Skip to content
Meer dan 70.000 artikelen in jouw voordeel!

null

Hoe krijg je een mooie huid door collageen?

Je vraagt je vast af waarom de huid van je collega, vriendin of iemand anders stralender en voller is vergeleken met die van jou. Dit heeft hoogstwaarschijnlijk te maken met collageen. Je vraagt je nu misschien af, collageen? Wat is dat? Waar is het goed voor? En hoe kan ik meer collageen binnenkrijgen? Geen zorgen, wij beantwoorden al je vragen over collageen!

Wat is collageen?

Collageen is een eiwit dat bestaat uit aminozuren. Van alle eiwitten in je lichaam is 30% collageen. Er zijn 16 verschillende soorten collageen te onderscheiden, waarvan vier soorten het belangrijkste zijn voor je lichaam.

  • Type I, dit type komt o.a. voor in je huid, botten, bindweefsel en pezen.
  • Type II, dit type komt o.a. voor in je ribben, neus, strottenhoofd en je luchtpijp
  • Type III, dit type komt voor in je huid, synovia en bloedvaten.
  • Type IV, dit komt voor in het basale membraan.

Zoals je ziet, is collageen best wel belangrijk!

Wat doet collageen waar is het goed voor?

Je weet nu wat collageen is en dat het in je lichaam voorkomt. Naast dat het bijna overal in je lichaam voorkomt heeft collageen ook functies in onze huid, haar en nagels. Collageen draagt bij aan het behoud van de normale structuur, elasticiteit en uiterlijk van de huid. Daarnaast helpen collageen peptiden mogelijk bij het tegengaan van veroudering van de huid. Uit een studie bleek dat vrouwen die 2,5 tot 5 gram collageen slikten voor acht weken, een minder droge huid en toename in huidelasticiteit ervoeren. Ook draagt collageen bij aan een mooi, glanzend en stevig haar, en helpt het volume van het haar te verbeteren. Verder zorgt het voor sterke en mooie nagels.

Hoe krijg je meer collageen binnen?

In een eerdere blog gaven we al aan dat je vanaf je 30e elk jaar ongeveer 1% collageen van je huid. Omdat collageen een belangrijke rol speelt in je organen en onder andere ervoor zorgt dat je huid jong en elastisch blijft is het belangrijk om gezond en gevarieerd te eten. Je kan je collageen niveau hooghouden door regelmatig voedsel als vette vis, vlees en noten op het menu te zetten. Vele van ons kunnen vanwege redenen zoals geloof, leefstijl of dieet dit jammerlijk niet realiseren. Gelukkig is collageen makkelijk en snel binnen te krijgen door middel van supplementen. Neem als voorbeeld Swisse. Swisse maakt het mogelijk dat je extra collageen binnenkrijgt zonder dat je je eetpatroon hoeft te veranderen en/of extra calorieën hoeft te nuttigen. Swisse heeft collageen in twee vormen, tablet (Swisse Beauty Collageen Tab) en vloeistof (Swisse Beauty Collageen+).

Swisse Beauty Collageen Tab zijn handige tabletten geïnspireerd door natuur en wetenschap. Elk tablet bevat 2,5 gram collageen, wat 25% van je dagelijks aanbevolen hoeveelheid is. De tabletten bevatten naast collageen ook de vitamines C, E en Hyaloronzuur. Vitamine C ondersteunt de juiste vorming van collageen en vitamine E beschermt de huid tegen invloeden van buitenaf. Hyaloronzuur ondersteunt de hydratatie van de huid en helpt samen met collageen de elasticiteit en zachtheid van de huid te behouden. Verder bevat het geen kunstmatige smaak- en kleurstoffen en is het vrij van conserveringsmiddelen. Zo ben je ervan verzekerd dat je zuivere collageen en hyaloronzuur binnenkrijgt!

De vloeistofvorm, Swisse Beauty Collageen+, bevat net als Swisse Beauty Collageen Tab collageen, hyaloronzuur en vitamines C en E. Het verschil is dat het in een vloeistofvorm komt en in één shot 5 gram collageen zit, wat genoeg is met je normale voeding inbegrepen.

Samengevat is collageen onmisbaar voor elk mens. Het komt voor in je organen en botten. Jammer genoeg verlies je vanaf je 21 elk jaar een klein beetje collageen, waardoor je een rimpelige huid, dunner haar enzovoorts krijgt. Om je lichaam van voldoende collageen te voorzien kan door middel van voeding of supplementen. Wil je lichaam makkelijk van collageen voorzien? Op KoopjesDrogisterij.nl vind je beide Swisse Collageen producten!

Terug naar het overzicht