Skip to content
Meer dan 70.000 artikelen in jouw voordeel!
Webshop keurmerk

Pluspunten:

  • Het geeft mijn spieren wat
  • rust en ontspanning
  • Gelijk verlichting in mijn
  • hals en schouder
  • Geur opent neus en heerlijk

Minpunten:

  • Met een heel gezin is
  • het potje zo leeg
  • Het ruikt wel heel sterk

8.3

Tijgerbalsem wit - altijd met een felle tijger op het etiket!

Waarom Tijgerbalsem nou precies tijgerbalsem heet, dat weet niemand meer. Er zijn in de natuur veel hetere bliksems en koelere kikkers dan tijgers. Drakenbalsem, sambalbalsem, jalapeñobalsem, Vietnamese loempiabalsem, het was allemaal een optie geweest. Mooi is het wel, dat karakteristieke, zeshoekige doosje Tiger Balm White, dat zo uit een verfijnde Oosterse toko lijkt te komen, met Aziatische tekens en een duidelijk initiatiefrijke, springende en grommende tijger, die voor de verkwikkende warmtesensatie op je huid gaat zorgen. Een klassieker. Tijgerbalsem is de Harley Davidson onder de vurige verzachtende zalfjes, heel vaak nagemaakt, nooit echt geëvenaard natuurlijk. Dankzij de 100% naamsbekendheid wordt het vaak als soortnaam gebruikt: smeren met tijgerbalsem. Als je overgrootvader spierpijn had, of een stramme rug, dacht hij meteen aan tijgerbalsem. De bedenkers van Midalgan Xtra Warm en VSM Spiroflor (óók geschikt voor kleine kinderen), of smeermiddeltjes met namen als 'Souplesse', die moesten nog geboren worden. Waarom Tijgerbalsem Wit? Je hebt ook heftige Tijgerbalsem Rood, speciaal voor soepele spieren en gewrichten. Brrrrrr! Serious Stuff. Tijgerbalsem Wit is de betrekkelijk milde, koelere variant. Die gebruik je om vrijer te ademen. Heeft een warm, verzachtend effect op voorhoofd en slapen. Inzetten voor spieren en gewrichten mag nog steeds. Mooi meegenomen: ondanks de naam met 'tijger' (een beschermde diersoort) is Tijgerbalsem volkomen plantaardig. Tijgerbalsem heeft een lange, lange historie in het fijnstampen van erkende weldoeners onder de kruiden, specerijen en oliën. Zoals menthol, kamfer, muntolie, eugenia caryophyllus bloemknopolie, bij KoopjesDrogisterij zouden we gewoon zeggen: pittige kruidnagel. Plus nog wat geheime, gegarandeerd sterk aanwezige ingrediënten die enorm gaan bijdragen aan de doorbloeding van je huid en de onderliggende spieren en gewrichten. We zochten onder onze trouwe klanten de circusartiesten en kermisklanten, de durfals die wel een weekje durfden te stoken met originele Tijgerbalsem. Eerst maar eens voorzichtig testen met 30 gram milde Tijgerbalsem Wit, als warming-up en meteen cooling-down.

De resultaten!

Gek genoeg is het voor de meeste deelnemers aan de test een eerste kennismaking met Tijgerbalsem: “Nog niet eerder geprobeerd; natuurlijk kende ik de naam Tijgerbalsem wel.” Wat zijn de klachten? “Ik ga Tijgerbalsem Wit gebruiken om beter te slapen.” - “Ik hoop dat tijgerbalsem helpt tegen hoofdpijn, om rustiger te worden in mijn hoofd.” En natuurlijk veel spierpijn, stramme gewrichten, vermoeide spieren, iemand gokt op verlichting van zijn sinusitis. Dat blijkt bijholteontsteking te zijn, in de holtes naast de neus in het bot van de bovenkaak. Mooie uitdaging voor Tijgerbalsem Wit. Het potje tijgerbalsem is niet groot, maar “een heel klein beetje helpt al.” De substantie van tijgerbalsem is even wennen: “Plakt, glibberig”, maar ook “Smeert goed, trekt meteen in de huid.” - “Wel wat vies om te smeren, maar trekt uiteindelijk goed in!” De geur dan, dat is toch één van de selling points van Tijgerbalsem? “Sterk, maar niet te heftig.” - “Subtiel, heerlijk fris.” De belangrijkste vraag is natuurlijk 'Helpt het ook?' - “Zeker weten!” - “Verkoelend en verlichtend na een dag intensief klussen of na het hardlopen, echt topspul die Tijgerbalsem Wit.” - “Het ontspant snel bij hoofdpijn. Ik had eerst een zalfje dat Tokio heet en ook Vicks, maar dit werkt toch beter!” Door naar de borstkas. Een beetje Tijgerbalsem Wit op je bast voor het slapen gaan, blijkt toch echt te helpen bij veel van de testpanelleden: “Je ademt vrijer, het is rustgevend.” - “Tip: ik smeer een heel klein beetje tijgerbalsem op het puntje van mijn neus.” - “Goede kwaliteit. Ik vind deze tijgerbalsem wit beter dan de rode variant.” De discussie over de prijs, die is nog een beetje verhit. Half-half. De helft zegt: “Best duur voor zo'n klein potje.” De andere helft is helemaal overtuigd: “Prima prijs hoor, dat betaal ik er graag voor.” Opvallend: zo'n 90% antwoordt toch “Ik ga het zeker zelf ook kopen na deze test!” De rapportcijfers? Heel veel 10 of 9, een rijtje 8. Heel opmerkelijk: iemand geeft een 3, heeft er met niemand over gesproken, ondanks de eerdere conclusie “Tijgerbalsem Wit werkt goed.”

Je wilt toch zeker de enige echte? Nou dan. Tijgerbalsem Wit.

Soepele spieren, opgelucht ademen. Tijgerbalsem is er echt niet alleen voor doldrieste sporters en atleten met gestresste hamstrings. In Azië is tijgerbalsem al eeuwen een probaat middel bij hoofdpijn en lusteloosheid. Beetje Tijgerbalsem Wit op je voorhoofd en op je slapen - en de warme ontspanning kan beginnen. Adem in, adem uit. Durf jij het aan? Om het goed te ervaren, bestel je gewoon je eigen potje tijgerbalsem van 30 gram of 19 gram. Gewoon even bestellen die tijgerbalsem wit!

""Sterk, maar niet te heftig."

"Het ontspant snel bij hoofdpijn. Ik had eerst een zalfje dat Tokio heet en ook Vicks, maar dit werkt beter!"

"Je ademt vrijer, het is rustgevend."

"Goede kwaliteit. Ik vind deze tijgerbalsem wit beter dan de rode variant."

Tijgerbalsem Meteen bestellen >

Wil je ook onderdeel uitmaken van het KoopjesDrogisterij testpanel? Volg dan onze Facebookpagina voor onze toekomstige testpanels!