Skip to content
Meer dan 70.000 artikelen in jouw voordeel!

Vitafarma Pycnogenol 200 (90ca)

90ca
Adviesprijs € 144.95 € 130.44
10% korting
Dit product wordt gratis thuisbezorgd

Productomschrijving

Samenstelling per vegacapsule: 200 mg Pycnogenol®, gestandaardiseerd extract van de maritieme Franse pijnboom. Overige ingrediënten: microcristallijne cellulose (vulmiddel), silicium dioxide, magnesiumstearaat vegetable (anti-klonter). Bevat geen suiker, gist, gluten of residuen van pinda’s. Geschikt voor veganisten. Kosher, halal correct en dierproef-vrij.

Aanbevolen dosering: 1 vegacapsule per dag tijdens of na de maaltijd innemen. De aanbevolen dosering niet overschrijden.

Informatie over Pycnogenol®: Pycnogenol®: is een 100% natuurlijke super-antioxidant die beschermt tegen de nadelige gevolgen van vrije radicalen door oxidatieve stress.

Pycnogenol® is een gepatenteerd en gestandaardiseerd extract uit de schors (het buitenste deel van de bast) van de zeeden (Pinus Maritima), een dennensoort die groeit aan de zuidwestkust van Frankrijk. Dennen worden van oudsher ook wel aangeduid als pijnbomen. Het extract is rijk aan diverse soorten polyfenolen, waaronder oligomere proanthocyanidinen (OPC’s) en organische zuren. Er is een lange traditie in het gebruik van Pycnogenol®. Het wordt al zo’n veertig jaar toegepast als voedingssupplement. Inmiddels is het een van de best onderzochte nutriënten ter wereld met meer dan 300 wetenschappelijke publicaties.

De biologische effecten van het extract zijn breed en berusten op een meervoudig werkingsmechanisme. Pycnogenol® heeft een sterke antioxidatieve werking en kan uiteenlopende lichaamscellen beschermen tegen vrije radicalen. Daarnaast draagt het bij aan het behoud van een goede bloedcirculatie en soepele bloedvaten, vanwege een gunstige invloed op de aanmaak van NO (stikstofmonoxide) uit het aminozuur L-arginine in de vaatwanden. NO is betrokken bij vele regelmechanismen in onder andere de vaatwand. Pycnogenol® helpt het bindweefsel in de wanden van venen en capillairen sterk te houden, en kan daarom zinvol zijn bij ontsierende aderen. Daarom kan het gebruikt worden bij vermoeide benen en koude handen en voeten. Het ondersteunt tevens de microcirculatie (verwijding van capillairen), onder andere in de huid en hersenen.

Voor sporters kan Pycnogenol® vanwege de werking als antioxidant eveneens een waardevolle aanvulling zijn, in combinatie met de juiste voeding en training.

(Voorlopig) toegestane gezondheidsclaims :* helpt de cellen beschermen tegen oxidatieve schade
draagt bij aan een goede conditie van de bloedvaten
ondersteunt de bloedcirculatie

* = Gezondheidsclaims in afwachting van goedkeuring door de Europese Commissie.

Fabrikant: VitaFarma
Dickmansstraat 76
2015 JD Haarlem

VitaFarma ontwikkelt en produceert al meer dan 15 jaar uitsluitend voedingssupplementen met Pycnogenol® als hoofdbestanddeel.

Bewaarvoorschrift: Droog en op kamertemperatuur bewaren, buiten bereik van kinderen.

Een voedingssupplement is geen vervanging van een gevariëerde voeding. Een gezonde levensstijl is belangrijk.

Overige informatie over dit product

Merk
Vitafarma
SKU
DR9931
EAN
08717591949893
Inhoud
90ca

Doordat producten regelmatig vernieuwd worden, kan de geleverde verpakking afwijken van de verpakking op de afbeeldingen.

Stel een vraag over dit product

Specifieke vragen over de werking of inhoud van dit product? Stel je vragen via drogist@koopjesdrogisterij.nl. Voor alle overige vragen staat de klantenservice natuurlijk voor je klaar.

Bezorgkosten voor dit product

Nederland, besteding tot € 74,95 € 4,95
Nederland, besteding vanaf € 74,95 Gratis
België, besteding tot € 74,95 € 5,95
België, besteding vanaf € 74,95 Gratis
Duitsland € 5,95