Skip to content
Meer dan 70.000 artikelen in jouw voordeel!
Webshop keurmerk

Pluspunten:

  • Dat je heen en
  • weer kunt scheren, wat
  • een uitvinding
  • het mesje ligt lekker
  • in de hand

Minpunten:

  • Er zit geen houdertje bij
  • om op te hangen

8.2

Het Wilkinson Intuition f.a.b. scheermesje - voor gladde benen, niet voor gladde kerels.

Scheermesjes, of ze nu van marktleider Gillette of van Wilkinson Sword zijn, ze hebben de laatste 100 jaar te maken met allerlei botte tegenslagen. Eerst was er het elektrische scheerapparaat (“Ja, zo kan ik het ook!”), toen de Sixties hippiecultuur met pluizige, nonchalante beharing inclusief snor bij man én vrouw, toen de aanstellerige tweedagen stoppelbaard die je vooral bij eigenaren van reclamebureaus zag, toen de laat-maar-groeien hipsterbaard waarmee je naar de trendy, volledig getatoeëerde barbier moest. Doe-het-zelf scheermesjes, ho maar.

Gillette is heel bekend als vlijmscherp veiligheidsscheermes. Toch een beetje een lieve meisjesnaam. Plus een suf Amerikaans stadje Gillette, in Wyoming. Nee dan Wilkinson! Wilkinson Sword is de hele naam, sinds 1772 maker van stoere, vlijmscherpe zwaarden, in Engeland. En nu dus ook ineens heel vrouwvriendelijke scheersystemen, met een ontwapenend zachte beauty- en cosmetica uitstraling en kwieke kleuren. Meedogenloos zijn ze.

De f.a.b. in de naam Wilkinson Intuition f.a.b. staat niet voor Absolutely Fabulous (de geestige televisieserie waarin voornamelijk over geschoren benen en onwillig okselhaar werd gepraat), maar voor forward-and-backwards. Je kunt dus met je handige Intuition scheermesje alle kanten op. Dat de ongewenste beharing het maar vast weet! In de Wilkinson Intuition productlijn maakt Wilkinson verschillende varianten scheermesjes, speciaal voor beauty behandelingen: Wilkinson Dry Skin bijvoorbeeld, Sensitive Care, en dus ook Wilkinson fab.

Het Wilkinson Intuition fab scheermesje ging op en neer, bij ons kritische Testpanel

Het vaste scheergedrag bij ongewenste beharing (benen én oksels, dat laten we even in het midden) dat scheelde nogal. Van 5 keer per week, tot heel regelmatig “om de andere dag” tot “zodra ik weer beginnende haartjes zie”. Heel eensgezind: “Wel altijd nat. Droogscheren is een ramp.”

Nat scheren is hot dus. Soms met scheerschuim (“Van Gilette!”), soms met simpele douchegel. Daarbij heeft het Testpanel alles al uit de kast gehaald in de strijd om een glad, verleidelijk been en een elegante oksel: “de Gillette Mach3 van mijn man”, botte plastic wegwerpscheermesjes, Kruidvat, Lidl, Huismerk, Gillette Venus (“Die zal toch wel speciaal voor vrouwen gemaakt zijn lijkt me?”), “de Gillette Fusion van mijn man, met die vijf razendscherpe scheermesjes op een rijtje!” - “alles wat er maar in de aanbieding is, dus ook Wilkinson”.

Wat vinden we van Wilkinson F.A.B.? Zo'n 20% zegt “Matig” (zelfs na een paar keer forwards en backwards), een dikke 80% roept: “Heel goed, alle haartjes meteen weg!” Waarom F.A.B. eigenlijk? “Best lastig, het is enorm wennen, ik ben heel erg gewend om steevast één kant op te scheren, heel ouderwets eigenlijk!” Maar ook: “Wat een uitvinding Wilkinson!” - “Ik wil niet anders meer!”

Het gladde scheerresultaat is over het algemeen prima. “Goed wendbaar voor op de lastige plekken, mooi glad resultaat, niet moeilijk.” - “Na het scheren heel weinig last van huidirritatie”, ook niet onbelangrijk. “Nou ja, soms een beetje bij de bikinilijn.” - “Heerlijk, ik heb ook wel eens een mesje gekocht dat zó scherp was, dat ik kleine bloedinkjes had, all over the place. Wilkinson fab laat de boel netjes heel.” - “Het mesje glijdt soepel en zacht over de huid!”

In de webshop van KoopjesDrogisterij te koop “voor een prima prijsje” vinden de meesten. Een klein deel van de testers vindt dat prijsje toch nog wel “te duur”, eerlijk is eerlijk. Hoge rapportcijfers voor Wilkinson fab dus, met als uitzondering een kritische 5. “Vaker over dezelfde plek moeten scheren voor een glad resultaat vind ik lastig. Maar wel fijn dat je in ieder geval met Wilkinson mesjes geen huidirritatie krijgt.” En een mager 6-je: “Goed bedacht, maar niet echt mijn ding.”

Nog verbeteringen nodig? “Misschien de verpakking. Je wilt aan de slag, maar krijg eerst die inbraakvrije verpakking van Wilkinson maar eens open! Is dat omdat ze ook in fysieke winkels hangen, waar je winkeldieven met harige benen hebt?” - “Volgende keer een ander kleurtje!”

Veel gehoord: “Ik ga het nu zeker zelf kopen, dat Wilkinson fab scheermesje. Fijne prijs-kwaliteitverhouding!” - “Mijn vriendinnen zijn ook benieuwd geworden naar veilig nat scheren met Wilkinson.” - “Topper, aanrader, had ik het maar eerder ontdekt!”

Vermijd wisselende contacten! Laat liggen, dat jongensachtige scheermesje van je man!.

Er is een scheermesje dat wel raad weet met gevoelige vrouwenbenen en babyfrisse oksels. De naam is al net zo smooth als het eindresultaat: Wilkinson Intuition f.a.b. Het scheermesje voor slimme meiden: voorwaarts, achterwaarts, in één gladde beweging klaar voor een avondje stappen of een dagje aan het strand. Voor Wilkinson Women is het iedere dag Rokjesdag! Bestel nu je eigen Wilkinson Intuition - en laat de zomer maar komen.

Dit product is uit het assortiment van Wilkinson. Helaas verkopen wij Wilkinson f.a.b. scheerapparaat niet meer. Geen zorgen, we verkopen genoeg alternatieven! Hier vind je het huidige Wilkinson assortiment.

"Heel goed, alle haartjes meteen weg!"

"Best lastig, het is enorm wennen, ik ben heel erg gewend om steevast één kant op te scheren, heel ouderwets eigenlijk!"

"Wat een uitvinding Wilkinson! Ik wil niet anders meer!"

"Goed wendbaar voor op de lastige plekken, mooi glad resultaat, niet moeilijk."

Ga meteen naar Meteen bestellen >

Wil je ook onderdeel uitmaken van het KoopjesDrogisterij testpanel? Volg dan onze Facebookpagina voor onze toekomstige testpanels!