Skip to content
Meer dan 70.000 artikelen in jouw voordeel!
Webshop keurmerk

null

De krachtige combinatie van omega-3 en Vitamine D

Een van de voedingsstoffen waar bijna iedereen (te) weinig van binnenkrijgt. Zelfs met een gezonde levensstijl kan je te weinig van beide binnenkrijgen. Dit komt doordat ons Westerse dieet niet zo sterk op deze nutriënten is gericht. Je ziet dat deze twee stoffen vaak worden gecombineerd in voedingssupplementen, zo ook bij Möllers omega-3 levertraan. Wat is nou zo goed aan die omega-3 verzuren en D-vitamines? Benieuwd? Lees dan gauw verder!

Omega-3 en het belang daarvan

We gaan je rustig uitleggen wat beide stoffen eigenlijk zijn en waar ze precies goed voor zijn. We beginnen met de omega-3 vetzuren. Ze vallen onder de typen onverzadigd vet die je lichaam nodig heeft naast omega-6. Er vallen verschillende vetten onder de categorie omega-3. Ze zijn met name bijzonder goed voor hart- en bloedvaten en voor een gezonde cholesterolspiegel. Daarnaast houden de omega-3 vetzuren je brein gezond en gaan ze ziektes tegen als Alzheimer en kunnen ze helpen voor een goede gemoedstoestand.

Omega-3 tekort in onze voeding

Het vervelende aan de omega-3 vetzuren is, maar weinig mensen krijgen hier genoeg van binnen via voeding. We eten met z'n allen te weinig (vette) vis. Juist dit voedingsmiddel is rijk aan deze vetzuren. Andere producten bevatten vaak niet alle vormen van de essentiële vetzuren. Je kunt je dus voorstellen dat een tekort hieraan in voeding vaak voorkomt. Daarbij is vaak een overschot aan omega-6 in voeding, wat op zich niet heel slecht is, maar dat wel kan zijn in combinatie met te weinig omega 3 in onze voeding.

Het belang van vitamine D

Dan hebben we ook nog vitamine D, want juist de combinatie was zo goed, toch? Zoals je eerder kon lezen is omega-3 goed voor je fysieke en mentale gezondheid. Eigenlijk geldt ditzelfde ook voor vitamine D. Het wordt ook weleens de 'zonvitamine' genoemd. Heb je wel eens vernomen dat je een stuk vrolijker kunt zijn als het zonnetje heerlijk schijnt? Dat komt niet alleen doordat het lekker weer is. Je huid maakt namelijk vitamine D aan bij blootstelling aan zonlicht. Het gaat dus eigenlijk dubbelop; We houden van het zonnetje en onze huid maakt door dat zonnetje vitamine D aan, wat een positief effect heeft op ons humeur en onze mentale gezondheid! Het stimuleert ook nog eens de opname van calcium in je lichaam en het immuunsysteem. Je vraagt je nu vast niet meer af waarom het zo belangrijk is om je vitamine D aan te vullen in de wintermaanden, of wel?

Omega-3 visolie met vitamine D3:

  • DHA draagt bij tot het behoud van goed gezichtsvermogen (omega-3).
  • EPA en DHA draagt bij tot de normale werking van het hart (omega-3).
  • DHA draagt bij aan de handhaving van normale hersenfunctie (omega-3) .
  • Vitamine D draagt bij tot een normale opname en verwerking van calcium en fosfor.
  • Vitamine D draagt bij aan de handhaving van normale botten en tanden.
  • Vitamine D draagt bij tot de normale functie van het immuunsysteem.

Combineer omega-3 met vitamine D!

Het is je nu waarschijnlijk wel duidelijk geworden waarom juist deze zo belangrijk zijn. We hebben zowel omega-3 en vitamine D gewoon nodig! Möllers heeft meerdere supplementen met zowel omega-3 als vitamine D in verschillende smaken. Naast vitamine D en omega-3 bevatten de producten van Möllers ook vitamine A en E die een positieve invloed hebben op het immuunsysteem.

De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid

De producten van Möllers zijn gemaakt van pure Noorse Visolie en heeft van nature een lichte vissmaak. Het is afkomstig van Arctische kabeljauw. De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van het product is 5ml en bevat:

  • Omega-3 vetzuren: 1,2 gram waarvan; 0,6 g DHA en 0,4g EPA
  • Vitamine D: 10 microgram
  • Vitamine A: 250 microgram
  • Vitamine E: 3 milligram

Geef jezelf een boost met Möllers!

Nu je weet wat de combinatie van omega-3 en vitamine D zo krachtig maakt, kun je haast niet meer twijfelen om het wel of niet aan te schaffen, toch? Voel je fitter en blijer door een dagelijkse inname van één dessertlepel van dit supplement. Ga niet over deze dagdosering heen. Let erop dat het enkel een aanvulling is en niet kan volstaan als vervanging van een gezonde en gevarieerde levensstijl.

Overtuigd van de producten van Möllers? Shop ze snel op KoopjesDrogisterij.nl!