Skip to content
Meer dan 70.000 artikelen in jouw voordeel!
Webshop keurmerk

null

Yes, het is weer lente! Waarom zijn we er zo dol op?

Het was even koud, maar de lente is er weer! Heb jij de eerste lenteverschijnselen al gezien? Het is weer langer licht, er beginnen weer prachtige bloemen te komen, het wordt beetje bij beetje warmer en vogels gaan fluiten. Ook kleurt de natuur steeds groener en komt de zon door de bomen. De lente is het seizoen van krokussen, vogelnesten en lammetjes. Daar wordt iedereen blij van, toch? De lente is de tijd om je weer mooi te maken. Tijd om er verzorgd en lente ready uit te zien! Wil je meer weten over de lente en welke Lentedeals wij voor jou hebben? Lees dan gauw verder!

De lente zet de natuur in beweging!

Heb jij al lentekriebels? In de natuur komt van alles in beweging. Elk jaar is de lente weer bijzonder! Alles wat verstopt (Nee! Hiermee bedoelen we niet jouw neus), komt in de lente tevoorschijn. De eerste verschijnselen van de lente vinden plaats diep in de grond. Alle planten zijn bezig zich opnieuw te verbinden met de aarde. In de lente komt er meer groen, meer dieren en meer zon! Door toename van licht maken planten en bomen nieuwe bladeren. Planten hebben licht nodig om te groeien. Voor dieren is het de tijd om uit hun winterslaap te ontwaken, zoals de egel en de beer.

Bovendien maakt de lente mensen gelukkig. Dat komt door de aanmaak van serotine en dopamine. Deze stofjes zorgen voor een opgewekt gevoel. Niet alleen de natuur wordt in beweging gezet, ook voor jou is het de tijd om jezelf te laten zien! Wil je prachtig glanzend haar met volume? Dat kan met de haarverzorging van Taft. Met onder andere een uitgebreid aanbod aan haarspray, mousse en wax. Laat je stralende haar zien!

Wanneer gaan bloemen bloeien?

Wist je dat de laatste dag van de lente de langste dag van het jaar is? Daar komt het woord lente vandaan. De lente begint op 21 maart en eindigt op 21 juni. Een duidelijk signaal voor de lente zijn natuurlijk ook de bloeiende bloemetjes! Bloeien alle bloemen hetzelfde? Net als dieren en mensen hebben planten ook manieren om waar te nemen. Planten hebben een soort thermometer om te voelen of het al warm genoeg is om te bloeien. Door de lengte van de nacht te meten en vervolgens op te merken of die langer of korter is dan de vorige dag weten bloemen welke tijd van het jaar het is. Dan weten de bloemen of het tijd is om te groeien en bloeien. Pas als de dagen lang genoeg zijn gaan de bloemen echt bloeien.

Tips voor de grote voorjaarsschoonmaak?

De lente is de mooiste tijd van het jaar en dat betekent poetsen, poetsen en nog eens poetsen. Begint het al te kriebelen? Dingen opruimen, weg doen en vooral schoonmaken. Hoe doe je dat? Nou, dit kun je doen: stof alles af, verplaats meubels, ruim kasten op, maak kasten schoon, was je gordijnen, was je kussens, was je ramen en deuren en maak je tuin lente klaar. Wil je lang genieten van de voorjaarsschoonmaak? Gebruik dan de schoonmaakmiddelen van Witte Reus. Vergeet vooral ook niet om jezelf te verzorgen. Je wil er zelf ook goed uitzien, toch? Bekijk dan het assortiment van Rimmel. Van nagellak en mascara tot aan lipstick. Genoeg keus om te stralen in de lente!

Nadelen aan de lente!

Helaas zijn er ook nadelen aan de lente verbonden. Wist je dat 1,5 miljoen Nederlanders last hebben van een allergie? Namelijk: hooikoorts! Je hebt dan last van rode ogen, jeuk, hoesten, snotteren en niezen. Dit komt omdat er meer pollen in de lucht zijn en door het stuifmeel van gras, planten en bomen waarmee ze zich voortplanten. Wat kun je doen tegen hooikoorts? Wij raden jou zeker Allegra aan! Allegra verlicht de symptomen van hooikoorts.

Voorjaarszon: heerlijk toch?

De eerste zonnestralen zijn weer in het land! De lentezon is min of meer even krachtig als de zomerzon. Het is aan te raden om gebruik te maken van de lentezon. Zo kunnen je huid en ogen langzaam wennen aan de toenemende zon. Het geeft je meer energie en levenslust! Er zijn veel voordelen aan gebonden. We zetten ze voor je op een rijtje:

  • Een lage bloeddruk
  • Je ademhaling wordt rustiger
  • Bloedsuikerspiegels (de hoeveelheid glucose) dalen
  • Meer energie, hierdoor heb je meer uithoudingsvermogen en lichaamskracht
  • Betere weerstand tegen stress

Dat de zon goed voor je is weten we nu. Ook is het belangrijk om je haar goed te verzorgen tegen de zon! Je smeert je huid toch ook in tegen de zon? Je haar heeft net zo goed verzorging nodig! Wat gebeurt er eigenlijk met je haar? De zon kan je haar uitdrogen, waardoor het pluizig kan worden. Ook kan je haar zijn kleur verliezen. De straling van de zon zorgt ervoor dat het pigment in je haar wordt afgebroken. Je haar verliest zonder bescherming dus zijn kleur. Misschien vind je dat helemaal niet erg, maar het is niet goed voor je haar. Verder heb je kans op een verbrande en droge hoofdhuid, gespleten haarpunten en een vette hoofdhuid.

Het is daarom belangrijk om goede verzorgingsproducten te gebruiken. Zoals shampoos, conditioners, haaroliën, sprays en een haarmasker. Denk maar eens aan de Syoss haarverzorging. De haarverzorging van Syoss biedt verschillende producten. Ook de haarverzorging van Got2B is een goede keus. Got2B is de wereldwijde trendsetter voor unieke haarstijlen. Van glanzend stijl haar tot aan krullend haar!

 

De lente zet de natuur flink in beweging. Je weet nu dat bomen en planten gaan groeien, de dieren ontwaken en dat de zon gaat schijnen. Ook zijn er voor- en nadelen aan de lente en wil je er zelf natuurlijk verzorgd uitzien! Wij hebben producten voor gezond en glanzend haar, maar ook voor uiterlijk & verzorging. Geniet van de Li La Lentedeals. Sla je slag bij KoopjesDrogisterij!