Skip to content
Meer dan 70.000 artikelen in jouw voordeel!
Webshop keurmerk

null

Oranje en met strepen? Dat is alleen cool op Koningsdag (of op Wereld-Red-de-Tijgerdag).

Lees hier daarom de gouden tips over hoe een zelfbruiner jouw huid ook echt een zongebruinde look geeft:

Na die allereerste zonnestralen hoef je maar één blik te werpen op je benen en je weet genoeg: dát kan wel een kleurtje gebruiken! Wanneer je winterlijf een zongebruind kleurtje heeft zie je er al gauw een stuk frisser, gezonder én zelfs slanker uit. Ideaal toch? In Nederland hebben we helaas niet de luxe om er het hele jaar door uit te zien alsof je net van een weekendje Ibiza komt. Eerder alsof je net een verregend weekendje Ameland hebt afgevinkt. Daarnaast is de zon en de zonnebank natuurlijk heerlijk, maar onderschat de gevaren van foute straling niet. Hoe goed je ook bent ingesmeerd, bakken en braden is niet gezond voor je huid.

Maar hoe los je dan het probleem op met die winterse huid? Wij roepen in koor: grijp naar de zelfbruiner. “Neeeeee”, roep jij nu uit. Daar word je alleen maar oranje van of zo'n gestreepte tijger. Wij roepen dan weer: “Welneeeee… lees hier dé tips waarmee jouw look gewoon meer stunning wordt dan die nu al is!”

Kies een kleur die bij jou past!

De nummer één regel bij zelfbruiner: kies een kleur die bij jou past! Wij vinden Gerard Joling er ook fantastisch uitzien maar past deze teint nu ook echt bij jou? Voor een feestje kun je prima losgaan met de zelfbruiner maar wil je er ook mee aan het werk kunnen? Kortom, kijk even naar de natuurlijke kleur van je huid.

De meeste zelfbruiners hebben een prima kleurenrange waar de meeste mensen zich goed in kunnen vinden. Zo heb je bij St. Moriz bijvoorbeeld de keuze uit Medium of Dark. Even simpel als doeltreffend: heb je blond haar en blauwe ogen? Kies dan Medium. Heb je donker haar en donkere ogen? Kies dan zeker voor Dark.

Goed smeren is cruciaal

Een veel voorkomende klacht bij het gebruik van een zelfbruiner is dat je er vlekken of strepen van krijgt. Dat kan kloppen! Goed smeren is dan ook cruciaal voor een streeploos resultaat. Daarnaast is het ook heel belangrijk om je lichaam goed te scrubben, te reinigen én te drogen voordat je de zelfbruiner aanbrengt. Smeer vervolgens de droge plekken van je huid, zoals je ellebogen en knieën, in met een bodylotion.

Gebruik de Selftan mit

Gebruik je de St. Moriz Mousse? Dan is het belangrijk om de bijbehorende St. Moriz Selftan Mit te gebruiken! Dit helpt goed om strepen te voorkomen. Vergeet niet om je echt van top tot teen goed in te smeren.. Van de binnenkant van je arm tot aan je billen en knieholtes.

Get naked!

En dan? Ja… dan is het nu heel belangrijk om, hoe leggen we dit uit zonder het ongemakkelijk te maken? Eh… nou het is gewoon enorm belangrijk dat je in je poedelnakie blijft staan, het liefst met de benen uit elkaar en de armen van je lichaam af. Succes… geen standje voor op de Vrijmarkt (gek woord in eens).

Geduld en vertrouwen

De zelfbruiner moet goed drogen! Want niet goed gedroogde zelfbruiner is de nummer één veroorzaker van gekke strepen en vlekken. Het hele tafereel duurt maar enkele minuten, dus blijf vooral even staan, mediteer wat of kijk het journaal en beweeg zo min mogelijk! Het is na die minuten standje wijdbeens echt tijd om de zelfbruiner verder zijn werk te laten doen! Dit proces duurt maximaal 6 uur en dan kun je rustig bewegen en je ding doen.

Heel belangrijk: je zult jezelf langzaam zien veranderen in een Oompa Loompa, dit hoort erbij! We herhalen… dit hoort erbij! Na 6 uur kun je douchen en verandert de oranje kleur naar een prachtige zongebruinde teint.

Heb je vragen over zelfbruiners of zoek je andere tips voor het zonnen? Wil je een foto delen van jouw stunning resultaat? Stuur ons dan een mailtje via info@koopjesdrogisterij.nl of laat een reactie achter op een van onze sociale media platforms. Wij kijken er naar uit!