Skip to content
Meer dan 70.000 artikelen in jouw voordeel!
Webshop keurmerk

Balance Activ Vaginale Gel (7x5ml)

7x5ml
Adviesprijs € 13.99 € 10.49
25% korting
Op voorraad
Op werkdagen voor 14:00 besteld, zelfde dag verzonden
Webshop keurmerk

Productomschrijving

Balance Activ - Medisch hulpmiddel klasse I
 
“Lost vaginale problemen op, en voorkomt ze bij regelmatig gebruik” 
 
Verstoorde Balans 
Van nature leven er verschillende soorten bacteriën in de vagina. De bacteriën die normaliter in grote getale aanwezig zijn, zijn de melkzuurbacteriën. Melkzuurbacteriën produceren verzurend melkzuur, dat voor de normale, lage pH-waarde van de vagina zorgt en infecties voorkomt. Als het aantal melkzuurbacteriën afneemt, neemt de pH-waarde toe en wordt de groei van andere bacteriën gestimuleerd. Dit kan een vervelende geur, ongewone afscheiding en ongemak in de vagina tot gevolg hebben. 
 
De groei van de ongewenste bacteriën noemen we bacteriële vaginose, afgekort tot BV. Professionals schatten in dat ten minste één op de 3 vrouwen, en waarschijnlijk de meeste vrouwen, tijdens hun leven ten minste één keer BV krijgen. BV is dan ook de meest voorkomende vaginale infectie.  
 
Symptomen 
Wanneer de balans van normale bacteriën in de vagina verstoord is geraakt ondervindt u mogelijk een van de onderstaande symptomen: 
 
* Vervelende vaginale geur (die soms als “visachtig” wordt omschreven) 
 
* Ongewone afscheiding (vaak dun en grijs-wit van kleur) 
 
* Ongemak (normaliter irritatie of gevoeligheid in en rond de vagina) 
 
 
Oorzaken 
De vagina is normaal gesproken zeer zuurrijk (pH 3,8-4,5). Onder bepaalde omstandigheden kan de zuurgraad afnemen (en neemt de pH toe). Voor gezonde bacteriën wordt het lastiger om te overleven en wordt de groei van ongewenste bacteriën gestimuleerd. De belangrijkste oorzaken zijn: 
 
* Langdurige menstruatie 
 
* Een antibiotica kuur 
 
* Het gebruik van intra-uteriene apparaten (bv. het spiraaltje) 
 
* Veelvuldig douchen (ook de goede bacteriën worden weggespoeld) 
 
* Geparfumeerde producten voor intieme verzorging 
 
* Seks zonder condoom (sperma heeft een hogere pH-waarde dan de vagina) 
 
Andere oorzaken zijn onder meer een nieuwe seksuele partner, meerdere seksuele partners, seksuele partners van hetzelfde geslacht. Maar u hoeft niet seksueel actief te zijn om BV te krijgen, ook  de menopauze en hormonale storingen kunnen een BV veroorzaken (en niet-seks gerelateerd oorzaken in bovenstaande opsomming). 
 
Een BV wordt zeker niet altijd veroorzaakt door een tekort aan hygiëne; vaak wordt het zelfs veroorzaakt door teveel wassen, waardoor de bacteriënbalans wordt gewijzigd. BV is geen SOA. Daarom hebben uw mannelijke seksuele partners geen behandeling nodig. 
 
Oplossing 
U kunt een antibiotica kuur voorgeschreven krijgen om uw klachten te verhelpen. Naast de nadelige neveneffecten van een antibiotica kuur, en het feit dat deze kuur ook de gezonde bacteriën doodt, lost u de klachten heel eenvoudig op door Balance Activ te gebruiken. Het is klinisch bewezen dat Balance Activ op een snelle en efficiënte manier de volgende ongemakken verhelpt: 
 
* Vervelende geur 
 
* Ongewone afscheiding 
 
* Ongemak (irritatie/gevoeligheid) 
 
Balance Activ herstelt de normale pH-waarde en de vaginale flora. Balance Activ gel bevat melkzuur dat onmiddellijk de vervelende geur neutraliseert door de normale pH-waarde van de vagina te herstellen. Daarnaast bevat de gel glycogeen, dat voedingsstoffen voor melkzuurbacteriën bevat. 
 
Met de normale pH en voedingsstoffen groeien de beschermende melkzuurbacteriën en wordt de natuurlijke vaginale balans hersteld zodat ongewone afscheiding en ongemak worden opgelost en vervelende geur niet meer terugkomen. 
 
Balance Activ is veilig te gebruiken tijdens de zwangerschap. Raadpleeg uw arts bij de volgende klachten: 
 
* Erge pijn 
 
* Aanhoudend ongemak 
 
* Bloed in de afscheiding 
 
Onbehandelde BV 
BV kan vanzelf verdwijnen, al houdt u gedurende de BV last van de bijkomende ongemakken. Wanneer u niets aan de BV doet kan het bijvoorbeeld leiden tot een verhoogd risico op ontstekingsziekten van het bekken, bepaalde SOA’s en met name een verhoogd risico op het HIV virus.. 
 
Hoe weet ik of ik BV heb? 
U kunt aan de hand van de symptomen (vervelende vaginale geur, ongewone afscheiding, irritatie en gevoeligheid rond de vagina) afleiden of u BV heeft.
 
Klinisch is aangetoond dat de gel:
- Ongewone vaginale geurtjes neutraliseert
- Snel verlichting biedt bij vaginale ongemakken en ongewone afscheiding
- Bacteriele vaginose behandelt en voorkomt door een normale pH-waarde en de vaginale flora te herstellen
 
Samenstelling
Melkzuur, glycogeen, propyleenglycol, methylhydroxypropylcellulose, natriumlactat, 
water, pH 3,8
 
Gebruik
Voor de effectieve verlichting van vervelende geur, ongewone afscheiding, ongemak en BV: Gebruik 1 tube gedurende 7 dagen.
 
Onderhoud en preventie:
Om de natuurlijke pH balans te behouden en herhaling van de symptomen te voorkomen: Gebruik 1 tube elke derde dag gedurende 3 maanden.
 
Om het pH niveau tijdens een antibioticakuur te helpen behouden: Gebruik 1 tube dagelijks aan het einde uw kuur voor 4-5 dagen.
 
Als u een herhaling van de symptomen merkt rond de tijd van uw menstruatie: Gebruik 1 tube dagelijks aan het einde van de periode voor de 1-2 dagen.
 
Tubes zijn voor eenmalig gebruik
 
Fabrikant
OTC Medical BV
Markt 30a
2611 GV Delft
 

 

Overige informatie over dit product

Merk
Balance Activ
SKU
794654
EAN
07315518700117
Inhoud
7x5ml

Doordat producten regelmatig vernieuwd worden, kan de geleverde verpakking afwijken van de verpakking op de afbeeldingen.

Stel een vraag over dit product

Specifieke vragen over de werking of inhoud van dit product? Stel je vragen via drogist@koopjesdrogisterij.nl. Voor alle overige vragen staat de klantenservice natuurlijk voor je klaar.

Bezorgkosten voor dit product

Nederland, besteding tot € 74,95 € 4,95
Nederland, besteding vanaf € 74,95 Gratis
België, besteding tot € 74,95 € 5,95
België, besteding vanaf € 74,95 Gratis
Duitsland € 5,95