Skip to content
Meer dan 70.000 artikelen in jouw voordeel!
Webshop keurmerk

Vitals Bot en Tandformule Pro (60 tab)

60 tab
Adviesprijs € 34.95 € 27.96
20% korting
2-4 werkdagen
Webshop keurmerk

Productomschrijving

Bot en Tandformule Pro

Met calcium, magnesium, vitamine D3, vitamine K2 en silicium

  • met aminozuurgebonden en uitstekend opneembare mineralen van Albion Minerals (TRAACS®)
  • met een ruime dosering van de beste vormen van vitamine D (D3) en vitamine K2 (MK-7)
  • bevat K2Vital®Delta, een geëncapsuleerde vitamine K2 met een zeer hoge stabiliteit
  • met vitamine D3 uit plantaardige bron (Vitamin D3V®)
  • bevat MESOPOROSIL® , optimaal opneembaar silicium

Het is algemeen bekend dat het belangrijk is om goed voor de botten te zorgen. Het skelet voorziet het lichaam immers van de nodige kracht en stevigheid. Een gewichtige taak. Er wordt letterlijk en figuurlijk met de paplepel ingegoten dat elke dag voldoende calcium met de voeding binnenkrijgen belangrijk is. En dat voldoende lichaamsbeweging, voor jong en oud, essentieel is. Voor extra ondersteuning van het botweefsel is er Bot en Tandformule Pro. Met calcium, magnesium, vitamine D3 en K2 waarvan duidelijk is bewezen dat ze een grote rol spelen in de botaanmaak en bij kunnen dragen aan het behoud van sterke botten. De calcium, magnesium en vitamine D3 in Bot en Tandformule Pro zijn bovendien belangrijk voor het behoud van een sterk gebit.

Eenzijdige calciumsuppletie achterhaald

Calcium is het belangrijkste bestanddeel van onze botten en tanden. Bij een verhoogde calciumbehoefte (zoals op hogere leeftijd) is het goed om extra op de calciuminname te letten. Huidige inzichten geven echter aan dat een hoge, eenzijdige suppletie met een los calciumsupplement ter aanvulling op de voeding niet de beste optie lijkt te zijn. Het is beter om te kiezen voor een relatief laag gedoseerd calciumsupplement, dat eveneens de belangrijkste synergisten van calcium bevat.

Net als calcium is magnesium een structurele component van bot- en tandweefsel en van belang voor de samenstelling van de botten en het gebit. Het lichaam gebruikt calcium en magnesium in een verhouding van ongeveer 2:1. Vitamine D is een voedingsstof die onder andere als taak heeft om ertoe bij te dragen dat calcium goed uit de voeding wordt opgenomen. Bovendien zorgt deze vitamine ervoor dat de opname van calcium in de botten verhoogd wordt. En hierbij is ook een unieke rol weggelegd voor vitamine K, die op eigen wijze helpt bij de opname van calcium in het botweefsel. Deze nutriënten zijn niet weg te denken als het gaat om het ondersteunen van de botgezondheid.

Kwaliteit

Los van een degelijke, goed onderbouwde formulering op basis van studies, speelt bij een bot- en tandformule ook de kwaliteit van de gebruikte ingrediënten een uitermate belangrijke rol. Zo bevat Bot en Tandformule Pro aminozuurgebonden mineralen (calcium- en magnesiumbisglycinaat) van Albion Minerals, dé specialist op dit gebied. Deze mineralen zijn herkenbaar aan het handelsmerk TRAACS® (The Real Amino Acid Chelate System) en staan bekend om hun superieure opneembaarheid en verdraagbaarheid.

Een ander belangrijk punt is of de gebruikte vitaminen in de formule stabiel zijn in het eindproduct. Met andere woorden, lopen de doseringen niet terug na productie of na opening van de verpakking, waardoor er na verloop van tijd niet meer in zit wat er op het etiket staat. Vooral vitamine K2 staat erom bekend dat het zeer instabiel is. Met name in combinatie met mineralen (calcium, magnesium) maar ook met bepaalde hulpstoffen of onder invloed van licht, kan het gehalte vitamine K2 in een product snel afnemen. Dit is natuurlijk zeer onwenselijk,

omdat je een supplement gedurende de volledige houdbaarheidstermijn wilt kunnen bewaren. De Noorse producent Kappa Bioscience heeft een vitamine K2-grondstof ontwikkeld die zeer goed beschermd is tegen invloeden van buitenaf. Door middel van een gepatenteerd micro-encapsulatieproces† wordt de K2 volledig omhuld, waardoor de stabiliteit zelfs in producten met agressieve mineraalverbindingen gegarandeerd wordt. Vitals heeft K2Vital®Delta als beste vitamine K2-grondstof geselecteerd na uitvoerige stabiliteitstesten met verschillende K2-grondstoffen in diverse samenstellingen.

Tot slot is Bot en Tandformule Pro aangevuld met het spoorelement silicium in een unieke vorm. Producent Eytelia is er na uitgebreid onderzoek als eerste in geslaagd om een vorm van silicium te ontwikkelen die niet vloeibaar hoeft te zijn om goed opgenomen te worden. Hierdoor kan volstaan worden met slechts een paar milligram per dag voor een adequate aanvulling van de inname van silicium met de voeding.

Toegestane gezondheidsclaims

  • calcium, magnesium en vitamine D3 zijn goed voor het behoud van sterke botten en tanden
  • vitamine K2 is goed voor het behoud van sterke botten

Samenstelling per 2 tabletten:

 

RI*

Calcium (bisglycinaat, TRAACS®)

200 mg

25%

Magnesium (bisglycinaat, TRAACS®)

100 mg

27%

Silicium (silica, MESOPOROSIL®)

6 mg

-

Vitamine D3 (cholecalciferol, Vitamin D3V®)

50 μg

1000%

Vitamine K2 (menaquinon-7, K2Vital®Delta)

180 μg

240%

         

* RI = Referentie-inname

TRAACS® (The Real Amino Acid Chelate System) is een geregistreerd handelsmerk van Albion Minerals. MESOPOROSIL® is een geregistreerd handelsmerk van Eytelia. Vitamin D3V® is een geregistreerd handelsmerk van ProTecNutra Ltd. K2Vital® is een geregistreerd handelsmerk van Kappa Bioscience AS. K2Vital® Delta is een micro-encapsulatietechnologie waarvoor patent is aangevraagd en onder licentie van Kappa Bioscience AS wordt gebruikt.

Ingrediënten

Mineralen (calcium, magnesium, silicium) vulstof (microkristallijne cellulose [cellulosegel]), koolzaadolie (Brassica napus), vitaminen (D3, K2), glansmiddelen (hydroxypropylmethylcellulose, glycerol, hydroxypropylcellulose), antiklontermiddelen (calciumzouten van vetzuren, siliciumdioxide).

Gebruik

2 keer per dag 1 tablet bij een maaltijd met water innemen of zoals geadviseerd.

Dit voedingssupplement is niet geschikt voor kinderen tot en met 10 jaar (wettelijk verplichte vermelding voor producten met méér dan 20 μg vitamine D per dagdosering).

Geschikt voor vegetariërs en veganisten.

Let op

De vitamine K in dit product maakt het niet geschikt bij gelijktijdig gebruik van coumarinederivaten (antistollingsmiddelen zoals acenocoumarol en fenprocoumon). Deze geneesmiddelen worden ook wel vitamine K-antagonisten genoemd en hun effectiviteit wordt verminderd door inname van vitamine K uit voeding en supplementen.

Overige informatie over dit product

Merk
Vitals
SKU
DW0239
EAN
8716717004508
Inhoud
60 tab

Doordat producten regelmatig vernieuwd worden, kan de geleverde verpakking afwijken van de verpakking op de afbeeldingen.

Stel een vraag over dit product

Specifieke vragen over de werking of inhoud van dit product? Stel je vragen via drogist@koopjesdrogisterij.nl. Voor alle overige vragen staat de klantenservice natuurlijk voor je klaar.

Bezorgkosten voor dit product

Nederland, besteding tot € 74,95 € 4,95
Nederland, besteding vanaf € 74,95 Gratis
België, besteding tot € 74,95 € 5,95
België, besteding vanaf € 74,95 Gratis
Duitsland € 5,95