerste product waar ik geen lelijke zebrastrepen van krijg!" - "Geweldige ontdekking!" - "Heerlijk, ik kan eindelijk weer een korte broek aan!"

Eindconclusie: "Ik ga het nu zeker zelf een keer kopen. Absoluut." Opvallend: de meerderheid was doller op de mousse dan op de lotion. Waar ga jij zelf mee smeren, op weg naar een mooi bruin kleurtje?

Lekker bruin worden en toch lief zijn voor je tere huid?
Probeer St Moriz 'Self Tanning' zelfbruiningsproducten, als lotion of mousse.
Geschikt voor je hele lijf, dus ook je gezicht. Topkwaliteit uit Engeland.
Bekijk ook de handige insmeerhandschoen, de St Moriz 'Mitt'.
Je hoeft je nooit meer te schamen voor spierwitte benen!
Meteen naar BESTELLEN >