Skip to content
Meer dan 70.000 artikelen in jouw voordeel!

null

Supplementen voor bewegers

Bewegen kan op allerlei manieren. Of je nou een fanatieke hardloper bent die weer en wind trotseert om nieuwe records neer te zetten of iemand die af en toe de auto verruilt voor de fiets, het gaat erom dat je in beweging bent. Nu stilzitten al het nieuwe roken wordt genoemd, zijn wij ons allemaal een stuk bewuster van de voordelen die beweging met zich meebrengt. Alhoewel, beweging kan best pittig zijn voor je lichaam. Denk maar eens aan je spieren en gewrichten die al die stappen moeten verzetten. Je mag dan ook best wel een beetje aandacht aan je spieren, gewrichten en botten besteden. Dat hoeft gelukkig helemaal niet zo lastig te zijn! Er bestaan inmiddels ontzettend veel supplementen voor bewegers. Welke supplementen voor jou geschikt zijn, dat gaan wij je vertellen. Lees je mee?

Supplementen voor spieren

Wij beginnen maar gelijk met spieren. De ruim 600(!) spieren die jij hebt zorgen er namelijk voor dat je lekker kunt bewegen. Je spieren kunnen dan ook heel veel, maar ze hebben natuurlijk wel een limiet. Als jij je spieren af en toe flink uitdaagt, dan is daar niets mis mee. Je spieren kunnen alleen wel een seintje geven dat je misschien net iets te hard je best hebt gedaan door bijvoorbeeld te verzuren of verkrampen. Sommige voedingssupplementen kunnen bepaalde onderdelen van jouw spieren ondersteunen. Wij gaan het met je hebben over magnesium, eiwitten en vitamine D.

Magnesium voor je spieren

Het mineraal magnesium komt voor in bijvoorbeeld graanproducten, noten en melkproducten. Magnesium is nodig voor onder andere de vorming van bot en spieren en het speelt een rol bij de werking van spieren en overdracht van zenuwprikkels. Magnesium is dan ook goed voor je spieren en het speelt een rol bij het behouden van soepele en sterke spieren. Het mineraal is verkrijgbaar in verschillende vormen. Met de VitOrtho Magnesium 4 in 1 zit je in ieder geval goed. Zoals de naam al doet vermoeden bevat het product een combinatie van vier goed opneembare magnesium vormen.

Eiwitten voor je spieren

Eiwit is naast een voedingsstof ook een bouwstof. Er zijn twee soorten eiwitten: dierlijke en plantaardige. Dierlijke eiwitten vind je in dierlijke producten (duh) zoals vlees, vis, en eieren. Plantaardige eiwitten zitten vooral in graanproducten, peulvruchten en noten. Eiwitten ondersteunen het herstel van je spieren na een fysieke inspanning en ze dragen bij tot de groei van spiermassa.

Vitamine D voor je spieren

De kans is best groot dat je al weet wat vitamine D is. Vitamine D is namelijk de vitamine die onder invloed van zonlicht door je huid wordt aangemaakt als je lekker ligt te zonnen. Je kan vitamine D ook uit je voeding halen. Je vindt de vitamine voornamelijk in dierlijke producten. Voor bewegers heeft de vitamine als voornaamste voordeel dat het net zoals magnesium goed is voor je spieren en een rol speelt bij het behouden van soepele en sterke spieren. Met de Now Vitamine D3 druppels 400IE kan je vitamine D gemakkelijk innemen en doseren.

Supplementen voor je gewrichten en botten

Nu je weet welke supplementen jouw spieren kunnen ondersteunen is het tijd om te kijken naar geschikte supplementen voor je gewrichten en botten. Zonder soepele gewrichten en gezonde botten heb je namelijk weinig plezier van je spieren. We gaan het hebben over een vitamine, een spoorelement en een mineraal die allemaal jouw gewrichten en botten op verschillende manieren kunnen ondersteunen: vitamine C, zink en calcium.

Vitamine C voor je gewrichten en botten

Vitamine C vind je voornamelijk in citrusvruchten, fruit en groenten. De vitamine draagt bij aan de instandhouding van normale botten en is goed voor je skelet. VitOrtho vitamine C wordt snel door je lichaam opgenomen en is vrij van gelatine, gist, toegevoegde suikers en synthetische kleur-, geur en smaakstoffen.

Zink voor je gewrichten en botten

Zink is een spoorelement dat onderdeel is van een groot aantal enzymen in je lichaam die betrokken zijn bij je stofwisseling. Zink is belangrijk voor het behoud van sterke botten en goed voor je skelet. Ben jij benieuwd of zink jou kan ondersteunen? Dan is er maar 1 manier om daarachter te komen: gewoon proberen! Onze tip: Now Zink picolinaat 50 mg.

Calcium voor je gewrichten en botten

Calcium is een mineraal dat je nodig hebt voor de opbouw en het onderhoud van je botten en gebit. Het mineraal ondersteunt daarnaast je botten en het is goed voor de kalkhuishouding. In de VitOrtho BotForm vind je per dagdosering 300 mg calcium en andere vitamines en mineralen die jouw botten ondersteunen. Wel zo handig!

VitOrtho & NOW

Het valt je waarschijnlijk op dat wij de supplementen van VitOrtho en NOW adviseren voor bewegers. Dat heeft een best logische reden. VitOrtho en NOW vinden namelijk dat voedingssupplementen een onderdeel zijn van een gezonde leefstijl. De combinatie tussen een gezonde leefstijl en natuurlijke, kwalitatief hoogstaande voedingssupplementen kan je gezondheid namelijk bevorderen. Wil jij meer weten over de merken? Je vindt hier meer informatie over VitOrtho en NOW. Oja, voordat wij het vergeten, als je geen zin hebt in het combineren en innemen van verschillende voedingssupplementen, dan is dat geen probleem. De VitOrtho Meer in 1 sport is een multi die speciaal is ontwikkeld voor bewegers zoals jij.

Goed, we hopen dat je nu een stuk meer weet over supplementen voor bewegers. Wil je meer te weten komen over supplementen voor bewegers? Check dan snel onze blogs over vitaminesupplementen voor sporters, sportsupplementen en de kracht van magnesium.