Skip to content
Meer dan 70.000 artikelen in jouw voordeel!
Webshop keurmerk

Pluspunten:

  • Makkelijk mee te nemen!
  • Gemakkelijk in gebruik
  • Heerlijk verfrissende smaak

Minpunten:

  • Om de pastilles uit
  • de verpakking te krijgen
  • heb je wel spierballen nodig!

7

Kurkuma! Milde Oosterse smaakmaker uit India als keihard voedingssupplement

Kurkuma is een specerij met een licht bittere smaak, veel gebruikt in de Aziatische en Surinaamse keuken, ook vanwege het smakelijke, donkergele kleurtje. Gemaakt van de Indiase geelwortel, die wel wat weg heeft van gember. Je mag ook koenjit of koenier zeggen. Wat blijkt? De plant Curcuma Longa heeft allerlei heilzame 'bijwerkingen' waar je lichaam van kan profiteren! [I.v.m. de nieuwe claimwetgeving zijn de omschrijving van het product en de uitslagen van het testpanel niet meer te lezen. Excuses voor het ongemak.] Nog iets? Ja, in de plant zit curcumine, dat [.....].

Alleen . . . hoe krijg je die dekselse kurkuma als voedingssupplement in je bloedbaan? Er worden veel poeders en pillen verkocht. Zinloos, vinden de makers van Turmgel. De kurkuma moet dan door het hele maag-darm-leverstelsel; op die manier is het moeilijk oplosbaar in je bloed. Het geheim van Turmgel: kurkuma pastilles die je als zuigtablet lang in je mond houdt. Je wangslijmvlies kan er namelijk wél wat mee. Zo komen de werkzame stoffen van Turmgel kurkuma direct in je bloedbaan. Voor de dokters in de zaal: buccale absorptie voor een betere bio-beschikbaarheid! Dat gaan we testen.

Compleet nieuw voor het Testpanel: Turmgel pastilles met kurkuma

Van Turmgel had nog niemand gehoord, bij onze kritische testers. Kurkuma wel, in keukenkastje of als poeder bij de voedingssupplementen die weinig doen. Tevreden over het huidige kurkuma product? Precies nul antwoorden. Redenen genoeg om het te proberen: [.....], kurkuma in de strijd tegen [.....]. Prima verpakking, goede gebruiksaanwijzing. Dat laatste is belangrijk, want kurkuma pastilles in je mond werken écht, traditionele kurkuma doorslikpillen niet! De smaak van de kurkuma pastilles - óók belangrijk, vanwege het lange sabbelen - is voor 60% in orde, iemand vindt het "smerig, maar ja, als het nou helpt?"

Volwassenen die kurkuma van Turmgel gebruiken als voedingssupplement, mogen per dag 6 pastilles gebruiken. Wat deed het testpanel? Maximaal 4 pastilles met kurkuma. Spontane opmerkingen over Turmgel kurkuma extract pastilles genoeg, ook bij de vraag 'Wat kan beter': "Duurt best lang voordat het helemaal gesmolten is in je mond!" Tja, dat is dus precies de bedoeling van Turmgel pastilles. Iemand vond de kleur "te heftig, dat kan mensen misschien afschrikken?" Weer iemand anders "kreeg er migraine van". Dat kan nooit de bedoeling zijn.

Op naar de Pluspunten:
"Prima product" - "De doordrukstrip met kurkumapastilles is makkelijk mee te nemen, veel hygiënischer ook" - "Mijn [....] zijn minder!" - "[.....] voor de huid" - "Lekker zacht, geur en smaak van Turmgel pastilles is goed" - Terwijl de een de smaak "goor" vindt, ziet de ander ze als "lekkernij! Ik doe er expres 20 minuten over".

Na 14 dagen testen met elke dag wel wat Turmgel kurkuma extract als pastille: "Mijn huid is rustiger geworden, minder oneffenheden" - "Stralende huid zonder puistjes!" - "Wel wat wennen, last van mijn ontlasting, maar ook een veel frissere uitstraling dankzij mijn doosje Turmgel" - "Kan het zijn dat ik wat meer energie heb nu, dankzij kurkuma?"

Over de prijs van 10 kurkuma extract pastilles van ieder 10mg (let op: bij Koopjesdrogisterij ook te bestellen als voordelig 5-pack, genoeg voor wekenlang kurkuma): "Prima prijs-kwaliteitverhouding!" Rapportcijfers? Weinig uitschieters, heel vaak een 7 of 8 voor de Turmgel kurkuma-methode.

Heel goed idee van Turmgel: heilzame kurkuma extract als pastille!

Kurkuma is een krachtig voedingssupplement, met allerlei voordelen voor je body en je [.....]: kurkuma draagt een steentje bij! Alleen: poeder werkt niet zo goed. Turmgel bedacht de oplossing: langzaam sabbelen op pastilles! Niet kauwen, niet doorslikken. Probeer het zelf.

"De doordrukstrip met kurkumapastilles is makkelijk mee te nemen, veel hygiënischer ook"

"Mijn [.....] zijn minder!"

"Lekker zacht, geur en smaak van Turmgel pastilles is goed"

Terwijl de een de smaak 'goor' vindt, ziet de ander ze als "lekkernij! Ik doe er expres 20 minuten over"

Ga meteen naar Meteen bestellen >

Wil je ook onderdeel uitmaken van het KoopjesDrogisterij testpanel? Volg dan onze Facebookpagina voor onze toekomstige testpanels!