Skip to content
Meer dan 70.000 artikelen in jouw voordeel!
Webshop keurmerk

Calcium

Filteren
Merk
Prijs 1
Inhoud
Soort
Type
Geschikt vanaf
Opties
Serie
126 artikelen

De rol van calcium en andere mineralen in het behoud van een optimale gezondheid

Veel mensen weten dat calcium een cruciaal mineraal is voor het behoud van gezonde botten en tanden. Maar wist je dat het ook een rol speelt in veel andere lichaamsfuncties? Hier gaan we dieper in op calcium en andere belangrijke mineralen, en hoe je calcium kunt aanvullen met supplementen zoals Now calcium, calcium van Lucovitaal of calcium van Vitakruid.

Wat zijn de voordelen van calcium

Calcium biedt diverse gezondheidsvoordelen. We zetten ze hier op een rijtje:

  • Calcium ondersteunt de botten
  • Calcium draagt bij tot een normale bloedstolling
  • Calcium draagt bij aan het proces van celvernieuwing
  • Calcium ondersteunt het energieniveau
  • Calcium is van belang voor het behoud van sterke tanden
  • Calcium is goed voor de spieren
  • Calcium ondersteunt de spijsvertering

Zoals je ziet, zijn er flink wat voordelen van calcium. Mocht jij niet genoeg calcium binnen krijgen via voeding, zou je het kunnen supplementeren.

Kalium, jodium en selenium: essentiële mineralen voor je gezondheid

Kalium speelt een cruciale rol in het behoud van een normale bloeddruk en ondersteunt de werking van het zenuwstelsel. Jodium is belangrijk voor de normale productie van schildklierhormonen en de werking van de schildklier, en draagt bij aan normale cognitieve functies bij kinderen. Selenium ondersteunt het immuunsysteem en draagt bij aan de bescherming van cellen tegen oxidatieve stress.

Zinc, magnesium en ijzer: drie mineralen met diverse voordelen

Zinc speelt een belangrijke rol in de instandhouding van normale botten en ondersteunt de instandhouding van een normale huid. Magnesium draagt bij aan de normale werking van het zenuwstelsel en is belangrijk voor een normale spierwerking. IJzer helpt bij de normale vorming van rode bloedcellen en hemoglobine en draagt bij tot de vermindering van vermoeidheid en moeheid.

Glucosamine

Hoewel de focus van deze tekst ligt op calcium en andere mineralen, is het ook interessant om te kijken naar aanvullende supplementen zoals glucosamine . Glucosamine kan een waardevolle aanvulling zijn op je dagelijkse supplementen, samen met calcium en de eerder genoemde mineralen.

Koopjesdrogisterij: jouw online drogisterij voor calcium en andere mineralen

Bij Koopjesdrogisterij vind je een ruim assortiment aan supplementen, waaronder calcium van verschillende merken, zoals Now calcium, calcium van Lucovitaal en calcium van Vitakruid. Daarnaast bieden we ook diverse supplementen met andere mineralen zoals kalium, jodium, selenium, zinc, magnesium en ijzer. Koopjesdrogisterij, dé voordelige online drogisterij van Nederland, staat garant voor snelle levering, uitstekende klantenservice en aantrekkelijke prijzen. Ontdek ons brede aanbod en kies de supplementen die het beste bij jouw behoeften passen.