Skip to content
Meer dan 70.000 artikelen in jouw voordeel!

Testpanel Zechsal Magnesium Deodorant

Zechsal Pure Magnesium Deodorant - waardevol magnesium in plaats van gemeen gif!

[I.v.m. de nieuwe claimwetgeving zijn de oorspronkelijke omschrijving van het product en de volledige uitslagen van het testpanel niet meer te lezen. Excuses voor het ongemak.]

Magnesium, het is hot onder de gezondheidsproducten en voedingssupplementen. En terecht. Magnesium is misschien wel het meest veelzijdige en het meest onmisbare mineraal. Het doet zijn werk op heel veel plekken in je lichaam: de botten, de spieren, het zenuwstelsel - en ook niet onbelangrijk: de energiehuishouding.

Bij Zechsal - een nog jong maar niet meer te stoppen bedrijf van twee laboranten uit Noord-Nederland - hebben ze het beste met ons voor: magnesium moet simpelweg de wereld veroveren. Goed voor lichaam en geest. Ze noemen zich vol trots: De Magnesiumspecialist. Hardlopende producten van Zechsal die al in veel badkamers en wellness centra voor een dosis gezondheid en welzijn hebben gezorgd: Magnesium Olie, Magnesium Badzout en Magnesium Voetenbad.

Nu dus ook magnesium in deodorant. Magnesium Deodorant moet zijn plekje nog veroveren.

Waarom eigenlijk magnesium in een deo?

Voordelen: totaal geen schadelijk gif zoals aluminium, veel gebruikt in andere deo's.

Maar. Magnesium is nog niet vanzelfsprekend in verzorgingsproducten als deodorant. Het is nieuw en je moet er overduidelijk aan wennen - alleen al omdat je okselhuishouding een complex 'ecosysteempje' is dat zich niet binnen een paar dagen ingrijpend laat beïnvloeden. Ga maar na: goede en slechte bacteriën, onmisbare gangmakers als talg en transpiratievocht, allemaal afhankelijk van temperatuur, inspanning, gewoontes en zelfs stemmingswisselingen.

In het Testpanel, speciaal voor Zechsal Deo bij elkaar geroepen, liepen de meningen dan ook flink uiteen. Meer dan anders. Misschien ook wel dankzij de grote verschillen in opvatting over frisse en schone oksels: de een gaf aan 'gewoon iets wat lekker ruikt' te gebruiken zonder op de ingrediënten te letten. Het andere uiterste: natuurzuivere gezondheidsfreaks die al tijden zelf aan het dokteren waren met puur natuur kruidenpapjes en andere doe-het-zelf deodorant smeersels. En dan heb je nog: supergevoelige oksels, sportieve oksels, oksels met nerveus angstzweet.

Opgelet: magnesium heeft de eigenschap afvalstoffen af te voeren. Op zich een heel gunstig effect, maar het kan (in het begin) tot een toxische reactie leiden, die sterk lijkt op een allergische reactie. Zelfs bij mensen die dachten geen last van allergieën te hebben. Hoe dan ook: altijd een momentopname. Maar wel schrikken natuurlijk.

Ons Testpanel over de kennismaking met Zechsal Magnesium Deodorant

Redenen om Zechsal Magnesium Deo te proberen genoeg: "Op zoek naar een deo zonder gif, veel deo's werken bij mij niet, gewoon nieuwsgierig." Zechsal was al bekend, dit product was voor de meesten nieuw. Mooie verpakking, fijne gebruiksaanwijzing. Maar dan schieten de meningen alle kanten op: hoe voelt het, de eerste keer? Voor een aantal testers: "Niet plezierig. Beetje plakkerig." en "Ik vind de geur wat overheersen, maar dat is misschien persoonlijk."
Minstens zo vaak lezen we: "Heel fijn. Trekt en prikt niet."

Hoe bevalt het in de loop van de dag? Ook hier weer net zo veel verschillende geluiden als er verschillende oksels zijn: "Prima spul. Alleen mijn oksels moeten nog even wennen." "Niet zo fijn - na een puur uur werken denk ik dat ik niet lekker meer ruik."

Als we de testers wijzen op de gewenningsperiode - oksels moeten gemiddeld 3 weken wennen aan een nieuwe deo: "Goed om te weten, dan zet ik nog even door." Maar ook: "Ik voelde al veel eerder dat het ging werken." En: "Bij mij was het vanaf dag 1 een succes!" Precies 100% gaf aan door te willen gaan met testen - ook hun vrienden en kennissen raakten geïnteresseerd en volgden de voortgang. Iedereen is vooral benieuwd of het bestanddeel magnesium op termijn iets gaat doen: "Mooie manier om [.....], dat vind ik belangrijk."

Drie weken later.

"Ik wil nooit meer een andere deo. Wat een prettig product is dit." Niet één, maar meerdere testers waren helemaal overtuigd. Daar staat een groep tegenover, die de drie weken niet haalde. Met reacties als: "Ik ben na een paar dagen gestopt. Niet lekker."

Wat merkte je dan? "Het prikte, bijna een branderig gevoel." Iemand anders: "De deo blijft lang nat, na een tijdje kreeg ik zelfs rode, geïrriteerde oksels" en "Ik ging ook best snel weer naar zweet ruiken. Ik zou het niet echt aanraden."

Anderen zaten daar lijnrecht tegenover: "Eerst even wat branderig, maar daarna heerlijk droog; je blijft heel lang fris en schoon. Echt een aanrader. Ik blijf het zelf zeker gebruiken!"

De gevraagde korte eindconclusies waren soms ronduit positief: "Fijne deo met een natuurlijke, frisse geur en zonder troep. Heerlijk."

Rapportcijfers? Voor niet iedereen een voldoende, maar ook een paar keer 8 en zelfs 9. Opmerkelijk: vooral bij de volhouders, die het 3 weken lang probeerden.

Belangrijk: wat zeggen ze bij Zechsal?

Omdat Koopjesdrogisterij nu eenmaal Koopjesdrogisterij is, legden we de testresultaten voor aan Zechsal zelf. De bedankjes, maar óók de kritische geluiden natuurlijk!

"Bedankt voor alle complimenten en opbouwende punten. De reacties zijn voor ons super interessant en we nemen ze allemaal mee in onze evaluatie. Het is duidelijk dat we goed moeten vertellen hoe het precies werkt met deze deo. Bedankt voor alle complimenten en opbouwende punten. De reacties zijn voor ons super interessant en we nemen ze allemaal mee in onze evaluatie. Het is duidelijk dat we goed moeten vertellen hoe het precies werkt met deze deo.

Het klopt dat je lichaam in het begin kan reageren en afvalstoffen wil afvoeren. Dit kan vervelend zijn, maar het is dan juist zaak om door te zetten! Geef je lichaam zeker 3 weken de kans om er aan te wennen."

Dus de allerbeste raadgever? Probeer het gewoon zelf.